Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 1,5 Tdcı Powersift 60000 Bakımı


Ercan Bayram

Önerilen Mesajlar

Aynı dert bendede var araç 45.000 de otomatik focus 3 İstanbul’da Anadolu. Yakasında Ümraniye Kadıköy Ataşehir civarında guvenilecek işinin ehli bizi üzmeyecek özel servis olur yetkili servis olur fiyatları balon yapmamış ford uzmanı birini bulmak mesele ? 45 bin bakımı ne tutar acaba ?öğrenirsem sizin 60000 bin bakımıda sorarım iyi günler.

--13 dakika sonra eklendi--

pdf&blobwhere=1214659759833&blobkey=id

 

Ford çıtayı Allahu Ekber dağlarına çıkarmış bu fiyatlar gerçek mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

45 bin bakımında otomatik şanzıman yağıda değişiyordu diye biliyorum. Ondan mı yüksek bu fiyatlar?

 

Bence servisler ile de pazarlık yapın.

 

Bodrum'da 900 TL denen bakımı Fethiye'de 500 e yaptırmışlığım var.

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Epey uçmuş fiyatlar ? Yasin beyin dediği gibi sanırım bi öyle işin içinden çıkılır ? şanzıman yağı değişimi neden pahalı olur ki sonuçta makinaya bağlanıp yapılan bi işlem bu fiyatlar insanı arabadan soğutur ? Alkol fiyatları uçtu millet kimyager oldu ? servis fiyatlarıda uçmuş yakında hepimiz birer usta, m.mühendisi vs oluruz.takım taklavata yatırım zamanı ?

--15 dakika sonra eklendi--

Birde parcacıdan parça almaya kalksam bi sürü marka var hangisinin doğru orijinal olduğunu nasıl öğrenirim.

 

Mesela filtreleri neye göre almalıyım?  

Motor yağı 5w30 castrol mu 0w30 damı castrolun ?

şanzıman yağı olarak hangisi almam doğru olur ?

 

araba yedek parça konusunda çömezinizim ?sabırla aydınlatır yol gösterirseniz izler dinlerim. 

Arabam: ford focus III MCA STYLA 120 byg 4K powershift

17/12/2015 tescilli

suan 43 bin km gelmek üzere

 

bir ay sonra da İstanbul dan Mersin e Mersin den Antalya Isparta ordan tekrar İstanbul için uzun bi yola cıkıcagım.

  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Focus 1.5 ta büyük bakımlar 30-60-90-120 küçük bakımlar 15-45-75-115 . 

Ancak şanzıman yağ değişimi 45 ve katlarında olduğundan 45 bakımı bayağı büyük bakım oluyor . 90 ise katmerli.

45 civarlarında bir de balata değişecekse inanılmaz uçuyor fiyat. 

 

@Derya Atli  Dediğim gibi balatalar da değişecekse 2000i geçer yetkili serviste . Ancak çoğu servis life card indirimi personel indirimi şu bu ile %25-50lere varan indirim yapar. Konuşmak gerekir, pazarlık yapmak gerekir. Özel servis fiyatları da acaip uçtu. Ataşehir İnönü mahallesinde Kayışdağına giden yolun köşesinde Herford bulunur. Yılların bilinen önerilen özel ford servisidir ancak 1.5 otomatik hakkında tecrübe ve bilgileri yeterli mi ben bilmiyorum. Ben hiç gitmedim , sadece yıllardır önerildiklerini duyuyorum. Telefonları 0216-5737799, arayıp sorabilirsiniz . Son olarak kitapçıkta 0w-30 yazmasına rağmen çoğu ford servisi kitapçıkta önerilmeyen 5w-30 yağ koyuyor. Bu konuda standart yok kim ne tutturursa. 0w-30 koyanlar da Castrol değil opet madeni yağların Fuchs ile işbirliğinden çıkan varil yağı imiş. İstanbul anadolu yakasında Otokoç taşdelen ve  Gebze Nazer servislerinde bu dediğim 0w-30 yağ kullanıldığını öğrendim. Bir dahaki bakıma onlara soracağım, hala 0-30 kullanıyorlarsa ben onlara gideceğim. 

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar herkesi şanzıman yağı konusunda uyarmak istiyorum. Yetkili servisler powersift şanzıman yağının 45 bin km de değişmesi gerektiğini söylüyor ancak yurt dışı servis bilgisine göre şanzıman yağının değişim aralığı 45 ila 60 binde benimde 2015 model focus pw aracım var. bir kaç hafta önce özel serviste şanzıman yağımı değiştirdim. ustam (ki ustama çok güvenirim bildiğiniz sanayi ustalarından değil bu işin eğitimin almış birisi ve sadece fordlara servis verir)  içinden çıkan yağı inceledi ve en ufak bir sorun yada bozulma olmadığını söyledi ancak yinede değiştik tabi ıslak tip kavrama olan pw şanzımanlar yani bizim kullandığımız modeller 6 lt yağ alıyor. şanzıman yağının 1 lt si 100 tl falan normalde diğer şanzımanların en fazlası 3 lt yağ alıyor. kısacası şanzıman yağlarınızı hemen 45 binde değişmeyin. Aynı durum uzunca bir süre triger setleri içinde tartışıldı ama artık o konuda da doğru yol bulundu en az 6 sene ve 150 bin km olmadan triger değişmenize gerek yok.

 

Not: Ankara için usta tavsiyesi verebilirim.

  

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

55 dakika önce, Oguzhan C yazdı:

Arkadaşlar herkesi şanzıman yağı konusunda uyarmak istiyorum. Yetkili servisler powersift şanzıman yağının 45 bin km de değişmesi gerektiğini söylüyor ancak yurt dışı servis bilgisine göre şanzıman yağının değişim aralığı 45 ila 60 binde benimde 2015 model focus pw aracım var. bir kaç hafta önce özel serviste şanzıman yağımı değiştirdim. ustam (ki ustama çok güvenirim bildiğiniz sanayi ustalarından değil bu işin eğitimin almış birisi ve sadece fordlara servis verir)  içinden çıkan yağı inceledi ve en ufak bir sorun yada bozulma olmadığını söyledi

Aynı şanzımanı kullanan bazı başka markalar bu şanzımanda yağ değişimi önermitor. Sadece kontrol ettiriyor eksiklik varsa tamamlatıyor . İlgili konuya yazmıştım. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Oguzhan bey istanbaldan katılıyorum (yarışmaya:)) ).

Bende şanzıman yağı konusunda sizler gibi düşünüyorum eksiği varsa tamamlanmalı bu kadar çabuk değişmemeli ki araç yoğun trafikte koşa mesafede yada dur kalk ta kullanılan araç değil uzun yol yapılmış yapılan evin önünde yatan bi araç. 

İşki doğru ustaysa denk gelmek HERFORD tavsiyesini bende duydum.forumlarda tavsiye edilen bi yer ? 

life card olayına gelince aracın devrini alınca adam bana o kartı verdi duruyor  araçta önce yetkili servise gidelim öğrenelim ne neymiş ne yapmak istiyorlarmıs ne tutuyormuş ( bence iyi öperler gibi ?) life cardla kaça iner öğrenip yukarda arkadaşın dedigi gibi gerekirse özel servise gidilir parça alınır vs ülke ne hale düştü ya nelerin hesabını yapar olduk ?

Bu gidişle Mersin’de kı ford servisine gidicem heralde ?

üşeniyorum İstanbul da servis dolaşmaya

bi vahey gelse de sürüklese insanın hiç içinden gelmez mı öyle yorumlar varkı forumlarda gitmeyen pişman giden binpişman memnun kalan yok ?bu nasıl cendere ?

--1 dakika sonra eklendi--

Serkan bey ikinci el aldım 17/12/2015 focus 3 garanti uzatılmış mı varmı sormadım bile ?muhtemelen uzatılmamıstır.garantiden çıkmasın diye aracı servise götürenlerde pişman daha mutlu olan yok :))

  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

klavuz demısken aractan cıkardım ıkı kıtabı okudum bıtırdım cıkan ıkı cd den bırı tanııtım ve klavuz cd yazanı oturdum actım 750 sayfa mubarek hatim ettım :))))) okudum dunden berı oda bıttı :D ama ıcınde ford focus 1.5 duratorq tdci nın kullandıgı motor yağı vs cart curtu yok :D masallah nerde full arac var onların tum detaylarını vermıs.

menude gecıkmelı sonen farlar secenegı var ona gırdım tıkladım ayarladım kapattım aracı oda ne kapatmamla farın kapanması bır oldu :D demek kı maydonoz olsun dıye koymuslar o sekmeyı baska bı yerde kontagı kapatın selektor kolunu kendınıze cekın ses gelınce bırakın dıyor onu denedım ındım kıtledım hakketen 30 sn sonra kapanıyor ama sorun surda bu sadece o an oluyor :D :D 

sanırım ben beceremedım galıba :))) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.