Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus Mk2 1.6l Rölantide Titreme Yapıyor


Serhat Öncü

Soru

 Kocaelide yaşıyorum.2011 model benzinli-Lpgli Focus 2.5 sahibiyim.Aracım hem benzinde hem lpgde rolantide 5sn aralıklarla ufak titremeler yapıyor.Bu titremeler fren bedalına bastığımda hissediliyor.Sabahları ilk çalıştırdığımda arac 1000 devirde seyrettiğinden sabahları hiçbirşey anlaşılmıyor yaklasık 10dk sonra rolanti normal seyrinde döndüğünde sissedilir hale geliyor.Bunun yanı sıra devir saati 2000 - 3000 arasında titreme yapıyor,3000 deviri geçince titreme keslilyor.İlk gittiğim yer ateşleme sistemine baktı buji aralıklarını kısalttı boğaz kelebeğine sprey sıktı arabanda sorun yok dedi gönderdi.Sorun devam ettiği için başka ustaya götürdüm.Supap yakmaya baslamıs iyice teklemeye stop etmeye kadar bu sekilde bin bosa masraf yapma dedi.Tatmin olmadım baska bir yere götürdüm motor takozun dediler değişince düzelecek dediler 450 lira verip orjinali ile değiştik değişen hiçbişey olmadı.En son servisin sahibi geldi trigeri takarken işcilikte hata yapıldığı tam sorun yasanan devirlerde trigerden kaynaklanan titreme olduğunu söyledi.Aracı yarın bıracağım söküp bakacaklar.Benim yeni cocuğum oldu bu yüzden ekonomik olarak cok sıkısık bir dönemdeyim ve artık nokta atısı bu sorunu bilmem gerekirse yaptırmam gerekiyor.Lütfen bana yardımcı olun.Bu sekilde bineyim diyorum daha büyük sorun açar diye korkuyorum Allah korusun ailem arabada iken güvende olmalarını istiyorum.Ya da boş yere takıntı mı yapıyorum?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 2 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Bence en ucuzdan başlayın, MAF gibi sensörleri temizleyerek ve hava filtresini değiştirerek. MAF temizliği basit bir işlemdir, izopropil alkol ile iyice temizleyip (el değmeden), tamamen kurutup yerine takın. Yanlış yönlendirmek istemem ama bana otomobilin hava almasıyla ilgili bir sorun gibi geldi, ya da MAF'ın kirden dolayı yanlış bilgi göndermesi. 

 

Bu arada boğaz kelebeğinin gerçekten temizlenmiş olduğunu yine kontrol edin ve hortumlarda hava kaçırma var mı diye de kontrol edin. 

Bir de naçizene fikrim, ustalara para kaptırmadan önce İnternetten bulabildiğiniz tüm kaynaklara, videolarai yabancı dilde yazılmış konulaea bakın. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.