Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Vgt Kullanan Var Mı ?


Raşid Kütükçü

Önerilen Mesajlar

Değerli abilerim benzin 7 lira olunca atmosferik araç sahibi olarak gözümüz bu tarz tasarruf olaylarına kaymaya başladı kullanan bilgi sahibi olan var mı sizlere danışmak istedim videolarda nerdeyse her model var.Sizin fikriniz nedir ? Para bağlamaya değer mi ? Sormak istedim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

milyar dolarlık ürünü* Doğan Kabak'a para vererek tanıtmaları benim için çöp olduğunu göstermeye yeterli.

 

*: vaatlerini yani kısaca bir şeye zarar vermeden emisyonu düşürmeyi sağlıyor olsaydı daha da fazla ederdi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otomatik Mesaj

Bu konu, Focus III > Ford Garajı > Mk3- Sorular ve Sorunlar kategorisinden Otomobiller Hakkında > Otomobil Sohbetleri kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,
Focus Club Tr Yönetimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Buna şöyle bakmak lazım, 

Emisyon değerlerini düşürmek için milyarlarca dolarlık ar-ge çalışmaları yapıyor şirketler. Hatta bildiğiniz üzere VW Amerika'da çok ciddi bir cezaya maruz kaldı bu emisyon değerlerini düşürebilmek için yaptığı yazılım yüzünden. 

Bu kadar ciddi bir işten bahsediyoruz. 

Ve Türkiye'de VGT diye bir ürünün emisyonu çok ciddi derecelerde azalttığından bahsediliyor. Bu mümkün mü, tabi ki mümkün ancak, şirketler milyarlarca dolar harcama yapmadan bu ürünü satın alabilirler, ürünün bir benzerini üretebilirler, gaza basmayla değil de, elektrikle vakum yaptırıp, bilmem ne değerlerinde bilmem ne oranlarında düşüş sağlanmış şeklindeki süslü cümlelerle doğayı mükemmel düzeyde koruduklarını ispat edebilirler. 

Not: VW nin işine çok yarardı bu.

 

Ancak böyle bir şey yok. 

Güvenmiyor değilim sakın yanlış anlaşılmasın. Ancak böyle bir cihaz varsa, bu adamların 100 senede kazanamayacakları paraları verip satın alırlar. 

Demek ki yok diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim eski 75 lik Connecte uygulamıştım bu aleti.Derya Usta yı da tanırım.Yakıt tasarrufu hiç olmadı.Fakat ekstra hava takviyesi yaptığı için arabada düşük viteslerde yığılma ortadan kalkmıştı.Gaza basıp devam ettiğinizde yürüyüp gidiyordu.Sonra ne oldu?Benim orjinalci ustam bu aleti arabada görünce ki yılların baba dostudur aldı söktü attı?.Bir daha bana bunlarla gelme dedi.Sonuç olarak yakıt tasarrufu beklemeyin.Sadece arabanın gidişi biraz rahatlıyor..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aslında motora zararı yoksa denenebilir mi o zaman  ? Bizde 1.6 ti-vct focus 3 e lpg bağlattık ailede kalabalık sürekli 4-5 kişi bagaj da dolu oluyor sırf alt devirler için bile deneyebilirim tırmanırken çok mahcup olmaya başladık lpg den sonra özellikle 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kuga aracımda 1 ay gibi bir süre kullanıp sonra iade ettim. Yani gaz verip bıraktığınızda araca normalinden fazla bir yol yaptırıyor. Araç kompresyona binmiyor diyebiliriz. Ekonomi de bu noktadan geliyor. Turbo araçlarda zaten güç devir bandı erken olduğu için çok bir şey anlamı-yorsunuz ama turbo olmayan araçlarda alt devirlerde oldukça verimli olduğu söyleniyor. Kia grubu suv araçlarda neredeyse hepsinde var diyebilirim. Bunde cihaza bağlı olup olmadığını bilmediğim bir rolanti devir düzensizliği oluştu. Son gelen ilk çıkar prensibini uyguladım ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 saat önce, Raşid Kütükçü yazdı:

Aslında motora zararı yoksa denenebilir mi o zaman

harareti arttırdığına dair yorumlar varmış.

--0 dakika sonra eklendi--
2 saat önce, Turhan Onat yazdı:

Turbo araçlarda zaten güç devir bandı erken olduğu için çok bir şey anlamı-yorsunuz

videolarının birisinde turboya bok atıyorlardı, turbo yakında bitecekmiş zararlıymış filan ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Forumlar da en sık denk geldiğim iki şikayet  de motor sıcaklığının artışı ve rölanti düzeni bozulmasıydı haklısınız.  Buradan çıkan sonuç  Ti-Vct ' den vazgeçip  Tdci ' ye geçmek galiba ?    

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.