Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Danone Kakaolu Süt


Önerilen Mesajlar

Firma bu konuda açıklama yapmış. Haliyle kendisini savunmuş vs. Fakat "gıda terörü" her alanda çok ciddi şekilde giderek artıyor. En doğal yollardan beslenmeye çalışıyoruz ama nafile, illa ki bir şekilde bu ürünleri kullanmak zorunda kalıyoruz.  Kaçamıyoruz. Bu konuda vatandaşın yapabileceği çok fazla şey yok. Devletin gerekli kurumlarının samimi ve ciddiyetle üzerine gitmesi gerekir. Üretim süreçleri, paketlenme süreci, soğuk zincir, market ortamı vs.hepsinin denetlenmesi çok önemli. Gerçi bu söylediklerime kendim de inanmıyorum ya. Ne diyeyim allah vicdan ve ahlak versin insanlara. 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dikkat etmek lazım gerçekten.

Tek yönlü kalmasın, konuyla ilgili Danone firmasından tarafımıza yapılan resmi açıklama şu şekildedir;
“Son günlerde bir ürünümüz hakkında sosyal medyada yapılan paylaşımlara açıklık getirmek isteriz. UHT teknolojisi ile ultra hijyenik koşullarda el ve hava değmeden üretilen aromalı süt ürünlerimizin paketi zarar görmediği sürece tazeliği son tüketim tarihine kadar korur. Ancak, paketi zarar görmesi halinde içerisinde herhangi bir koruyucu madde içermediği için tıpkı dışarıda bırakılan sütte görülebileceği gibi bozulma gerçekleşecektir. Bu bozulma sonucu süt çökelek olarak tabir edilen peynir yapısına benzer hale gelir. Hava alan ya da açıkta bırakılan ve koruyucu katkı maddesi içermeyen her süt doğası gereği benzer şekilde bozulabilir..

Bir tüketicimiz tarafından benzer şekilde bozulmuş bir ürüne ait video sosyal medyada farklı kişiler tarafından tüm ürünlerimizi kötüler şekilde paylaşılmaktadır. Videoyu kaydeden tüketicimiz ile görüşülmüştür. Fabrikamızda ilgili tüketim partisine ait şahit numuneler ve üretim kayıtları incelenmiş, herhangi bir problem ile karşılaşılmamıştır. Alanında uzman gıda mühendislerimizin video üzerinden yaptığı incelemede de ilgili paketin almış olabileceği bir hasar sebebiyle hava almış olabileceği ve ürünlerimizin içerisinde herhangi bir koruyucu katkı maddesi olmadığı için yukarıda açıklanan şekilde bozulmuş olabileceği tespit edilmiştir. Bu aşamada videoyu kaydeden tüketimiz de videoyu yayından kaldırmıştır.

Ürünlerimiz Lüleburgaz’da bulunan fabrikamızda, Trakya bölgesinden temin ettiğimiz sütlerle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın izni ile üretilmektedir. İleri teknoloji ile Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak üretilen ürünlerimiz, bakanlık tarafından onaylı olup aynı zamanda düzenli olarak denetlenmektedir. Danone çalışanları arasında ürünlerimizin içeriğini ve üretim sürecini bilenn pek çok annemiz, çocuklarına gönül rahatlığıyla ürünlerimizi vermektedir. Bilgilerinize sunar, ürünlerimizi gönül rahatlığıyla tüketmeye devam etmenizi dileriz.”

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Video da paket açılmış ve hava almış gibi görünüyor.Bana paylaşım pek güvenilir gelmedi.Koskoca bir firma özellikle çocuklar söz konusu olunca kendisini riske edeceğini sanmıyorum.Ne kadar katkı maddesi yok deseler de sonuçta fabrikasyon bir ürün.Mümkün olduğunca çocuklarımıza doğal yollardan gıdalarını vermek en mantıklısı..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu zamanda yapılan hiç bir açıklamaya inanmam ben. Videoda da sadece pipet girişi açık görünüyor, ki kadın çocuğun tükürdüğünü söylüyor. Yani birazı içilmiş. Onun dışında açık bir yer olsa zaten içindeki akar. Pipet yerini de açıp günlerce bekleteceklerini sanmıyorum. Daha önce de bir kaç ürünle hatta bebek mamaları ile ilgili şeyler duyduk. Kendimizi geçtik, bari çocukların yediği içtiği şeylerde yapmayın şunu. Doğru da olsa yalan da olsa mümkün olduğunca böyle şeylerden uzak tutmak lazım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu markayı zaten hiçbir ürünü ile evime sokmuyorum ama genel olarak da extra katkılı ürünleri almıyorum, çocuğuma da aldırmıyorum. Mesela süt alacaksam evet yine katkılı ama normal süt alıp evde kakao ilave edip öyle veriyoruz. Asitli içecekler, soğuk çaylar kesinlikle ne kendimiz içiyoruz ne de çocuğa içeriyoruz. Mümkün olduğunca dışarıda yemek yemiyoruz, semt pazarlarına gidiyoruz vs. vs.. şehir ortamında bu kadar kötü hava solurken belki de bunların hepsi nafile ama elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gıda ürünü sanayi üretimi ise kesinlikle doğal olamaz düşüncesindeyim.

 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yabancı gıda firmalarına oldum olası güvenmedim. Tamam, iş imkanı sağlayıp vergi ödüyorlar, ama yinede bizlere el altından uzun vadede zararlı olacak ürünler sattıklarını düşünüyorum. Zamanında sana yağını millete güzelleyip tereyağından soğuttular,  aradan 25-30 sene geçti ve kalp damar hastalıkları büyük oranda arttı. Bizdende şerefsiz firmalar var, bu yüzden kendini ispatlamış yerli firmalar tercihim. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ülkenin önde gelen bir süt ürünleri markası ile ilgili tesadüfen tanık olduğum bir durumu aktarayım:

Başka markalarla bu markanın ürünlerinin de dağıtımını yapan bir distribütör arkadaşı ziyarete depoya gitmiştik. O arada dağıtım elemanları telaşla ortalıkta dolaşıyor. Patronları sebebini sordu. Çocuklardan birisi Mersin'de marketlerin yoğun bir şekilde 1 litre süt siparişi geçtiğini ama ellerinde bu markanın 1 litrelik ürünü kalmadığını söylediler. Patron da bizim arkamızda duran dağ gibi 1 litrelik kolileri gösterdi. Elemanlardan birisinin cevabı kanımı dondurdu:

"Abi o kolilerin üretim tarihi 2 gün sonra."

Yani daha fazla raf ömrü olsun diye henüz gelmemiş bir tarihi üretim tarihi olarak basmışlar. Markete dağıtım için de üretim tarihinin gelmesini bekliyorlar. Aksi takdirde mutlaka dikkatli bir göz fark edecek ve skandal patlayacak. Kim  bilir ne zaman üretildi? Bunu yapan markayı da sözde büyük marka sayıp biraz fazla öder sağlığımı korurum, diye tercih ederiz. Maalesef işin içinde para varsa kimseye güven yok.

  • Şaşırmış 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şu anda bile ileri düzeyde ancak ilerleyen yıllarda şeker hastası olmayan kimse kalmayacak. Yoğurdumuzu kendimiz yaparız. Haftalık taze taze 10 litre kadar süt alırız. Meyveli sütü kendim yaparım oğluma. Öğün aralarında meyve dışında pek bir şey vermeyiz. Markete gittiğimiz zaman abur cuburlar ilgisini bile çekmez. Bir de süt dilimi türevlerini araştırsanız...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

süt doğaldır değildir, iyidir kötüdür.. asıl mesele şu;

sizin yasalarınız yönergeleriniz ne kadar kötü kullanılmaya elverişli ise firmalar maliyetten kaçmak ve rekabet etmek için o kurallar doğrultusunda üretebilinecek en dandiğe doğru mal üretiyorlar.

bir ara diş macununda şu madde kanserojen dendi..

bakıyorsunuz adamlar o maddenin yasak olduğu ülkede koymuyorlar ama türkiye de henüz yasaklanmamışsa koyuyorlar. çünkü az maliyetli ve daha ucuza rekabetçi ürün satabilecekler.

günümüzde ki otomasyan teknolojisi buna imkan veriyor.. programlıyor adam makinayı, hangi ülkeye hangi parti gidecek ona göre hammaddeleri karıştırıp ürünü çıkarıyor. ingiltereden ithal ürün; kabı %100 türkçe vb..  içindikiler yazısına bakılsa ingilterede satılan farklıdır, türkiye de satılan farklı vb..

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.