Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Mondeo 2.0 Tdci Otomatik şanzıman Vites Kutusunu Kontrol Ettiriniz Arızası


Tolga Kad

Önerilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar, 

 

Forumda yeniyim ve bir Ford sever olarak foruma bir arıza ile ilgili giriş yapmak istemezdim. Umarım bu ilk ve son olur ve devamında da her daim güzel haberleri paylaşmaya devam ederiz. Yaklaşık 2 ay önce 2011 Model Mondeo Titanium 2.0 Tdci aldım. Aldığımda ESP ışığı yanıyordu ve aldığım kişi direksiyon kılıfını değiştirdiğini ve sonrasında direksiyonda açı sensörü arızası verdiğini söyledi. 300-500 lira civarında maliyeti olduğunu söyleyerek toplam rakamdan bunu düştük. Ben de buna çok takılmadan aracı satın aldım. Henüz yaptırmadım bu şekilde kullanıyorum.

 

Bu hafta başı hafif rampa yukarı çıkarken araç 3. vitesten 4. vitese geçerken zorlandı ve 4 e geçtikten sonra ekranda önce motor arıza uyarısı çıktı ardından vites kutusu servisi gerekli dedi ve aracın çekişi düştü. Kenara çektim stop ettim ve tekrar çalıştırdıktan sonra uyarılar gitti ama arabada ciddi anlamda güç kaybı oldu ve iş yerine kadar öyle gittim. Aynı gün öğlen sanayiye giderek makineye bağlattım ve vites ile ilgili herhangi bir arıza kodu çıkmadı. Direksiyon açı sensörü ve turbo ile ilgili bir arıza çıktı sadece. Sanayiye giderken araç güç kaybı yaşamadı normal hızında gitti. 2-3 gün sonra yine vites kutusu arızası verdi. Tekrar güçten düştü ve en son bugün 2 kere daha verince iyice canım sıkılmaya başladı. Makineye bağlatınca bir şey çıkmıyor ustaya götürsen net bir şey söyleyemiyorlar. Varsayımlarla konuşarak (anlamadığım için) oraya bakarız şuraya bakarız para almaya çalışıyorlar ve 1 haftada makineye bağlatmaya sırf 200-300 lira harcadım. 10 gün kadar önce led ampül taktırmıştım (taktıktan sonra sürekli ampül arıza ışığı yanıyordu) belki ondandır diyerek bugün normal ampülleri taktım. Ama yine akşam yolda giderken vites kutusu arıza verdi. Arıza verdikten sonra aracı durdurup hemen yola devam edersem güç kaybı çok belirgin oluyor. Aracı park edip yarım saat, 1 saat sonra tekrar yola çıkınca araç normal gücünde gidiyor. 

 

Sonuç olarak aldığım araç bir performans aracı ve bu durum beni arabadan soğuttu. Bu durumda ne yapmamı önerebilirsiniz. Aklıma ilk gelen acaba baskı balata değişimimi yapsam. Şanzıman ustasına gitsem anlamadığım için 3000-5000 tl ile de çıkmak istemiyorum belki çok daha ucuza halledilebilecek bir şey için. İnanın gece uyuyamaz oldum düşünmekten. Resmen kafayı yiyeceğim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

9 dakika önce, Tolga Kad yazdı:

Aldığımda ESP ışığı yanıyordu ve aldığım kişi direksiyon kılıfını değiştirdiğini ve sonrasında direksiyonda açı sensörü arızası verdiğini söyledi.

Bu bilgi oldukça garip ve inandırıcı değil.

9 dakika önce, Tolga Kad yazdı:

Bu durumda ne yapmamı önerebilirsiniz.

Doğru bir usta veya yetkili servise uğrayıp doğru teşhis koydurmanızı. Geçmiş olsun.

https://www.focusclubtr.com/search/?q=istanbul&type=forums_topic&nodes=76&sortby=relevancy&search_in=titles

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

Bu bilgi oldukça garip ve inandırıcı değil.

14 dakika önce, Tolga Kad yazdı:

o kadar garip değil, daha önce bir focusa cc taktım onda böyle bir şey olmadı ama sargıyı söküp taktılarsa yapar.

aynı şey A4te var şuan, CC için kol sargı vs komple değiştirdim aynı şekilde ESP ve direksiyon arızası veriyor.

Sargıyı neden söksünler ki dersen o garip, bilmeyen biri yapmış olabilir yada direksiyonu sökmeye çalışırken bozmuş olabilir.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

14 saat önce, Tuncay A. yazdı:

Sargı eğerki yeri oynadı ise çöp oluyor. Ve açı hatasını veriyor. Sargıyı yerine getirme ihtimali milyonda bir maalesef. 

turunu karıştırmadılarsa fırıl fırıl üstünde karşılıklı oklar var ? sargı deyip geçmeyin arabada ne kadar güvvenlik sistemi varsa çalışır arıza verir? ıdste sıfırlaması vardı galiba yanlış hatırlamıyorsam ?

Serkan Karakoca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Rot ayarı denedik olmadı. Direksiyon Kalibrasyonu denendi yine olmadı. Açı sensörünü değiştireceğiz dedi usta parçayı sipariş ettik bakalım. Ama araba Esp devredemi nedir anlamadım araçta herhangi bir savrulma pati çekme yok. yol tutuşu gayet yerinde. Vites kutusu arızası ise 3 den 4 e geçerken veriyor hala. 2 gündür manuel kullanıyorum bir problem yok.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

26 dakika önce, Serkan Karakoca yazdı:

turunu karıştırmadılarsa fırıl fırıl üstünde karşılıklı oklar var ? sargı deyip geçmeyin arabada ne kadar güvvenlik sistemi varsa çalışır arıza verir? ıdste sıfırlaması vardı galiba yanlış hatırlamıyorsam ?

Bendeki çöp olanı hayata döndürsek ya ?

  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.