Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

30 Bin Bakımda Buji ve Hidrolik Yağı Değişmeli Mi?


Yakup Kuru

Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar aracin periyodik bakım zamanı geldi. Araç 2016 benzinli  daha 22 binde. Km’si 30 bin olmasa da yıl dolduğu icin bakım yaptırmam lazım. Servisten teklif aldım yağ değişimi yağ-hava-polen filtresi değişimi şeklinde. Peki sizde bujileri ve hidrolik yağını değiştirmeme gerek var mi? 

(Yakıt konusunda sıkıntım olmadığı icin bujilerin iyi olduğunu düşünüyorum)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otomatik Mesaj

Bu konu, Focus III > Ford Garajı > Mk3- Sorular ve Sorunlar kategorisinden Otomobiller Hakkında > Bakım - Servis & Yedek Parça kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,
Focus Club Tr Yönetimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

4 saat önce, Yakup Kuru yazdı:

Peki sizde bujileri ve hidrolik yağını değiştirmeme gerek var mi? 

Fren hidroliğinden bahsediyorsanız gerek yok. Bujiler de 45 binde değişiyor yanlış hatırlamıyorsam. Ama değiştirebilirsiniz. Ben hava filtresini de kir durumuna göre 6 ayda bir değiştirmeye çalışıyorum mesela.

 

Bir de bakım için aldığınız fiyatı da yazarsanız referans olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet fren hidroliğinden bahsediyorum. Fordun sitesinde 30 bin ana bakımda buji ve hiderolik değişir diye Bilgi var ama Benim araç 22 binde olduğu icin buji ile hidroliği değiştirmeyi düşünmüyorum. Samsun merkezden buji hariç 1000₺ gibi fiyat verdiler. Olduğum ilçede ise (ilk bakımı da orda yaptırmıştım) yag, yag hava polen fitresi 420 lira fiyat aldım. 400 e isi bağladım. 

Bu arada ilk bakımı da 400 e yaptırmıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Yakup Ç. A., başlığı 30 Bin Bakımda Buji ve Hidrolik Yağı Değişmeli Mi? olarak değiştirdi

Güzel fiyatlar. Bakım içeriklerine nereden baktığınızı bilmiyorum ama günceli şu şekilde. Bujiler 45 (önceden 30’du sanırım) fren hidroliği 2 yılda bir diyor. Cem abi 4 yıl yeterli diye yazmıştı, ben de ona katılıyorum.

 

Bakım içerikleri

 

 

Semih O. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tavsiye edilen, fren hidroliğini 2 yılda bir değiştirmek. Maliyeti çok olan bir şey değil, değiştirmenizde zarar yok bence.

 

Bujiyi de ustalar sökünce durumu görülür zaten, ama 22 binde atmosferik benzinli bir motorda bujilerden yana bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

oncelikle hidrolik yag degil dir solisyondur ve evet belirli araliklarla yenilenmesi gerektir ama buna belirgin olan km degil zamandir cunku hidrolik zamanla ozelligini yitirir ve kararmaya baslar bunu renginden kolaylikla anlayabilirsiniz veya eletronikcilerin kullandiklari omaj metre ile bunu olcebilirsiniz. kararan hidrolik tortu yapar ve hidrolik sistemindeki bazi filitreleri tikadigi gibi (abs filitresi bunlardan en nemli olanidir) ozelliginide yitirdiginden dolayi sikisma direnci duser ve frenlemeyi zayiflatir bu nedenlerden dolayi belirli araliklarda yenilenmelidir ben senede bir degistirmeye calisiyorum butun araclarimda ama dikkat edilmesi gereken iki unsur var birincisi dogru hidrolik (dot3 yada dot4 gibi secenekler var hangisi araca uygunsa) birde satin alinan hidroligin tarihi malesef bizim ulkemizde nuh tufanindan kalma hidrolik satiyorlar alirken tarihine bakin 1yili gecmemis olsun.....

 

Bunlar benim kendi bildigim dogrulardir.... 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.