Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kurumsal Galeriler Ne Kadar Güvenilir?


Mustafa Karaca

Önerilen Mesajlar

Merhabalar, ikinci el araç almak istediğimizde, otokoç ikinciel, ford ikinci el, otonomi, otoshops... gibi kurumsal galeriler var. Burdan araç almak istediğimiz de onların yaptığı ekspertize güvenebilir miyiz ya da ordan araç almamalı mıyız? Kurumsal galerilerden araç almak mantıklı mıdır sizce? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otokoç ve Ford ikinciel garantili ve doğru bilgili veriler verirler. Diğerlerine göre asıl güvenilir onlardır. Bunun içinde fiyatalrı diğerlerine göre yüksektir. Belirttiğiniz gibi kurumsal oldukları için sorun olduğunda muhattabınız olur.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yani sormak söylemek istediğim diyelim ki bi kurumsal firmadan araç beğendim sadece onların yaptığı ekspertize bakıp tamam deyip almak yeterli mi yoksa hata olabilir bi hile olabilir diye ekstra ekspertize sokup ya da ustaya göstermek gerekli midir 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

5 dakika önce, Teoman S. yazdı:

Hata hile olması imkansız. Genelde garantili araçları satarlar. Birde garantisi olmayan araçlar içinde devletin çıkardığı yasa vardı sanırım.

Yasayı bilmiyorum ama bazen o tarz galeriler de km düşük araçlar denk geliyor acaba km düşürme olayı yaparlar mı gibi sorular geliyor insanın aklına 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

27 dakika önce, Teoman S. yazdı:

Bence yanlış düşünce. Dediğim gibi kurumsal firma imkansız bunu yapmaz.

--0 dakika sonra eklendi--

Dediklerim otokoç-ford ikinci el için ama diğerlerininde yapacağını sanmam.

Teşekkür ederim cevabınız için ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Valla arabayı nerden  alırsanız alın babanızdan  bile alsanız aracı  götürüp gösterin derim  ben her dostuma...Aracın  kimden ,hangi kurumdan  ,vs. den alındığı  önemli değildir aracın  kendi durumu   önemlidir...Birkeresinde  Ankara da bir ford bayisinden  2.el ford mondeo alacaktım sene 2014 adamlar boyasız vs. yazmışlar aracı daha sonra canlı gördüm  araba eşşşek niyetine  binilmiş gibi duruyordu boya yok yazmışlar açıklamaya yanlarda  falan kısmı boyalar  vardı, Aracın açıklaması  ile aracı canlı gördüğüm durumun  alakası yoktu sonra vaz geçmiştim ve 2bin tl fazlaya aynı aracın 23 bin daha  az km de ve pırıl pırıl olanını bulmuştum

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Borusan'dan 2.el arac satin alip basina gelmedik kalmayan bir kac kisinin mevzusunu da okumustum baska forumlarda. Evet, kurumsal firmalar bu hususta, tabiri caizse onlara gore merdiven alti kalan 2.el galerilerine karsin nispeten daha guvenilir. Ama yinede kendiniz de dogru duzgun bir ekspertiz yaptirip, hatta varsa guvendiginiz bir ustaya gostermelisiniz. Burasi Turkiye, burada her sey mumkun..

Cenk Demirel tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@çağlar çetinkaya 

@Cenk Demirel

bende kararsız kaldım yani burası Türkiye evet her şey olabilir arabadan anlamayanlar için kurumsal firma tercih sebebi gibi görülebilir diye düşünürdüm ama yine de işte işin içinde insan faktörü varsa her şey olabiliyor. Genelde kurumsal galerilerin fiyatı biraz fazla oluyor bunun sebebi de güvenilir olması ama ya hem fazla para verip hemde kandırılıyorsak? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bundan önceki aracı otokoç adanadan almıştım. 2011 focus. araç orjinal demişlerdi. hatta bir arkadaşım aracılığıyla müdür beyle görüşüp almıştım. arabanın bütün kapıları ve çamurlukları boyalıydı. ancak hasar, çarpma değil yüzeysel çizgiler bile serviste yapılmış. ford servisinde. adamların orjinal demesinin sebebi değişen parçanın olmamasıymış. satarken sorun yaşamadım. bir yıl mekanik garantisi vermişlerdi. bizim anladığımız orjinal kelimesi ile onlarınki farklı. kafanızın rahat olması için kendiniz expertiz yaptırın.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otomatik Mesaj

Bu konu, Otomobiller Hakkında > 2.el Alım-Satım Bilgileri kategorisinden Otomobiller Hakkında > Otomobil Sohbetleri kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,
Focus Club Tr Yönetimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, Mustafa Karaca yazdı:

@Ali Gök bunu öğrendiğim iyi oldu, dikkat edeceğim bu duruma. Teşekkürler cevabınız için ? 

 

Bu tarz galerilerde satılan araçlar genel olarak kiralık araç mı oluyor peki? 

 

 

şahıs arabası da olabilir kiralıkta olabilir ,bunu bilemeyiz her yerden geliyor adamlara araç ama çoğu kiralıktır.Daha önce dediğim gibi aracın kiralık vs. olması önemli değil aracın nasıl olduğu önemli.Kiralık kullanılmış olup tertemiz çok az km de arabalarda var tek kişi tarafından kullanılan,veya şahıs tarafından çok hor kullanılmış olan...Siz aracın durumuna bakın ve ekspertize götürün hangi firmadan alırsanız alın ...Arkadaşıma geçen galeriden  focus aldık dizel otomatik şirket aracı ama araç mükemmel temizlikte tertemiz çizik yıpranma hiç bir şey yok ...Uzun lafın kısası araca bakın alın 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.