Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Arabayı Power Butonuna Tek Seferde Basarak çalıştırma


Mustafa Veli

Soru

Abilerim bizim focus anahtarsız yani power butonuyla çalışıyor.Şimdi normal anahtarla çalışan arabalarda anahtarı kademe kademe çeviriyoruz ışıkları söndükten sonra çalıştırıyoruzya haliyle power butonu olunca debriyaja basılı tutupda butona basınca araba tek seferde çalışıyor, böyle yapmanın arabaya bi zararı olurmu debriyaja basmadan bikere butona basıp elektrik geldikten sonra çalıştırmamız dahamı sağlıklı olur? Ben kullanırken genelde elektrik geldikten sonra çalıştırıyorum ama babam çoğunlukla tek seferde çalıştırıyor.

Mustafa Veli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 8 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Araca ilk bindiginizde debriyaja basmadan sadece tek sefer power tusuna basmaniz normal anahtarli sistemde tek sefer marsi cevirmek ile ayni (isiklarin once yanmasi sonra sonmesi) sonrasinda debriyaja basarak power tusuna bir kez daha basip araci calistirabilirsiniz. Aracim manuel dizel 2014 focus ve araci hep bu sekilde calistiririm. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Soğuk havalarda kademeli çalıştırdığınızda motor ön ısıtma yapıyor. Doğrudan çalıştırdığınızda motor ön ısıtma yapmadan çalıştırıyor. Hatta kılavuzda, soğuk havalarda 3 defa frene basmadan (otomatik araçlar için) power tuşuna basıp kapatın diyor. Bence kademeli çalıştırmak daha sağlıklı. Konu açmadan bu başlık üzerinden bir soru da ben sorayım. Arabayı stop ederken frene basmadan power tuşuna basarsam biraz sarsıntılı stop ediyor. Frene basarak stop edersem sarsıntı çok hafifliyor. Bunun bir mantığı var mı yoksa psikolojik mi? 

Erkan C tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
2 saat önce, Doğan Kurban yazdı:

Bir zararı olmadığını söylüyorlar ama ben de önce kontağı açıp sonra debriyaj ve marş yapıyorum. Araç zaten hazır değilse marşa hemen güç vermiyor.Gerektiğğinde 1 sn kadar bekletiyor.

 

1 saat önce, Ozan Kar yazdı:

hiç bir zararı yok, kullanım kılavuzunda da yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Doğan abinin dediği gibi zaten gerekirse kendi bekliyor.

-35 derecede Power tuşuna basınca yaklaşık  10 saniye ısıtma yapıp öyle marşa bastığını bilirim. Bence araç kendi sağlığı için gerekeni muntazam bir şekilde yapıyor. 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.