Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Araç Almak ve 1 Gün Sonra Kaza...


Önerilen Mesajlar

8 saat önce, Adem Kazıl yazdı:

Geçmiş olsun Semih

 

8 saat önce, Mustafa Kızıltan yazdı:

Geçmiş olsun. Sizlere bir şey olmamış Allahtan. 

 

8 saat önce, Zafer Yusoğlu yazdı:

Geçmiş olsun. Cana bir zarar gelmemiş.

 

8 saat önce, Semih O. yazdı:

Olunca oluyor işte çok söylenecek birşey yok.  Geçmiş olsun abicim, dilerim en kolay, baş ağrısız şekilde halledersiniz.

 

6 saat önce, Mete Turfan yazdı:

çok geçmiş olsun kardeşim. verilmiş sadakanız varmış.

 

1 saat önce, Süleyman Ünal yazdı:

Geçmiş olsun. Siz iyi olduktan sonra gerisi kolay, bir şekilde halledilir. 

 

1 saat önce, Kerem Bozdoğan yazdı:

Semih geçmiş olsun. Öncelikle size birşey olmamış olması, sonrasında da arabanın düzelmeyecek hale gelmemiş olması sevindirici. Nasıl ilerleneceği konusunda bilgi veremeyeceğim, yardımcı olamayacağım için üzüldüm. Umarım bir daha yaşamayıp hayatın boyu anlatacağın tek kaza olur bu.

 

Bir saat önce, Doğan Kurban yazdı:

Abicim geçmiş olsun. Sizi Allah korumuş. Kafaya takılacak bişey yok.götür servise arabayı. Senden para alamazlar. Karşı taraf hatalı çünkü. Benim sigortalıkta durum yok rahat ol

 

16 dakika önce, Mehmet Çallı yazdı:

Çok geçmiş olsun.Allah beterlerinden saklasın.

 

14 dakika önce, Serdar Eryürekli yazdı:

Hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun Semih.

Hepinize teşekkür ederim,sağolun varolun.

Arayıp soran,mesaj atan abilerime de ayrıca tekrar teşekkür ederim,sağolun 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 dakika önce, Semih G. yazdı:

Hepinize teşekkür ederim,sağolun varolun.

Arayıp soran,mesaj atan abilerime de ayrıca tekrar teşekkür ederim,sağolun 

Abicim bak moral bozacak üzülecek bişey yok. Sevineceğin çok şey var. Bu kaza daha ağır sonuçlar doğurabilirdi. Arabada bişey yok merak etme. Hepsi yapılacak şeyler. Kaportada da pek bişey yok. Sen işini düzgün yapan yere bırak. Acele etme güzel güzel yapılsın. Can hariç her şeyi yerine koyabilirsin. Plastik parça harici parça değişimine onay verme sakın. Değişime gidecek bir şey yok.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Geçmiş olsun, evet can sıkıcı bir durum ama hiç üzülmeyin bence, kafa kafaya çarpışmadan kurtulmuşsunuz, sizlerde bir şey yok, arabada yapılır bir şekilde ve eskisi gibi olur. İyi günlerde kullanmak dileğiyle...

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok geçmiş olsun ?

 

Çarpan araba eski ve köhne, sahibinin zorunlu sigortayı bile yaptırmadığına eminim (eşimin arabaya çarpıp kaçan da o durumdaydı).  Dolayısıyla epey başınızı ağrıyacak diye tahmin ediyorum. Kendi cebinizden yaptırıp adama dava açacak epey uğraşacaksınız. Herhangi bir sigortacı plakaya bakarak sigortası olup olmadığını ve sahibinin adresini bulabilir. Sigortası varsa ve tüm kusur ondaysa zaten onun sigortası yaptırır. 

 

Kasko ve zorunlu sigortayı bir telefonla aracı daha teslim almadan yaptırmak lazım . Bunun ne kadar önemli olduğunu gördük bu olayda. Plaka olmasa bile yeni tescil deyip arabanın özellikleri ile yapıyorlar kasko , sonra plaka çıkınca sisteme giriliyor. 

 

Tekrardan çok geçmiş olsun.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok geçmiş olsun.Karşı tarafın sigortası karşılayacaktır sizin zararınızı.Kaportada bişey yok ancak arka lastiğin duruşu pek iyi değil.Servise götürün ve dingilin ve bağlı olan taşıyıcı parçaların hepsinin değişimini orijinal parçalar ile isteyin.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

                        Çok geçmiş olsun. Cana gelmesin yeter ki. 

 

                        Karşı tarafın zorunlu trafik sigortası karşılayacak bütün herşeyi. Kaskonuzun olmaması kötü olmuş Olsadı kaskonuzun avukatı sizin adınıza herşeyle ilgilenirdi. Ama yine de raporlar geldikten sonra aracınızı yaptırmanız gerkeiyor bildiğim kadarıyla. Çünkü eksper gelip bakacak aracınıza. Aynı zamanda karşı tarafa değer kaybı davası da açabilirsiniz. Burada önemli olan, aracınızın daha önceden bu bölgeden hasar almamasıdır.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Semih çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın. Olmasa iyimiş ama olmuş artık. Bu arada Eskişehir de neredeyse 500 metrede bir kamera var yollarda polisler bulamamışlar mı?acaba kazaya sebep olan kişiyi

Osman Türkol tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Semih Bey öncelikle çok geçmiş olsun. Cana birşey olmasın geri kalan halledilir elbet.  Eşim uzun zamandır Allianz Sigorta Acenteliğinde çalışmakta. Fikir almak açısından konuyu kendisine ilettim. 

 

- Size çarpan aracın trafik poliçesi olup olmadığını sorgulamak için aracın plakasını verdim ancak sadece plaka yeterli değilmiş malesef ? Plaka ile birlikte tc kimlik no yada şasi no  gerekiyormuş.

- Sizin kaskonuz olsaydı hasar sizin sigorta şirketi tarafından ödenip, çıkan tutar karşı tarafa rücu edilebilirmiş ancak kaskonuz olmadığı için bu mümkün değil ? 

- Trafik polisinin '' Siz bu tutanakla istediğiniz yere gidip hasarınızı ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz'' beyanı karşı tarafın trafik sigortasının olması durumunda geçerli. Eğer karşı tarafın trafik sigortası yok ise siz hasarı kendiniz karşılayıp karşı dava açarak masrafların ödenmesini sağlayabilirsiniz.

  Tabi bu süreç uzun ve sancılı.

Alıntı

Kaskoyu yarın sabahtan yaptırmak aklıma geldi ancak bugün olan kazayı yarın yapılan kasko karşılar mı pek emin olamadım.

Bu mümkün değil. Olayda polis tutanakları, resimler vs bir kazaya ait tüm kayıtlar mevcut. Diyelim ki kasko bir şekilde yapıldı  ve 1 gün sonra siz hasar dosyası açtınız. Sigorta şirketiniz yüksek ihtimalle şüpheli işlem başlatacak.

Şüpheli işlemi şöyle örneklendireyim. Siz sağlık sigortası yaptırdığınızda bazı rahatsızlıklar atıyorum 6 ay beklemeli oluyor. Yani bir rahatsızlık geçirdiniz ve dediniz ki ben sağlık sigortası yaptırayım masraflar karşılansın. İşte bu gibi durumların önüne geçmek için sigorta şirketi ''bekleme süresi'' prosedürü uygulamakta. Kasko için de benzer senaryoyu düşünebilirsiniz.

 

Yazı biraz uzun oldu ve pek iç açıcı birşey söyleyemedim bunun için üzgünüm. 

Umarım en kısa sürede lehinize olacak şekilde sonuçlanır. Sormak istediğiniz birşey olursa her zaman yardıma hazırım.

Tekrar geçmiş olsun.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gerçekten pek sevimsiz bir durum.

Çok geçmiş olsun.

Bugünlerde yaşadığın hüsran ve üzüntü unutulacak, raçta gayet güzel yapılıp sana keyif vermeye devam edecek, biraz sabırlı olman lazım.

Çok daha kötü olabilirmiş, bu da tesellisi. 

Dev bir nazarlık gibi düşünelim...

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Yakup Ç. A., başlığı Yeni Araç Almak ve 1 Gün Sonra Kaza... olarak değiştirdi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.