Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 1

Sabah Motordan Farklı Ses Geliyor Mk3 1.6L


Serdar Duman

Soru

Selam arkadaşlar, aranıza Bursa'dan yeni katıldım. 2014 1.6 125 hp benzinli bir focus aldım. sabahları çalıştırdığım zaman motor sesinde farklı bir ses geliyor kulağıma sanki elektrikli yan aynaları ayarlarken gelen ses gibi bu sesi bazen arka sağ taraftan geldiğini hissediyorum. motor ısınınca ses kayboluyor. benzin pompasından şüphelendim ama bazen bu sesi çok duyuyorum bazen de hiç duymuyorum çok ince bir vınlama sesi. araç daha 38.000 km de. yada motorun çalışma prensibi mi böyle ses motor tarafından geliyor da ben mi hissedemiyorum. ustamı aradım getir dedi. oturduğum ilçede usta yok, götüreceğim usta 65 km uzakta oraya gidene kadar zaten ses gider diye tahmin ediyorum. sizlerin engin tecrübelerine ihtiyacım var. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 12 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Evet arkadaşlar benzin şamandırası değişti pompayla beraber bir parça BOSCH marka 750 TL. Ses kesildi. Bursa'da özel servisim diye gezen bazı yerler bu parçanın komple benzin deposu ile değiştiğini söylediler 3500 TL gibi rakamlara şamandıra tek satılmazmış.  tek muadil şamandıralar varmış onlarda 1500 TL. dediler çok yazık sizin servis anlayışınıza diyecek laf bulamıyorum. araştırmasak canımızı yakacaklar bundan sonra size değil yağ bakımı cıvata bile sıktırmam. frenleri değiştirdiler frenler ötüyor 1000 km oldu değişeli, uzun yolda giderken uğultu yapıyor arka balata frene dokununca kesiyor sonra yine başlıyor. uzun süre frene basmazsam ses kayboluyor yani frene bastıktan sonra belli bir zaman uğultu geliyor. arka balata diske deyiyor sürtüyor belli bir zaman sonra kayboluyor. bunun başka açıklaması yok. Bunun anlaşılmayacak bir tarafı da yok. Adama diyoruz kardeşim ben hassasım araç konusunda oldu bitti işi sevmem ama bana adam gibi yap emeğini fazlasıyla vereyim. rampalarda kalkışta debriyaj dan çok az bir ses geliyor normal diyor norma değil abicim a normal bence o ses. en iyisi  adam gibi bir usta bulmam lazım kendime. neyse benzin şamandıra sorunu çözüldü fren olayı da yarın çözülecek. ben opelin servislerini beğenmezdim opelin bursada ki özel servisleri çok iyimiş bunu anladım. yada biz ustasına denk gelemedik. saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

arkadaşlar bugün sanayide özel servise götürdüm sesin benzin pompasından geldiğini söyledi komple değişim oluyormuş 2000-3000 TL arası fiyatı var dedi. pompa değişince sesi kesmesse dedim. yapacak birşey yok dedi komple depo değişmesi lazım dedi. Bende yaptırmadım dönerken tesadüfen yolumun üzerinde pompa-enjektör tamiri yazılı yere girdim. baktı sesi dinledi. Orjinal BOSCH marka pompa fiyatı 750 TL dedi yan sanayi 400 dedi. orjinalinden sipariş ettik ellerinde yokmuş önümüzdeki hafta içi değiştirecekler. komple deponun değişeceğini söylediler dedim ustaya güldü öyle şeymi olur dedi. 

 

--1 dakika sonra eklendi--

Ama bu sorunun kronik olduğunu söylediler 2016 model 10 bin km de focusta da değiştirmişler.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

O ses sanki benim araçta da var. Aracım 2016 focus benzinli 23 binde. Arac çalışırken içeriden duyulmuyor ama kapıyı açınca vızıltısı duyuluyor arka lastiğin oraya doğru gidince daha belirgin. Servise götürdüm normal dediler. Sizin araç garantili değil mi? Bir de araca zararı var mi acaba?

Yakup Kuru tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

özel servisin dediğine göre birşey olmaz bozulana kadar bin dedi. pompacı değiştirelim yolda bırakır ileri ki zamanlarda dedi. ses içeride beni rahatsız etmese belki değiştirmezdim ama rahatsız ediyor ses. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
2 dakika önce, Serdar Duman yazdı:

özel servisin dediğine göre birşey olmaz bozulana kadar bin dedi. pompacı değiştirelim yolda bırakır ileri ki zamanlarda dedi. ses içeride beni rahatsız etmese belki değiştirmezdim ama rahatsız ediyor ses. 

O ses sanki benim araçta da var. Aracım 2016 focus benzinli 23 binde. Arac çalışırken içeriden duyulmuyor ama kapıyı açınca vızıltısı duyuluyor arka lastiğin oraya doğru gidince daha belirgin. Servise götürdüm normal dediler. Sizin araç garantili değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

değildir sanırım 2014 model ben aracı yeni aldım garanti olsa da servis değiştirmiyor diye biliyorum. 

--2 dakika sonra eklendi--

Ses rolantide araç içinde çok net duyuluyor. giderken duyulmuyor ama durunca duyuluyor. Sanki uzakta elektrik süpürgesi çalışır gibi vınlama sesi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Benzin şamandırasına bağlı benzin pompası basit bir 12v DC motordur. Söküldüğünde sadece o parça çıkarılarak yenisi temin edilirse fiyat çok uyguna geliyor arkadaşlar. Bir de benzin pompası arızasındaki ses için, aracın kontak açık pozisyonda olması yeterli. Yani motorun çalışmasına gerek yok, kontağı açınca benzin pompası çalışıyor. Diğer arkadaşların arıza tesbitini kolaylaştırmak için söyledim. Geçmiş olsun 

--5 dakika sonra eklendi--

Bu arada benzin pompasının motoru benzinle soğutulduğu için çeyrek depo altında kullanım çok olursa sıfır aracın da benzin pompa motoru bozulur bilginiz olsun. Depo azken az az benzin alıp kullanmayı adet edinmeyin benzinli araçlarınızı. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.