Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2012 Fiesta Lifter Sesi


Oğuz Aköz

Soru

Selamun aleyküm arkadaşlar. Aracımda yaklaşık 3 aydır bir ses vardı gezmediğim usta kalmadı. Hepsi beni arabanda birşey yok diye gönderiyordu. İnternetten yaptığım araştırmalar sonucunda sesin lifter/subap sesine benzediğine karar verdim ve bugün tekrar ustaya gittim. Lifterler değişecek bir tanesi bozulmuş dedi. Ustam görmeden 1 tanesinin değişeceğini nasıl anladınız belki 2 tanesi bozulmuştur. Ayrıca bu bozulabilen birşeymidir? Motor üst kapağı triger felan sökülecek lifter değişecek dedi. Araba 2012 model fiesta 1.4 dizel 108 bin km’de. Bana vakti gelmiş dedi. Hayatımda ilk defa duyduğum birşeyi rutin bir değişimmiş gibi anlattı. Yağı değiştirmek gerekir mi dedim ona gerek yok dedi. Ya arkadaş bu yağın içindeki bir parça değil mi bu bozulduysa şayet yağdaki bir sıkıntıdan dolayı bozulmuştur ilk öncelik yağı değiştirme fikri olmamalımıydı? Tamam tecrübesiz olabiliriz ama parayı sokaktan toplamıyoruz. Yağ bakımı 6000 km önce yapıldı bu ses ise yaklaşık 800-900 kilometredir var. Yağ değişimi sonrasında ustanın aşırı ısrarına dayanamayıp bor katkı maddesi koydurmuştum. Bu lifterlerin ses yapmasına neden olmuşmudur? Motor temizleyicisi kullanarak yağ değiştirmeyi denesem sorunum çözülür mü? Bu ses aracıma zarar verir mi? Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama gerçekten güvenilir bir usta bulamadığım için arabanın her tarafını dağıttırmak istemiyorum sizlerin yardımlarını bekliyorum.

--1 dakika sonra eklendi--

video burada üstadlarım. Aracın içerisinden daha tok bir ses geliyor ışıkta felan durduğumda duyuyorum tak tak diye. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 13 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Yağ olarak hangi marka kullanıyorsunuz? Castrol ile bu sorunun çözüldüğünü duymuştum. Bir de şöyle kaliteli bir ürün var denenebilir.

https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/liqui-moly-subap-lifter-kadeh-ses-kesici-katkisi-300ml-1009-P140704874

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Hocam cahilliğime geldi usta petrol ofisi koymuş yağ filtresi orjinal mi ondan bile emin değilim.

 

bu katkı yerine motor içi temizleyicisi kullanım yağı değiştirsem nasıl olur? Daha doğrusu motor içi temizleyicisi lifterleri temizler mi 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
7 saat önce, Oğuz Aköz yazdı:

Peki bor kullandığım için oluşan tortuları temizlemek gerekmez mi ben onun zarar verdiğini düşünüyorum 

Bor mu ? neden kullanıyorsunuz? Bunun yerine karteri söküp dibinde oluşan çamur ve kalıntıları temizlemeniz daha iyidir tabi 100 bin km’ler çok erken bunun için. Motora motor yağından başka bir şey koymayınız. Yağ, motoru soğutma işlevinin beraberinde aynı zamanda da motoru temizleme görevini görür. Zaten yağın içinde gerekli temizleyici deterjan vs kimyasallar mevcut.

Koray Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Hocam cahilliğimize geldi yağı değiştiren arkadaş çok ısrar etti performansı arttıyor felan seyince bende araştırmadan etmeden koy madem dedim hiç faydasını görmedim. 5000 km sıkıntı yoktu son 1000 km’dir bu şıkırdama sesi var. Lifterleri değiştirmeden önce yarın yetkili serviste motor içi temizleyici ile yağ değiştirmeyi düşünüyorum. Borun bırakmış olduğu kalıntıları motor içi temizleyicisi söker belki lifterler rahatlar değiştirmeme gerek kalmaz düşüncesindeyim. Bir daha yağ harici birşeye tövbe. Bilinçsizlik cahillik saflık beni bu duruma getirdi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Hocam motor içi temizleyicisi ile yağ değişikliği yaptım fakat seste herhangi bir değişim olmadı. Muhtemelen lifterlerin değişmesi gerekecek. Ancak bu ay maddi açıdan iyi değilim bir de yağ değişimiyle gereksiz yere masraf etmiş gibi hissettim. 1 ay böyle kullansam sıkıntı yaratır mı bana daha kötüye götürür mü? Bu hafta 600-700 km uzun yol yapacağım tırsıyorum biraz. 

 

--0 dakika sonra eklendi--

Ve lifterler değişirken yeniden yağ değiştirmek gerekir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu kadar kısa sürede ağır bir zararı olmaz. Temizleyici ile çözüm olmadığına göre bor katkısının veya kötü yağın subap kadehlerini tıkadığını düşünürsek bu ihtimalde zaten yağsız kalan lifterler motor çalışırken böyle bir sese yol açabiliyor. Bi ihtimal değişim yerine söküp temizleme ile kurtarabilirsiniz. Ustanızı iyi seçin sadece.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.