Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Sync 3 3.0 Android Auto - Direksiyon üzerinde Telefon Butonlarının çalışmaması


Cenk Özeren

Önerilen Mesajlar

Merhabalar

 

2018 Kuga STLine sahibiyim. Sync versiyonum 3.0 17276 idi. Android kullanımı sırasında direksiyon telefon tuşlarının, telefon görüşmelerinde etkisizleştiğini fark ettim. Yani görüşme sonrası telefonu kapatamıyordum. Telefonu kablodan çıkartmam gerekiyordu. Android autonun son versiyonunu kullanıyordum. Bu sebeple Sync güncellemelerini aramaya başladım. Sizlerin forumda yazmış olduğunuz yönlendirmeler ile (ki çok teşekkürler çok yardımcı oldu paylaşımlar) ford sitesinden şase no girerek aracım için güncellemeyi indirdim. USB ile güncellemeyi tamamladım. Şu anda araçtaki versiyon 3.0 18025 olarak görünüyor. Güncelleme sırasında 3.2 ye update olabileceğini düşünüyordum ancak olmamış. 

 

Sorum; 3.2 için ayrıca bir işlem yapmam gerekiyor mu? Şimdi usb de oluşan bana özel araç tanıtım dosyasını ford un sistemine yükleyeceğim. Sonrasında yeniden aynı şekilde güncelleme arasam sistemde (örn: 3.2 için) bir güncelleme görme şansım var mı?

 

Yardım ve yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler

 

İyi günler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar merhabalar

 

2018 Kuga STLine sahibiyim. SYNC 3 ü bugün itibariyle update ettim. Şu andaki sürüm 3.0 18025.

 

Sorunum; Android Auto ya bağlı iken telefon gelirse direksiyondaki cevap ver butonu çalışmıyor. Kısaca telefonu açamıyorum hiçbir şekilde. Aynı şekilde telefon görüşmesi sonunda çağrı sonlandırma butonu da çalışmıyor. Aynı butonlar müzik ileri geri sarma işlevlerini yerine getiriyorlar. Hatta android auto bağlı olmadan sync e  sadece bt ile bağlı iken çağrı kabul etme ve sonlandırma görevlerini de yerine getiriyorlar. Sorun sadece android auto ile bağlıyken yaşanıyor. Bu sorunu yeni fark ettim. Daha önceden yoktu. 

Sorunun çözümü için kendimce yaptıklarım. Sync 3 ü 3.0 18025 e update ettim. Sorun çözülmeyince fabrika ayarlarına döndürdüm. Ancak sorun yine çözülmedi.

Telefonumda android auto nun yeni sürümünü kaldırıp eski sürümlerinden 2 tanesini yükledim. Ancak onlarda da sorun çözülmedi. Telefonum Samsung S9+. Son güncellemeler yüklü.

 

Kendimce çözüm olabileceğini düşündüklerim bu kadardı. Sizlerin bilgi ve tecrübelerinize istinaden önerileriniz olursa diyerek buraya yazmak istedim.

 

Şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 saat önce, Günal Y. yazdı:

Bendim arabamda Sync 3 3.0 18025 yüklü. Android Auto'yu kullanırken bugüne kadar hiç belirttiğiniz şekilde bir sorun yaşamadım. Telefona özgü bir ayar olabilir mi acaba?

BT ile bağlıyken bu sorunu yaşamıyorum. Direksiyon kumandaları görevlerini yerine getiriyor. Çağrıya cevap verebiliyorum ve çağrıyı sonlandırabiliyorum.

Ancak Android auto ile bağlıyken telefon çalmasını veya görüşmenin devam ettiğini android auto bir şekilde anlamıyor ve cevap verme ve çağrı sonlandırma butonları sadece müzik veya radyo kanalı değiştirme işlevini yerine getiriyor. Sorunun android auto kaynaklı olma olasılığına karşı eski sürümlerini de yükledim. Ancak sonuç alamadım. Araştırmalara devam ediyorum. Bakalım. Android auto ile bağlıyken telefon geldiğinde cevabı sadece kolumdaki akıllı saat ile verebiliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

6 saat önce, Cenk Özeren yazdı:

Sorum; 3.2 için ayrıca bir işlem yapmam gerekiyor mu? Şimdi usb de oluşan bana özel araç tanıtım dosyasını ford un sistemine yükleyeceğim. Sonrasında yeniden aynı şekilde güncelleme arasam sistemde (örn: 3.2 için) bir güncelleme görme şansım var mı?.

versiyon 3.2; yeni araçlarda (2019 focus gibi) kullanılıyor. Modül farklı, 3.0'dan güncellenmiyor.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhabalar

 

Bugün samsung telefonumdan car mode ve car mode remote uygulamalarini kaldirarak denedim. Sorun çözüldü. Olur da telefon gorusmesinde direksiyon tuslari islevsiz olma sorunu basina gelecek arkadaslar, eger telefonlari samsung ise telefonlarindaki samsung car mode ve car mode remote uygulamalarini kaldirirlarsa sorun kendiliğinden çözülecektir. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ford.com üzerinden son sürümü indirip aracıma kurdum. Sorunuz bir şekilde güncelleme işlemi gerçekleşti. Samsung S8 kullanıyorum ve telefonumda Android Auto kurulu. Güncelleme sonrasında herhangi bir sorun oluşmadı. Direksiyon üzerindeki bütün tuşlar çalışmaktadır. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.