Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Powershiftin Kronik Sorunu! #gelinsorunubirlikteçözelim


Ömer ozcan

Soru

2018 mart ayında sorgulamadan araştırmadan birazda ilk aracımı almam hasebiyle tecrübesizliğimden 2012 model ford focus benzinli otomatik araç aldım.2. ayda aracın şanzımanında ki sarsıntıları hissetmeye başladım. Ankara kartaş ford yetkili servisine götürdüm kayıt açmadan baktılar sorun yok dediler ancak araç beşik gibi sallanıyordu ertesi hafta kayıt açtırdım birlikte test sürüşüne çıktım kayda değer bir titremenin olmadığını söyledi.Bende olayı resmileştirmek adına kontrol edilip bir sorun olmadığını kaşeleyip vermesini istedim ve aldım bu sırada şanzımanın mekanik sesler çıkardığını araç bazen gazdan ayağımı çektiğim halde devirin yükseldiğini, gaza geç tepki verip sonra biirden ne atıldığını ilettim ancak ustamız dalga geçer gibi powershiftin çalışma prensibi bu olabilir mekanik sesler illa çıkar vb. cümleler kurdu. Araştırmalarım sonucu hemen hemen her kullanıcı benzer sorunları yaşıyor onlarca şikayet var.Hata türkiyede bilinçli bir kullanıcı hakkını arıyarak çözüme ulaşmış araç değişimi yapılmış ford tarafından(ilgili link: https://forum.donanimhaber.com/ford-powershift-sanziman-titreme-problemi-kronik-problem-cozulemiyor--116371787 ) Avustralya forda bu kronik arızalı şanzımanından dolayı 10 milyon dolar gibi Avustralya tarihindeki en büyük cezayı kesmiş(İlgili link: https://www.abc.net.au/news/2018-04-26/ford-hit-with-record-10-million-fine-for-unconscionable-conduct/9699474 ). Ben benzer sorunları yaşayan arkadaşlarla bir konsorsiyum kurarak birlikte hareket etmek istiyorum. Gelin birlikte hakkımızı arayalım.

Ömer ozcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0
06.12.2018 - 21:46 tarihinde, Adem Kazıl yazdı:

bugün telefon üzerine telefon açarak biraz sıkıştırdım, servis beni aradı garantiden servise tekrar beyni değiştirin diye yazı gelmiş , mademki garanti bunlara karar veriyordu otosan mühendislik birimi neden var ve  mühendislik biriminin şanzımanı komple değiştirin demesine rağmen önemsenmiyor,  servise benim tutumumu biliyorsunuz komple sıfır şanzıman istiyorum dedim servisin bana iyi niyetle söylediği şu kabul etmez isen prosedür gereği ikame arabayıda geri almak zorunda kalacaklarını belirtiler, tekrar 4443673 aradım tekrardan başıma gelenleri anlattım geçici çözüme mahkum edildiğimi maksatlarının beni 4 ay oyalamak olduğunu belirttim acil geri dönüş sağlayacaklarını belirtiler.

--11 dakika sonra eklendi--

nasıl bir garanti süreci var bu firmanın anlamış değilim.

Hocam geçmiş olsun, son durum nedir? İşinizi çözebildiniz mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Özkan bey merhaba. Yaşadığınız durumla ilgili herhangi bir gelişme oldu mu?Siz arabayı sıfır km mi almıştınız? Ben aracı 2. el almıştım.  Benim aracım 2012 1.6 tivct benzin&lpg powershift. Sizin bahsettiğiniz şikayetler bende de mevcut. Özel servise gittiğimde “abi fordta maalesef böyle oluyor, kavrama değişmesi gerekiyor” denildi.  Haftaya bayramdan önce yetkili servise gideceğim inşallah. Serviste yaşadıklarımı buradan değerli forum üyelerimize aktaracağım. Esen kalın. 

Adnan Almaz tarafından düzenlendi
Ekleme
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.