Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Kaynağını Anlayamadığım Yağlanma


Kerem Bozdoğan

Soru

Merhabalar,

 

Bugün spontane motor incelemesi yaparken fotoğraflarda görülen yağlanmayı farkettim. Turbo geri dönüş borusunun bağlantı kelepçesi civarı bir hayli yağlı. Yine o cviarda alttan geçen bir boru galiba o da tamamen yağ kaplı. Fotoğraflardan bölgeyi ve parçaları anlayan varsa bana oralarda olabilecek yağlanmamın sebebini söyleyebilir mi? İlk fırsatta servise de uğrayıp baktıracağım. 

 

Bir süredir motorun daha kaba sesli çalıştığını düşünüyordum ama psikolojik galiba diyordum. Bu yağlanma bir soruna işaret ediyorsa ses değişimi paikolojik değil sanırım ?

 

bu arada yakın zamanda servis harici yerde bakım yaptırdım ve 4 lt kutu yağın tamamı koyuldu. Fotoğraf almadım ama yağ çubuğunda sarı plastiğin tamamı yağ geliyor kontrol ettiğimde. Bu fazlalık sıkıntı olur mu?

 

83FA2463-3752-4DAF-BD4D-77A6A1471427.thumb.jpeg.3d24a5b817b6cb7cfadd8de14208ea7a.jpeg841B7E40-0D2D-44F3-A69A-B6533591882D.thumb.jpeg.53c0c23311e0b9f6dd55f43d03b39698.jpegB81B6AC7-B7A4-4BC2-87CF-8F41AEFFB370.thumb.jpeg.933b196db8f713f6a5f2fd1299af2c05.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0
Bir saat önce, Kerem Bozdoğan yazdı:

Bu konuda küçük bir güncelleme;

 

Aracımdaki terleme/yağ buharı atması adı her neyse bunun normal olmadığı kesin. Şirket araç havuzunda aynı araçtan var. Onu kontrol ettiğimde aynı bölgelerde sadece tozlanma vardı. Yağ ya da yağ renginde hiçbir kirlilik yoktu.

 

Üzerine bir de dün bu araçla seyahat ettim ve debriyajı benim arabamın debriyajından sert.(daha normal hissettiriyor) Fren daha fazla tepkili. Vites değişimlerinde vites kolu daha yumuşak kayıyor. Motordan gelen ses daha az. Bu kadar ezilerek kullanılan şirket aracının bu durumda olması beni şaşırttı. Km olarak da yakınlar.  Benim araba 63k şirket aracı 59k km'de. Yakınlarda fren balataları değişmiş ve belki baskı balata da değişmiş heralde diye avuttum kendimi.

Geçenlerde servise gittiğimde ustalar debriyaja şaşırdılar benim. Bu kadar yumuşak debriyaj hiç görmemişler. Ha sorunu yok ama bu kadar yumuşak olması ilginç dediler. Bu arada devirdaim pompasının oradan benim arabada fabrikasyon su sızıntısı çıkmıştı. Conta defoluymuş. Bi baktır istersen. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

2 gün önce 15 bin bakımı yapıldı arabanın, bugün tesadüf yağ çubuğuna baktım. Çubuğun ucundaki sarı kısım komple yağ oluyor ölçüm alındığında. Bakımı yaptırdığım yetkili servise götürdüm bugün, usta baktı ve 250 gr fazlalık var ama sıkıntı olmaz dedi? Isterseniz yağı komple boşaltıp ölçerek tekrar doldurabiliriz dedi ama bu da benim içime sinmedi. Bilemedim ne yapsam, şırınga ile çeksem mi bende.. Zarar verir mi bir yerlere?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.