Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2015 Focus Modifiye Hakkında Sorular


Emir BOZKIR

Soru

Merhaba sayın Focus Club TR üyeleri,

 

Bugüne kadar bir çok soruma cevap bulduğum bu platform için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

 

Sizlere toplu olarak bir başlık altında sorularımı sormak isterim; soracağım soruların bazılarına daha geniş yelpazede; aradığım kadar spesifik yanıtlar bulamadığım için konu açma ihtiyacım oldu. Yardımlarınız ve değerleri yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

 

Aracım 2015 1.6 HB Focus;

 

Bu güne kadar:

1- 19" Jant / Lastik taktırdım (tecrübeliler kızacaktır sanırım ama 1,5 senedir çok şükür sorun olmadı tek dezavantajı çok ince yanaklı lastiklerim)

2- Pedal Chip X taktırdım (bu üründen çok memnun kaldım, daha önce denediğim başka bir marka/model olmamıştı o yüzden karşılaştıramam ama ürün beklentimin üzerinde tepki verdiği için beğendim)

3-Navimex dokunmatik android multimedya/geri görüş taktırdım.

 

Şimdi bu yaza girerken de önümüzdeki 1 hafta içerisinde şu aşağıdakileri yaptırmayı hayal ediyorum, sizlerin tecrübelerine de burada ihtiyacım bulunmakta.

1- buji değiştirmem gerekiyormuş (90bin oldu) acaba iridium buji taktırsam hissedilir bir fark yaratır mı/performans olarak etkisi olur mu?

2- motor yağı değiştirmem gerekecek; ve sanırım yağın 5w30 olması "evet bu benim arabaya uygun" demek için yeterli değil (aynen bu kadar bilgisizim hep servise gittiğim için ? )

3- MOTUL 300V Power Racing 5W30 Tam Sentetik Motor Yarış Yağı diye bir yağ var, dikkatimi çekmesinin tek nedeni markası ve performans verirmiş gibi pazarlamacıların yazdığı modeli ? sizce bu yağ aracıma uygun mudur? değilse motul ya da lique molly performansa katkısı olabilecek yağ önerebilir misiniz?

4- Araştırmalarımdan anladığım kadarı ile, açık hava filtresi custom olmakdıktan sonra benim araçta fayda etmiyor ve sıcak hava emilmesine sebep oluyor. Yabancı siteler de videolarda baya güzel cold air intake uygulamaları var ama Türkiye'de ben bulamadım; var mıdır bilen kullanan?

5- CAI yok ise, K&N'nin kutu içi bir filtresi var 57s-4000 modeli, bu ürün doğru mudur ya da daha iyisi var mıdır önerebileceğiniz?

6- inceden bir st body kit düşünüyorum ve o güzel st egzoz ucunu yapacak yeri de buldum. O ucu takarken yapılacak işlem sırasında (kesme biçme kaynak falan oluyordur herhalde) performans a negatif etki eder miyiz? Kaçınmak için neye dikkat etmem gerek?

7- ve son olarak, biliyorum ki atmosferik motora performans anlamında pek bir katkımız olmuyor. Ama aracımı kendim sıfır aldığım benden başka kimse sürmediği için emin olduğum için satıp turbo motorlu kimin neyin nesi bilmediğim bir araçla değiştirmek yerine biraz görsel biraz performans'a etki edebilecek bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bu kapsamda önerilerinize de bekler, iyi günler dilerim.

 

Saygılarımla,

 

Emir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 0 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

Bu soru henüz cevaplanmamış

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.