Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

1.0 Ecoboost Vites Değiştir Uyarı Ok'u ve Yazılım


Mehmet Demir

Soru

selam arkadaşlar, 

geçenlerde arabamın 6. bakımını serviste yaptırdım. debriyaj kontrol uyarısı vardı.. bakımdan sonra kontrolleri yapıldı sorun yok ve yazılım güncellendi dendi.

 

1 hafta sonra farkına vardım ki 4. vitesle giderken motor iyice ısınmışsa gaz veriyorsunuz, devir 1900 5. vitese at çıkıyor, 2100 e gelirken 6. vites çıkıyor. yani 2 vites birden yükselt diyor.. olmaz ama deneyim dedim malum devir 1300 e falan düşüyor motor titreyip duruyor hatta "5 e düşür" ok u çıkıyor bu sefer.

 

aynı şeyi 3. viteste giderken önce 4 sonra 5 e yükselt uyarısı çıkıyor..

 

bu yazılım güncellendikten sonra olumlu değişim ise, ilk aldığım sıralar forumda yazdığım, kontağı açınca havalandırmadan gelen o yön kapaklarını dönüp durmasından çıkan gacır gucur sesler gitti.

 

1.0 a binip aracında bu tür değişikliler olan arkadaş var mı?

en önemlisi de bir arabaya yanlış yazılım atılma ihtimali olabilir mi? (pek ihtimal vermiyorum ama Ahmet A. kardeşime sordum 1.0 ın debriyajı değişti yeni, yazılım güncellenmesi yapılmamış ve vites değişim ok ları bir kademe artıyormuş)

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 1 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Ben dediğiniz gibi bir değişim hissetmedim. Gerçi ben vites uyarı oklarını pek dikkate almıyorum, bununda etkisi olabilir. Çok düz ve boş trafikte anlamlı oluyor. Onun dışında onun dediği vitesleri kullanmaya kalktığımda, aracın kendisi bile isyan ediyor ? :). Yanlış yazılım atılabilme ihtimali olacağını sanmıyorum. Belki hep bu şekildeydi, siz yazılımdan sonra daha dikkat etmeye başladığınız içinde garip gelmiş olabilir. Çünkü genelde o uyarıyı hep erken veriyor, ve devir düşük kaldığı için titreme oluyor. Bi kaç sefer vites düşür okunu bende gördüm ve şaşırdım. Çünkü çok nadir zamanlarda görebiliyorsunuz :)(Yazılımdan önce de görmüştüm).

Kaan Zaim tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.