Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Ford Focus 1.6 Tdci Anlık Tüketim Sorunu


Osman Yüksel

Soru

merhaba ford ailesi benim sıkıntım şu

aracımı normal viteste giderken boşa attığımda ANLIK tüketim göstergesi yavaş yavaş kadar artıyor ( 1.1 - 1.6- 2.5 - 3.6 - 5.4- 5.6 -6.1 lt vb. ) gibi tekrar sölüorum anlık gösterge artıyor ama frene basıp tamamen durdugumda rolanti göstergesi olan 0.4 0.8 arası gösteriyor sıkıntı kayboluyor çünkü biliyorum durdugumdaki anlık tüketim değeri normal ama dediğim gibi boşa alıp gittiğimde tüketim artıyor gösteriyor .. Sizce servise gidip baktırmalıyım yoksa bu durum normal mi ? yardımcı olun lutfen kafayı yıyecem cunku

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 7 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Merhaba kardeşim.Forumda yeniyim ama dilimin döndüğünce anlatayım sana.
Öncelikle kafayı yicek bir durum yok. İnjeksiyonlu her araba boşta gittiğinde yakıt tüketimi artar. Bu tabi iniş dikliğine arabanın hızına göre de değişir.Yakıt tüketiminin boştayken artması gayet normal.
Aynı yolda giderken arabanın hızına ve devrine göre arabayı viteste bırakıp ayağını gazdan geçtiğinde yakıt tüketimin 0 olduğunu görceksin.Yakıt tüketiminden kastım anlık tüketim tabi. Ama tabi 50km/h ile giderken 5.vitese takarsan tüketim yine artar. Motorun devrine göre vitesi ayarlarsan anlık tüketimi görürsün. 

Sonuç olarak boşta gitmek hiç sağlıklı değil.Bildiğim kadarıyla şanzuman da bişeyi yağsız bırakıyo ama adı aklıma gelmedi şimdi.Hem de ani bir şekilde durmak istesen zor durursun.Her zaman viteste kalması çok çok iyi.Yine de içim rahat etsin diyosan bi ustaya gösterirsin.Ama o da aynı şeyi söylicektir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Öncelikle cevabınız için çok tşk ederim. Bende yakıt tüketiminin arttığını duydum ama boştayken 5 lt gibi rakamlar gördüğüm için heralde ters giden bişey var diye düşünüyordum. birde biteste inmeyi deneyim bakalım nasıl olacak ? yinede baska görüşü olan varsa yazarsa sevinirim a dostlar ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

                      Aracın hareket halinde boşa atılması, güç iletimini sağlayan şanzımanın devreden çıkmasına neden olur. Dolayısıyla vitesin boşa alınma aşamasında araç pistonları bir süre hareket etmeye devam eder ve tekrar ateşleme yapar. Vites boştayken yakıt sarfiyatının artmasının temel sebebi de budur. Yani araç giderken vites takılı olduğunda, gücünü tekerleklerden aldığı için ECU motora bu güce göre yakıt ayarlaması yapar ve yakıt sarfiyatı 0 lt. olur.  Bizim dizeller enjeksiyonlu olduğu için sistem bu şekilde çalışır. O yüzden merak etmeyin, ters giden bir durum yoktur. İçiniz rahat olsun.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
30.06.2018 - 12:57 tarihinde, Hakan Can yazdı:

Bende de dizel 1.6 tdci trend x var 2015 model boşta iken hiç 5lt görmedim bi gösterin bence bişey kaybetmezsiniz.

Lütfen profilinizi kurallarımıza uygun şekilde düzenleyiniz ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.