Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kaza Yaşadım Fikir Verir Misiniz? :(


Cihat Y

Önerilen Mesajlar

Bugün seyir halinde giderken solumdaki araç beni görmeden şerit seğiştirince talihsiz olayı yaşamış bulunduk. Sizce ne yapmalıyım tutanaklar tutuldu. Yetkili servise aracımı götürdüm kapıları değiştiririz dediler. Sizce onarımla halledilebilir mi değer kaybı ne kadar olur? Teşekkürler şimdiden

CD6D2F07-EA71-4DF1-A258-4D85C5C3DFCE.jpeg

D38E1938-5CFF-44AA-9648-0616EF4236E6.jpeg

AC3C9D6B-F508-4381-818E-0E17C0B98968.jpeg

30C9DF83-34CD-4D39-B5D2-4C7285918678.jpeg

BF394E5A-4B9F-4311-8AAF-D85CC35EC4F8.jpeg

7D4D8C74-857D-4125-A6A9-53E2B9E789C3.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle geçmiş olsun,tavsiyem kapıları değiştirtmeyin mümkünse farklı bir servise götürün.Yazın bundan daha ağır bir kaza geçirdik forumda da fotoğrafları paylaşmıştım araç kazalı hali ile satıldı servisin 3 parça değişim dediği aracı şuan 3 parça boyalı diye satıyorlar.Hatta fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile ön kapıdaki izler pasta ile giderilip işinin ehli bir göçük ustası tarafından yapılabilir.

ANIL Ö. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hata kimde? Çizgilere vs göre hata tamamen karşıdaysa. Serviste onarım yaptırın daha sonra karşı tarafın sigortasından sizin değer kaybını alırsınız. Kararı servis değil exper verecek.

Kapıların çalışmasında sorun olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Araç 2015 model 18.000 km de Lpgli. Arka tampon boyalı, sağ ön çamurlukta park halinde vuruldu boyasız göçük düzeltme var(serviste yapıldı) sizce 2. Elde ne kadar değer kaybı yaşatır kapıların değişimi? Teşekkürler 

--0 dakika sonra eklendi--

Bu arada servise değişmeden yapılır mı diye sorduğumda düzeltiriz ama hoş durmaz estetik olarak dedi 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, ANIL Ö. yazdı:

Hatta fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile ön kapıdaki izler pasta ile giderilip işinin ehli bir göçük ustası tarafından yapılabilir.

+1 

 

Servis düzeltme taraftarı olmaz. Direk değişim'der. Bence değiştirmeye değmez. Yani hasar yüzeysel gözüküyor.. değer kaybından çok birşey beklemeyin. Arabanın değeri emin ol daha çok düşecek kapı değişince.. işin bide hasar kaydı kısmı var. 2 kapıya ne yazarlar allah bilir ? acele etmeyin araştirin..

 

servis sorunsuz olur ama yazık bence milli servet bir nevi, o kapılar..

 

yani düzeltirelecekse dışarda özel servise, değişimse yetkili servis.. bende geçenlerde kaza yaptım düzelttirdim benim kapı daha kötüydü..

 

okan ali tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, Cihat Y yazdı:

Bakacağım artık henüz bi karar veremedim. Kayseride autoking var onlar halledebilir mi acaba 

Kayseri de ototurk boyasız göçuk düzeltme var oraya bi uğrayın,ön kapı boyasız halledilir gibi duruyor pasta cila o siyah lekeyi tüm alır göçüğude düzeltirler sağ arka kapının da alt kısmı boya istiyor gibi...Valla serviste iki kapı değişse 7,8 bin hasar kaydı çıkar ,araçta bi 3,4 bin değer kaybeder .

çağlar çetinkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sanayide kaskonuzla anlaşmalı iyi bir göçük düzeltmeci ya da kaportacı halleder bunu. bence kesinlikle değiştirmeyin. satarken bunun muhabbetinden mideniz çok bulanıyor gerçekten (başıma geldi, biliyorum)! 2 -3 sene önce 4000 tl değer kaybı almıştım ben de 2 kapı için ama; keşke almasaydım onu da kapılar değişmeseydi dedirttiler! ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle geçmiş olsun, Bu düzeyde bir hasar için iki kapının değişmesi mantıksız ve gereksiz.

 

Resimde gördüğüm kadarıyla; 

 

Siyahlıklar diğer aracın tamponundan kalma. İyi bir pasta hepsini alır.

Ön kapı kolunun orada ufak bir iki göçük birazda dalgalanma var kaportacı kolay bir şekilde düzeltir.  Değişimi bırak ön kapı için boyaya bile gerek yok.

 

Arka kapının ise; ön orta kısmı ile alt kısmı ufak bir işlem geçirecek ve lokal boyanacak, araç beyaz olduğu için renk sıkıntı olmaz sanki. 

Arka kapının dahi komple boyanmasına gerek yok gibi resimlerden.

Arka çamurlukta da bir şey yok. pasta işi çözer.

 

Sonuç: 2 kapı değişmiş yerine , arka kapıda el kadar lokal boya var ?

 

İki kapı değişti dediğin an alıcının aklına bu araca soldan kamyon girmiş gibi bir düşünce gelir ve akabinde sana sorar pert mi? Hasar kaydı ne kadar? çekme belgesi var mı? Sen satarken fiyatı 3 bin aşağı da yazsan bunu bahane edipte her gelen tekrar fiyat kırmaya çalışacaktır. Bunları göz önünde bulundur, bunlar gerçek yaşanmış tecrübeler. 

 

Şu da var hadi servis işi arka kapı neyse de ön kapıyı neden değiştirecekmiş servis onu da hiç anlamadım. Resimde göremediğimiz yırtılma vs. bir şey mi var acaba?

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben aracı alırken kazalı resimleri var mı diye soruyorum sizde satarken iki kapı değişmiş ama şu kazadan dolayı dersiniz çok kaybınız olmaz. artık herkes biliyor ki 7-8 bin liralık hasarlar servisin şişrmesi. ama yine de değiştirmeden çok rahat düzeltilir. vaktiniz varsa süngerle iyice yıkayın hasarı siz bile görebilirsiniz yada bime a101 e gelen pastacilalarla bile siyahlıkları temizleyebilirsiniz

Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.