Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus Gaz Yimedi.


Zafer Yusoğlu

Soru

Dün Erzurum a gezmeye gittik. Öğle Cağ kebap kadayıf dolması, üniversiteyi, Cumhuriyet caddesi çifte minareli medrese falan gezdik. Akşam Canbaba da döner falan yedik. Kısaca gezmekten çok yimek yidik. Akşamda bi Palandöken'e çıkalım dedik bi Erzurum u yukarıdan izleyelim dedik. Araçta 3 yetişkin 2 de çocuk, bagajda doluydu. Bi ara yavaşlayınca yokuşta hafifçe tekrar gaza bastım. Araç gitmiyor. Bayağı bir gaza basınca araç hareket etti. O eskiden gaza basınca uçan dizel focus tüplü araç gibi davrandı. Bi terslikmi var yoksa rakım dan mı kaynaklı. Yokuşta kalkıştı oda sadece Palandöken'de zirvede yaptı. Ondan sonra Rize ye dönüşte bayağı bir bir zirve indik çıktık. Herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Araç sürmek için süper bir yol. Bol virajlı ama bazı yerler bozuk. Ovit yaylası müthiş. Hele 14000 m. lik ovit tüneli çok eğlenceliydi. Sorundan çok başka şeyler anlattım ama neyse. 

Zafer Yusoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 5 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Anlik bence bi olay olabilir..  focusun otomatiğini daha önce hiç kullanmadım. Kendi 2008 c4te biraz dikkatli gaza basmak gerekiyor..

 

Yani yola göre gaz vermezsem bazen bayılabiliyor kararsızlıkta.. Örn. yokuş çıkarken yavaşlayıp 2 le devam etmeye çalışınca bayılıyor, ama daha az gaz verip iyice aracı yavaşlatip 1'e düşürüp daha seri tırmana biliyor yokuşu.. ( bayılmadan ) 

 

otomatik şanzuman yapar ara sıra bişey olmaz.. Dönerlere, çağ kebaplarına kadayıf dolmalarına bişey olmasin zafer abi ?

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.