Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Google Asistan - Türkçe


Semih O.

Önerilen Mesajlar

Google I/O 2018'de, Google Asistan'a 30 kadar yeni dil ekleyeceğini söylemişti. Türkçe'de bu dillerin arasında.

 

Ağustos ayından beri bazı beta kullanıcıları Asistan'ı Türkçe olarak kullandıklarını söylüyorlardı. Kasım sonlarında ise birçok kullanıcı Türkçe Asistan'ı kullandığını söylmeye başladı. Olayın pek beta tester olmakla filan da alakası yok gibi gözüküyor. Giriş seviyesi telefonu olan, telefonu sadece telefon için kullanan yaşlı teyzelerin, amcaların telefonlarında bile piyango vurmuş ?

 

Neyse gelelim konunun özüne. Sesli asistana dair pek bir merakım olmasa da günlük yoğun koşturmada pek çok işe yarıyor aslında. Google Asistan öncesi, Google Now bu işi görüyordu. Hatırlatma, ajanda işleri, rezervasyonlar, ödemeler, trafik ve yol bilgisi vs. gibi bir çok bilgiyi günlük rutin içinde otomatik olarak oluşturup bilgi veriyordu, arabayı park ettiğiniz yeri filan hatırlıyordu, kargolarımı takip ediyordu çok mesuttuk.

 

Google Asistan geleceğinden beri Google Now'a destek çekildi, şu an sadece arama verilerine ve ilgi alanlarına göre haber ve hava durumu sunuyor. Başka hiçbir numarası kalmadı yani. Ben de tabi yukarıda saydığım nimetlerden mahrum kaldığım için saç baş yoluyorum. Neyse sadede geleyim. Google Asistan'ı Türkçe olarak kullanan var mı aranızda? Varsa telefon modeli, android versiyonu nedir, Google app versiyonu nedir onları öğreneyim hem de muhabbet olsun diye yazıyorum. Aslında yine iş yoğunluğundan ölmem gerekirken, ders çalışmamak için takla atan ergenler gibiyim. ?

Semih O. tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Haha 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

36 dakika önce, Mehmet Çallı yazdı:

Google now , google asistan  :hmm:   Benmi teknolojiden çok uzağım yoksa siz uzaydan mı konuşuyorsunuz.  Ben asistan olarak halen ajanda kullanıyorum.Hatta onada kurşun kalemle yazıyorum :dede:

Rotring ise çok güzel ?

Ben öyle yapıyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

50 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

Çok yakında son sürüm çıkacak diye biliyorum.

Son sürüm diye birşey yok abi. 3 günde bir güncelleme alıyor uygulama zaten. Şu an benimle aynı uygulama versiyonunda olup da kullanan var. Kullanıcı bazında yapıyorlar gibi gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 dakika önce, Semih O. yazdı:

Son sürüm diye birşey yok abi. 3 günde bir güncelleme alıyor uygulama zaten. Şu an benimle aynı uygulama versiyonunda olup da kullanan var. Kullanıcı bazında yapıyorlar gibi gözüküyor.

Beta süreci bitti mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

11 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

Beta süreci bitti mi?

Resmi birşey yok. Beta tester olmayıp da aktif olan da var. Zaten beta testerlar genelde birkaç versiyon önden gidiyor. Sorunsuz dağıtımı yayınlıyorlar. Uygulamanın betası hep var yani. Asistanla ilgili özel bir beta yok. Onu tee mayıs haziran gibi yapmışlar.

--2 dakika sonra eklendi--
10 dakika önce, Mehmet Çallı yazdı:

Rotring'te var ama bu aralar Scrikss kullanıyorum hocam :yeah:

Tikky 1 varsa talibim. ?

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.