Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

immobilizer Aktif Uyarisi


Hasan akgun

Soru

Arkadaşlar 2014 f3 İMMOBİLİZER aktif yazıyor ekranda malesef çalışmıyor yedek anahtar denedim gene aynı kutup başını söktüm gene aynı şimdi yetkili servise gidiyorum çekici ile varmı böyle sorun yaşayan anahtarı falan düşürdüğümüde hatırlamıyorum birisi akü bitikdir takviye yap dedi denedim fayda etmedi 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 12 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

sorunun kaynağını bulduk, sorun gösterge panelinden kaynaklı. zamanla nemden kaynaklı paslanmalar ve defarmasyonlar meydana gelmiş ve  panellerden geçen iletkenlerde bir sorun meydana gelmiş adeta bir damar kopukluğu gibi temas kesilmişti. iletkenliğini sağlaması için kaynak lehim yapıldı ve ilaçlandı. fokusların malesef kronik sorunlarından... kendiniz sökebiliyorsanız bir tv tamircisi bile yapabilir. ustalık sorunu tespit etmekte. elektirik ustası tv ekranına yansıttığı bir cihazıyla yanılmıyorsam mercek gibi görüntüyü zoom layarak tespit etti. tabi önce bilgisayar proğramıyla elektronik haritasını cıkarttı aracın ve renklerle belirtilen elektronik problemin önce nereyi işaret ettiğini tespit etti ve tespit ettiği kısımlara mercek yardımıyla baktı.nemden oluşan tabakayı kazıyarak altındaki iletkenin kopuk olduğunu gördü. aynı durumda olan arkadaşlara belki yardımı dokunur. sorun çözüldü.

teşekkürler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bir keresinde yedek anahtarla aceleyle debriyaja basmadan kontak çevirdiğimde uyarı vermişti bu şekilde. Sonra 2 3 basışımda kontak almamıştı. 4.de uyarıyı kontağın 1 ve 2. seviyesinde vermeye devam edip çalışmıştı. Deneme amaçlı yaptığım kontaklarda da aynı şekilde devam etti. Aracın yanından ayrılıp 1 saat sonra geldiğimde ise akünün elektriği tam kesmesinden sebepli olacak ki uyarı silinmişti. Yüksek gerilim hattının yanındaydım ve aküm çok eski ona bağlayıp önemsememiştim. Sizinkinin geçmemesi ilginç serviste çözerler. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Arkadaşlar focus 2014 ekranda İMMOBİLİZER AKTİF yazıyor servise getirdim yaptık dediler tekrarladı gene getirdim anahtar kontağının girişinde plastik elektronik devre olan parça değiştirdiler şuan bir iki gün geçti uyarıyı gene veriyor fakat hemen geçiyor çalışmasına izin veriyor daha önce vermiyordu neden olabilir çıkmazda kaldım korkarak çalıştırıyorum artık. ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

arkadaşlar 5 gündür immobilizer hatası alıyorum 15-2 dk uğraştıktan sonra çalıştırabiliyorum ancak. araç 2006 fokus trend benzin lpg.  gösterge arkasındaki lehim çatlaklarını soketlerini vs temizlettik. torpido altındaki sigortaları ve soketleri temizlettik. anahtarlar yedek dahil sapasağlam tekrar kodlandı sorunun araçtan olduğu netleşti. immobilizer alıcı anteni de sağlıklı çalışıyor,akü kutup başlarını sökmek işe yaramıyor.akü sağlıklı çalşıyor fakat bir türlü immonun sorununu bulamıyoruz. iptal ettirmek de istemiyorum. Püf noktası şu ki ne yapıp edip çalıştırdıktan sonra gün içerisinde bir daha asla immobilizer sorun vermiyor. Gece bırakıp sabaha kadar bekleyince sabah marş almıyor ve sorun tekrarlıyor. aynı şekilde sabahtan aksama kadar kullanmayınca da aksam marş basmıyor immobilizer kitliyor ve sonuc olarak 15-2 dk bazen 1 saat çalıştıramıyorum sonra kendiliğinden immobilizer ışığı sönüyor ve çalıştırabiliyoruz. acil yardım...

Abdullah.Yıldırım tarafından düzenlendi
ekleme
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

3 gündür oto elektrik ustasına bıraktım aracı. Araç çalışıyor sabah akşam deniyorum ilk marsta çalışıyor diyor ama biliyorum ki gidip alsam gene bir sabah çalışmayacak.o yüzden 2 gün daha kalsın dedim. Nasıl fena bir arıza bu her şey sebep olabilir bakmadigim yer kalmadı. Beyinden olabilir mi diyorum yok olsa olsa gösterge paneli arizasidir diyor usta ama kitlemezse bir şey yapamam diyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.