Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 1.5 Tdci Powershift Vuruntu


Enes Tahan

Soru

Merhabalar,

Aracımın şanzımanında bir problem yaşamaya başladım. Bu sorun otokoç istinyede powershift öğrenme(adaptive learning) yaptırdıktan sonra başladı. Dur kalk trafikte hızlanıp 2. Vitese geçiyor araç. Tekrar yavaş yavaş durmaya başlayınca yaklaşık 5 km/h hızda 2 den bire geçince vuruntu yapıyor. Bunu az çok her zaman yapıyor. Yogun trafikte silkelemeye çevirdiği zamanlarda oldu bu sorunun.

Tekrar otokoç istinyeye götürdüğümde şanzımanda sorumlu ustanın hiç bir fikri yoktu konuyla alakalı. Tektar yapalım öğrenme işlemini ücret almadan dediler.

Ama sonuç değişmedi.

Ustaya kavrama ile alakalı olup olmadıpını sordum , bu şanzımanın kavramasının çok dayanıklı oldugunu bitmesinin mümkün olmadığını söyledi. 1 den 2 ye geçiştete sertlik hissetmeye başladım ama şuan için vuruntu tarzında değil. Diğer vites geçişlerinde sıkıntı yok

 

Aracım 54 bin km de. 45 binde şanzımabn yağını değiştirmiştim. Aracımın garantidi yok. Ben şanzıman öğrenme işlemini vites yükselttiğinde araç 1250 devire düşünce titreme yapıyor kalibrasyon için yaptırmıştım.

Hatta ilana koymuştum aracımı satmak için bu sorun çıkınca kaldırdım. Bu şekilde satmak bana yakışmaz.

 

Varmı bir fikriniz arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim. Beni yüklü bir masraf bekliyor gibi hissediyorum biraz ?

 

 

 

Enes Tahan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0
06.07.2019 - 15:45 tarihinde, Erkan C yazdı:

Volant değiştiğinde şanzıman yağının da değişmesi mi gerekiyormuş? Benim araçta volant değiştirmişlerdi sabah sarsıntılı ve düzensiz devirli çalışma sebebiyle ama şanzıman yağı değiştirmediler. 

10 bin km önce değiştirdiğim yağı değişmek istiyor nuray oto ? başka bi servise sordum boialır evet dedi ama bi yerde toplanır tekrar doldurulur yeni yağ ve filtre sonuçta dedi. Cidden yetkili servisleri anlamıyorum artık.

ustada bulamıyorum volantı değişecek.

 

Powershift değince yanaşmıyorlar. bildiğiniz tanıdığınız bu işi bilen bir usta varsa paylaşırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.