Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Otomatik vites mi Manuel vites mi? (dikkat hanımı ikna etme içerir)


Mustafa Karaca

Önerilen Mesajlar

Eşim de ilk defa manuel ile başladı otomobil kullanmaya rahat kullanıyor ama otomatik konforunu istiyor. (Ara sıra eşe dosta ait otomatik araç kullanıyoruz)

 

Ben Ortaokul yıllarımda traktörde öğrenip başladım araç kullanmaya. Başkalarının otomatik araçlarını kullanmış olsam da yoğun kullanım deneyimim manuel vites ile. Kullanım olarak bana fark ediyor mu? Hayır. Ama otomatiğin inkar edilemez konforu var ve manueli amelelik olarak görüyorum.

 

Sonuçta bence kadın-erkek ayırmadan yorumlamak gerekir bu konuyu. Manuel fetişi günümüzün stabilitesi ve ekonomisi yeterli otomatikler karşısında gereksiz. Bütçe müsaitse otomatik mantıklı tercih.

 

Ek olarak; karı koca mutabık olmadan işki kişiyi de etkileyecek konularda karar almak doğru mu? Bir tarafın istediği olsun diye diğerini ikna edip ona eziyet etmeye hakkı var mı?

 

Bir de bayan değil kadın diyerek konuyu iyice amacından saptırayım ?

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7 dakika önce, Mustafa Karaca yazdı:

@Serdar yamankullananlar var. İş yerinde ki arkadaşı manuel kullanıyor onla konuşmasını önerdim bi sor naısl kullanıyor diye ?

 

@Mustafa Nartkayabütçe el verse otomatik fiesta tercih ederim bende ama 45bine iyi bir otomatik yok gibi 

Alacağımız aracın limit az çok belliydi boş donanım otomatik alacağımıza manuel dolu bi araç alalımla karar verilmişti ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Kerem Bozdoğanbütçe el verse otomatik fiesta alırım. Şimdi beni ikileme sokan cruze ve fiesta arasında kalmış olmam. Yoksa bi 10bin TL daha koyabilsem otomatik fiesta alır geçerim ? manuel fetişliği değil biraz bütçe sıkıntısı diyelim buna. Yine de bayanların pardon kadınların ? otomatik istediği kadar ben otomatik olsun da demem tabiki

 

@Serdar yamanbütçeye uygun ya manuel Fiesta ya da cruze seçeneği var. Ama aradaki fark şanzuman farkı olunca insanı düşündürüyor. Gönlümün istediğine bütçem el vermiyor, bütçenin el verdiğine gönül razı değil ?‍♂️ 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

4 dakika önce, Mustafa Karaca yazdı:

biraz bütçe sıkıntısı

Sizin durum bütçeden onu anladım, ben genel anlamda yorum yaptım. Bütçe maalesef birincil belirleyici olabiliyor tabiki.

 

Cruze/fiesta arası fark yaratan çok faktör vardır elbet (yaş, km, araç kalitesi gibi) ama bildiğim kadarıyla cruze asla alınmaz bir marka değil.

 

Kısa süreliğine annem full + opsiyonlar bir otomatik cruze kullanmıştı, düşük km de alıp düşük km de satmıştık. Kullandığı süre boyunca memnundu. Neden sattık? Çok uyguna almıştık ve güzel fiyata talip çıkınca parayı farklı yerde kullanmak için sattık.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Kerem Bozdoğan yazdı:

 

Biraz da duymak istediğim şeyler bunlar. Yani cruze iyidir ya da kötüdür. Cruze otomatik yerine fiesta manuele ikna etmek mi mantıklı yoksa cruze otomatik alıp geçmek mi? 

 

@Osman Türkolişte kafa rahatlığı otomatik diyor ama bu sefer de diğer soru ortaya çıkıyor cruze otomatik mi fiesta manuel mi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Biz otomatik tercih edenler tarafındayız konfor ve kolay kullanım tabii engel maddiyat olarak ortadaysa bir parça daha beklemek gerek kanısındayım, evin ikinci aracı olacak ve 

Sadece  eşiniz kullanacaksa micra not lar var geçen bayan bir avukat arkadaş almış hem ikinci el hem düşük km hemde 2 3 yaşında bulunabiliyor 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

4 saat önce, H. Cenk yazdı:

Ben bir türlü ikna edemiyorum. 50 yaşına yaklaştı hala araba dediğin manüel olur . Vites değiştirmeyeceksem ne araba kullanıyorum deyip duruyor. İstediği arabanın da manüeli yok (V40 ) . Düz vites poloya talim ediyor zavallım ???

allah başka dert vermesin Cenk abi ?

  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

6 saat önce, Mustafa Karaca yazdı:

Şimdi esas soru geliyor, hanımları ikna etmek kolay oluyor mu ? evli arkadaşların  başına gelmiştir illaki nasıl bir yol izleyim hangi aracı tavsiye edersiniz ya da başka bir fikir olan varsa seve seve dinlerim. 

Manuel alacaksan iyi de bir avukatın olacak.??

Süleyman Ünal tarafından düzenlendi
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Böyle tuzak bir soruya her sağduyulu erkeğin vereceği cevap bellidir: Hanım ne istiyorsa o olsun...

Cruze artık Türkiye'de satılmıyor olsa bile Opel ile ortak kullandığı parçalar ile ikamesi mümkün olacak ve otomatik şanzımanı da sorunlu olmayan bir araçtır. Özellikle dirisi bulunursa düşük bütçe için uygundur. 

Ancak ucuza alınır, ucuza satılır ve kullanımı Fiesta kadar kıvrak değildir, yakıt tüketimi de pek üzmese az da değildir.

Ben eldeki ikinci el seçeneklere göre değerlendirmeyi yeğlerim. 

Temiz bir Cruze'u tercih edebilirim. 

2 saat önce, Osman Türkol yazdı:

not: otomatik vitesi iyi kullanıp bozmayacaksan diye söze gir ve maliyet ağır olur bozulursa de bakalım ne olacak

Cevap bellidir: Benden kıymetli mi?

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Cem Boneval teşekkürler hocam cevabınız için. Cruze a karşı olan çok ama kullanan arkadaşlarım memnunlar. Kronik arızaları var ama bir çok markada arızalar var zaten.

En muhtemel cevaplardan birisi de,benden kıymetli mi olacağı kesin ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.