Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Soğuk iken Aracın Seri Gitmemesi


Cem S.

Soru

Arkadaşlar merhaba,

Aracım 2010 model ford focus titanium 1.6 dizel. Aracı yeni aldım aracı ilk aldığımda bir problem yoktu fakat şimdi arabam sabah veya uzun süre çalışmadığında yani motor soğuk iken seri bir şekilde gitmiyor ( araba sanki turbosuz gibi gidiyor kendini öne atmıyor ) araba ne zaman ısınıyor yani su sıcaklığı 90 na geliyor araba düzeliyor ve motor soğuyana kadar  hiç bir problem yaratmıyor. İlk başta baskı balata dediler baskı balatayı değiştirdim hatta volant dişlisi gitmiş volant dişlisini de değiştirdim. Bütün bakımlarını yaptırdım motor yağı, hava, polen, yağ ve mazot filitrelerini değiştirdim. Ama sorun yine devam ediyor. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 11 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Arkadaşlar sorun hal oldu. Yanlız şu konuda sizide uyarmış olayım. Aracı bir tamirici arkadaşa götürdüm abi turbocuya gösterelim dedi turbocu baktı turbonun acilip bakılması lazım sıkıntı var dedi 150 - 750 TL arası masraf çıkar dedi bende tamam bakalım dedim oradan ayrıldım. Ertesi gün başka bir turbocuya gösterdim adam kaputu açtı arabayı çalıştır dedi 10 saniye baktı bunun Selonid Valfi ( n75 valfi ) arızalı dedi ( resimdeki parça ) bir ustaya yönlendirdi aracı life kaldırdılar 200 TL'ye parçayı aldık 65 TL işçilik 30 dk değişim süresi ile işi halletik. 

Piyasada okadar çok boş beleş usta varki daha işi bilmeden yorum yapıp sizleri dünya masrafa sokabiliyor.

saygılar

s v.JPG

  • Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

aracınızın soğuk yada sıcakken çalışmasını etkileyen bazı sensörler var.Bunlardan arızalı olan olabilir.Bundan dolayı motor sıcak veya soğuk durumuna göre karışım oranları farklı olabilir.Bunlara bir baktırın iyi bir servise derim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

                Zaten aracın soğukken atak gitmemesi normaldir. Araca biner binmez motor ısınmadan da köklemeyin gazı. Bu sabah yataktan kalktıktan ,sonra koşarak tuvalete gitmeye benzer. Aracınız ısındıktan sonra basmanızda fayda var. Eskiye nazaran sorun hissediyorsanız o zaman turbosuna baktırın derim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhaba Ümit Bey,

Aracım 2010 model 135 Bin km'de. Ustanın dediğine göre focuslarda bu parça bir defaya mahsus arıza veriyormuş. Çok değiştrdik bu parçadan diyor. Umarım sizlerin başına böyle birşey gelmez gelirde kötü bir ustaya denk gelirseniz motor değişimine kadar götürür bu ustalar alim Allah.

Cem S. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

                 Evet bu parça, motor kaputunun altında bir parça. Turbo'dan anlamayan adam bu işi yapamaz. Turbo tamiri de zor iştir. Demek ki bir dahaki durumda gideceğiniz usta, ikinci gittiğiniz usta olacaktır ?  

                 Geçmiş olsun, aracınızı güle güle kullanın ? 

Çağdaş Kolcuoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ümit Bey, inşallah yaşamassınız bu problemi gerçekten can sıkıcı bir durum.

Çağdaş Bey, Kesinlikle 2. ustaya gidecegim hata bundan sonra bir arızayı 3 ustaya göstermeden müdale etmiyeceğim araca. 

Çok çektim ustalardan daha önce 1.4 albea aracıma usta 1.2 motor bujisi taktı araba yokuşta tekleme yapıyordu sırf bunun yüzünden 380 TL masraf çıkardı bana.

 

Cem S. tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.