Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2011 1.6 Tdci Yakit Tuketimi Ve Performans Kaybi


Akin yildiran

Soru

Herkese iyi bayramlar. 

Bu bayram memleket ziyareti icin yollara düştük. Yolda kırmızı ışıkta araci yuksek devirlerde zorlayarak kaldirmama ragmen onumdeki dacia dan hatta ve hatta torostan daha yavaş hizlandigimi fark ettim. Bu durum rahatsiz etti ve ışıkta en önde oldugum boş yollarda 0-100 denedim 14-15 sn gibi degerler aldim. Profosyonel sürüş degil tabi ki illa ki fabrika verisi gibi olmaz ama yine de fabrika verisinden cok uzakta. 270 tork u olan bi aracin koltuga yapistirma hissi olmasi gerekmez mi sizce de

 

Aracin ekspertizinde motor 80-85 cikmisti. Bir de araç sicakken rolantide. 0.8 lt gosteeiyor yol bilgisayari. Forumdan okudugum kadariyla bu da yuksek bir değer. Size sorum bu performans ve yskit normal mi. Normal degil ise sebep ve çözüm ne olabilir. Bu konuda bi guncelleme mevcut mu acaba.

Teşekkür ederim simdidem

 Arac 132000 de bu arada. 

Akin yildiran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

0-100 olarak zaman fazla gibi ama siz devir tamamlayarak tam gaz gittiniz ve hala 15 sn ise performans düşük/problem var diyebiliriz. Sıcak motor boşta iken 0.7-0.8 lt civarı olmamalı tabi klima, sis farı gibi donanımlar kapalı ise. Sakin alt devirlerde kullanım, şehir içi trafikte dur-kalk, kısa mesafe sürüşleri vs. derken araç temizlik yapamayıp kurum atamayabiliyor. Bir temizlik gerekiyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.