Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Harç Değil Haraç


Önerilen Mesajlar

 iyi günler arkadaşlar bu konuyla ilgili daha öncede bir konu açmıştım.evimin bulunduğu yer hisseli tapu olması nedeniyle müstakil tapu almak için 8 yılın sonunda izayei şüyu yoluyla satış işlemi sonunda ada bazında 5 kişi olarak satışı aldık.arazi 21 parsel (mirasçılarla birlikte 82 kişi olmuş)ve 4 ada olarak herkes heryere hissedar edilmişti.işin garibi aldığımız adada bizim hisselerimiz düştükten sonra 52.655 tl bedelle satışı yapıldı.bu bedel üzerinden  9478 tl kdv ve 1425 tl damga vergisi ödedik evvallah dedik.ancak tapu işlemi başlatıldığında gelen mesajda 6108 tl harç 207 tl döner sermaye mesajı geldi.normalde alım satımlarda %2+2 harç olması gerekirken(vergi barışı ile %1,5+1,5 oldu)  gelen harç tutarı nerdeyse % 12 ye   geliyorki alan satan için %6+6 oranında aynı şekilde diğer adalarda aynı oranda ödeme yapacak.işin birde adayı kendi mevcut yerlerimize göre harç ödememiz gerekiyor sanırım.kısaca devlet harç adı altında haraç alıyor gibi.tapu bu tutarı nasıl hesapladı bir maliyeci olarak işin içinden çıkamadım.

Alparslan Özaslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Yurt dışından gelen araç içi kameram gümrüğe girdi. ve 30 TL gümrük vergisi koydular. Şimdi düşünüleim. 30 euroya kadar alışveriş vergiden muaf. çinden gelen mallara %20 vergi var. Demek ki arkadaş 30 TL vergi aldığına göre 150 TL fiyat takdir etmiş. Eeee 150 TL 30 euronun altında Bu şekilde çıkan vergi akla mantığa aykırı. resmen fazla almayalım adamı acıtmayalım ama vergiyi de alalım haracı olmuş..  (ürünün satış fiyatı 169 TL)  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.