Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Araçtan Gelen Garip Ses


Türker Taş

Soru

Selamın aleyküm hayırlı pazarlar genelde araç ilk çalıştırdığımda böyle garip bir ses gelmektedir. Gaz verdiğimde araca ses dalgalanıyor devir normale döndüğünde ses aynı kalıyor. Belli bir süre sonra kendiliğinden kesiliyor. Kaputu açmaya kalktığımda ses kesiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 7 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Servise göstermek sorun işte özel servisten şimdi geldim.Motor kulağı  kopuktu değiştirttim. 1-2 saate yakın bekledim.Ses gelmiyor. Genelde ses yoğunluğu motor soğukken oluyor. daha önce  nadiren  çok az  bir süreyle duyuyodum.Ara ara kaybolup başlıyordu.3 gün felan kontak basmadım araca  ses  normalin 4 katı çıkmaya  başladı.telefonla  çekim yapıldığına duyulur  hale geldi. Tüm bakımları yaptırdım v kayış  trigeri bujileri değiştirdim. Ses hala devam ediyor.sesin ana kaynağıda  aracla dönüş esnasında kaldırıma  çıktım düştüm.Davlumbaz parçalandı.O anda sonra  bu sesi duymaya başladım. Bayağı bir  kısık sesteydi şimdi bariz  duyuluyor.Özel servis yetkili servise  sesi dinlettim hiç böyle  bir arıza sesle karşılaşmadık dediler.sabahtan  bırakacam arabayı servise  motor  tarafı iyice soğuduktan sonra kontrolünü yaptıracam artık. Ses rahatsız etmeye  başladı artık

--11 dakika sonra eklendi--

 

Araç yürür haldeyken  çıkan sesler 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

2 haftadır rolantide bir ses peydah oldu. Kafamı sağa doğru yaklaştırıyorum ses sola kayıyor, sola doğru yaklaştırıyorum ses sağa kayıyor. Sanki tam göbekten geliyormuş gibi. Kaputu açıyorum ses falan yok. Deviri 1250'ye kadar çıkardığımda ses daha çok artıyor, üst devirlerde ise ses kesiliyor. Bugün farkettim ki ses gözlük tututucunun ordan geliyor. Daha önce tavan sökülmüştü, takarken düzgün takmamışlar. Elimle bastırdığımda ses kesiliyor. Şimdi orayı sökmenin yollarını arıyorum. Demek istediğim, hiç ummadığınız yerden çıkabilir sesin kaynağı. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sesin kaynağı klima peteği ya da direksiyon altından geliyor.Kaputu açıyorum ses yayıldığından duyulmuyor.Kaputu kapadığım zaman artıyor.Motordan kaynaklı bir sorun değil görünüyor.Salı günü servise götüreceğim.akşama  kadar sesin çıkmasını bekleyeceğim. Çok gıcık bir ses duymamak için müzik sesi sona  doğru kullanıyorum.Ciddi birşey değil gibi duruyor.Bulunmassa  artık bir yerden patlak vermesini bekleyeceğim.Klima motoru kompresör felan onlardan şüpheleniyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.