Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2017 Kuga 1.5tdci Titanyum Titreme


Muhammed Mustafa

Önerilen Mesajlar

Turbodan kaynaklanan bir problem olması pek de akla yatkın gelmiyor.

Sizin sorununuz yüksek vites düşük torkta seyrederken yüksek tork istediği geldiğinde arabanın vites düşürmemesinden kaynaklanıyor. 

Bu da ya tcm tarafında yada kavrama tarafında bir problem olduğunu işaret ediyor.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
03.05.2019 - 20:40 tarihinde, Servet Ö. yazdı:

Turbodan kaynaklanan bir problem olması pek de akla yatkın gelmiyor.

Sizin sorununuz yüksek vites düşük torkta seyrederken yüksek tork istediği geldiğinde arabanın vites düşürmemesinden kaynaklanıyor. 

Bu da ya tcm tarafında yada kavrama tarafında bir problem olduğunu işaret ediyor.

Benim araç ta 2017 kuga 1.5 tdci powershift yokuş başlangıcında aynı boğulma ve titreme benim araçta da oluyor. formüla -1 yapıp boğulan şanzımanı toparlayıp çıkıyorum yokuşu.. galiba kronik sorun otomatik şanzımanda..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

13.07.2018 - 23:29 tarihinde, Muhammed Mustafa yazdı:

Selamünaleyküm aracım 2017 model ford kuga 1.5 tdci powershift 2800 km de iken yokuş çıkarken sabit hızla tam yüke bindiğinde gaz yemeyip titreme yapıyordu.Servise verdim  ve otosandan araç değişimi istedim (bu kadar km bu arızanın olmaması gerektiğini ve  aracın fabrikadan hatalı olduğunu belirttim ama nafile)yaklaşık 2-3 hafta araç parça değişimi için onayımı beklediler en sonunda parça değişimini kabul ettim volan parçası değişti sorun giderildi dediler.Aracı aldım 1 hafta içinde  şanjuman kullanımı ile ilgili ekranda hata verdi servise götürdüm ve sorunun aracın 1 ay yattığını ve akü sebebiyle bu hatayı verdiğini belirttiler;akü 1 gün şarj oldu aldım aracı servisten. Aradan 1 ay bile geçmeden bayram da otobanda araç yine rampada(cok ahım şahım bir rampa degil)araç gaz yemeyip titreyip titreyip motor arıza ışığı yandı aracı sağa çekip eve döndüm.Ertesi gün servise verdim aracı incelediler yazılım atıp sanjıman da bir problem olmadığını belirttiler.Servisdeki baş ustayla aynı otobanda 2 saat yolculuk yaptık sorun yoktu.Şimdi benim anlamadığım şanjımanda sıkıntı olsa her daim yapmaz mı?Arada sırada yapmasını anlamıyorum.

 

Cevapverecek arkadaşlar alıntı yapmadan cevaplarsa sevinirim

Ramazan bayramından önceki 10 gün önce arkadaşlarla rampa tırmanırken yine gaz yemeyip titredi arka arkaya sonra aracı kapatıp cumaya gittim tekrar çalıştırıp rampaya çıkmaya çalıştım araç yine gaz yemeyip titredi servise götürdüm orda ustayı bekledim 1 saatten fazla teste çıktık hiç bir sıkıntı çıkarmadı deli oldum usta arızayı görmem lazım(bu durumun her zaman olmadığını anlatmaya çalıştım ama ) şu an birşey yok dedi iyice deli oldum aracı bıraktım servis müdürüne söyledim inceleyeceğiz dedi aracı 1 hafta sonra verdiler ne var dedim bir sıkıntı yok dediler ne yapacağımı şaşırdım(servise değişim için yine talep oluşturdum)

Herkese iyi bayramlar

Muhammed Mustafa tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.