Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3,5 ilk Marşta Geç çalışma


Bahattin Arık

Soru

merhaba arkadaşlar  bir  sorunum  var 2014 model focus  3,5 70 binde benzin /lpg ile kullanıyorum  , son günlerde araç  ilk marşta geç çalışmaya başladı ilk  marştan  sonra ki çalışmalarda normal çalışmaya devam  ediyor

 öneri  ve çözümleri ne olabilir ?

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 7 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Merhaba;

Araç soğukken mi geç çalışıyor. Yoksa sıcakken 5 dk indiniz tekrar çalıştırdınız geç mi çalışıyor ? Bir de aracı stop ettikten sonra lpg ışıklarını kontrol edin. Sönüyor mu yoksa yanmaya devam ediyor mu ? Eğer yanmaya devam ediyorsa Lpg ECU kablonun yerini değiştirip çözüyorlardı bu olayı. 

BurakHAN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
22 saat önce, Bahattin Arık yazdı:

İlk başta benzinle çalışıyor bir bağlantı kuramadım 

Üstadım şöyle izah edeyim:

lpg regülatöründeki diyafram zamanla deforme olup yırtılmış olabilir. Bu durumda motor stop ettiğinde regülatör  içinde kalan lpg gazı bu yırtılan diyaframdan emme manifolduna kadar ilerler. Siz ilk marşa bastığınızda emme manifolduna kadar ilerlemiş olan gaz bir miktar boğma yapacağı için motor geç çalışır. 

--10 dakika sonra eklendi--

LPG tegülatöründen emme manifoldunun hava filtresine en yakın olan yerine bir hortum bağlantısı vardır. Bu hortumun vazifesi emme manifoldundaki hava basıncını lpg regülatöründeki diyaframa iletmektir. Diyaframın diğer tarafında ısınarak buharlaşmış lpg vardır. Regülatörün görevi de lpg enjektelerine gönderilecek olan lpg’yi emme manifoldundaki bu basınca göre ayarlamaktır. Bildiğim kadarıyla diyaframın yırtık olmasının motorun çalışmasına olumsuz bir etkisinin olmamasıyla beraber sadece ilk çalışmada sizin yaşadığınız geç çalışma/boğulma sorununa sebep olduğudur. 

Bedirhan Doğan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhabalar bende de 2013 focus var lpg li aynı sorunu bende yaşıyorum bugun lpg cime gittim baya bi ölçüm ayar vs den sonra sorunun benzin pompası basıncından olabilecegını söyledi daha tamircime gidemedim,sizin probleminiz sona erdimi?

Adil Karadumanli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.