Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Ford B-Max - Genel Başlık- İlk Kez 2012 Cenevre Otomobil Fuarı’Nda Sergileniyor


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

Göz alıcı tasarıma sahip yeni Ford B-MAX ilk kez 2012 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileniyor

  • Ford B-MAX, B sütununu ortadan kaldıran eşsiz gövde tasarımı ve kayar arka kapıları ile sınıfının en iyi kabin erişimini sağlıyor

  • Yeni Ford B-MAX'de sunulan benzinli ve dizel motor seçenekleri yüksek güç ve tork ile düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonlarını bir arada sunuyor.

  • Bulunduğu segmentte teknolojik birçok özelliği ilk kez sunan araç olma özelliğine sahip yeni Ford B-MAX beraberinde, Ford ürün gamında mevcut Sesli Kontrol Sistemine ek özellikler sağlayarak araç içi etkileşimi arttıran Ford'un yeni kullanıcı arabirimi SYNC’i de sunuyor. SYNC ile birlikte gelen ve kaza anında 112 acil yardımı otomatik olarak arayan Ford Acil Durum Yardımı özelliği dikkati çeken bir başka teknolojik özellik.



CENEVRE, 5 Mart, 2012 – 2012 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenmeye başlanan yeni Ford B-MAX benzersiz tasarımı, üstün yakıt tasarrufu ile birlikte sunduğu üstün teknolojik özellikleri sayesinde Avrupa’da küçük araçlarda sunulan ileri teknolojnin en başarılı örneklerinden biri konumunda.

B-MAX’in Ford Kolay Giriş Sistemi olarak adlandırılan ve B sütununu ortadan kaldıran kayar arka kapılara sahip gövde tasarımı sayesinde araca giriş ve çıkış sırasındaki engeller tamamıyla ortadan kalkıyor.

Yeni model benzinli ve dizel motorlu1 versiyonları ile sınıfında öncü yakıt tasarrufu ve düşük CO2 emisyon seviyelerini bir arada sunuyor.

Araç içi etkileşimi arttıran kullanıcı arabirimi SYNC ile birlikte gelen ve kaza halinde 112 acil yardımı otomatik olarak arayan Acil Durum Yardım özelliği Ford’un Avrupa pazarında ilk olarak B-MAX’te sunuluyor.

Ford B-MAX aynı zamanda bulunduğu segmentte Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi'ni sunan ilk araç olma özelliğine sahip. 2011 yılında EuroNCAP ödülünü kazanan bu teknolojide 30km/s hız altında seyrederken öndeki araç ile mesafenin aniden azalması ya da öndeki aracın durması halinde, kazadan kaçınmanıza yardım etmek için önceden frenlerini hazırlıyor ve sürücü zamanında tepki göstermezse sistem sürücü yerine otomatik olarak fren yapıyor.

Ford Avrupa CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Stephen Odell “Ford B-MAX, geleneksel küçük araç anlayışını gerçek anlamda değiştiriyor ve diğer üreticilerin cesaret etmediği bir konseptin öncülüğünü yapıyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Yaratıcı tasarımı ile B-MAX’in kapılarını, kompakt bir araç ile neler yapılabileceğini gösteren heyecanlı yeni fikirlere açıyoruz.”

B-MAX’in sadece küçük ve çok yönlü bir araç olmakla kalmadığını belirten Odell, sözlerini şöyle sürdürdü: “En yeni Ford teknolojileri B-MAX’e daha keyifli bir sürüş, daha fazla güvenlik ve sınıfının lideri yakıt tasarrufu sunmasını sağlıyor. özetle ifade etmek gerekirse, B-MAX diğer araçların gerçekleştiremediğini başarıyor. Ford B-MAX’in kompakt otomobil pazarında önemli bir etki yaratacağına inanıyoruz.”

Kompakt araçlar için yeni bir vizyon

Ford’un global B segmenti binek otomobili platformunda yer alan B-MAX, geniş hacim ve çok yönlülüğü akıllı ve şık bir dış tasarımla birleştirerek şirketin premium MAV kategorisinde sahip olduğu vizyonu açıkca sergiliyor.

Ford’un Global Küçük Sınıf Otomobil Direktörü Joerg Beyer, “B-MAX benzersiz kapı tasarımı, gelişmiş motor şecenekleri ve sesle kumanda edilen güçlü SYNC kullancı arabirimi dahil bir çok yenilikçi özelliğe sahip. B-MAX, kompakt bir araç (MAV) isteyen müşterilerimiz için heyecan verici yeni bir seçenek” dedi.

4 metrenin biraz üzerindeki uzunluğuyla B-MAX, 5 kapılı Ford Fiesta’dan yalnızca 11 cm daha uzun ve yeni C-MAX’ten tam 32 cm daha kısa. Araç böylece, yoğun şehiriçi trafik koşullarından doğan daha küçük otomobillere olan yüksek talebi iç hacimden ve yolcu konforundan asla ödün vermeden karşılayabiliyor.

Benzersiz Ford Kolay Giriş Sistemi

Ford’un benzersiz Kolay Giriş Sistemi rahatlık, araç içerisine erişim ve esneklikte yeni standartlar sunuyor. Geleneksel şekilde açılıp kapanan ön kapılarla arka kayar kapılar yeni bir gövde tasarımında birleştirildi. Böylece geleneksel B sütunu ön ve arka kapılara entegre edilerek, gövdenin bir parçası olmaktan çıkarıldı. Bu sayede Yeni Ford B-MAX, iç mekana eşsiz bir erişim sağlayarak, rahatlık ve esneklikte yeni boyutlar sunuyor.

Yeni B-MAX’de hem ön hem de arka kapılar açık durumdayken 1.5 metreden daha geniş bir açıklık ile iç mekana çok rahat erişim imkanı sağlandı. Bu ölçüler, alternatif kapı konseptlerine sahip rakiplerin sunduğu genişliğin yaklaşık iki katı... Bu sayede arka koltuklara erişim ya da yükleme boşaltma yapmak çok kolay2.

B-MAX’in arka kayar kapıları, kalabalık caddelerde ya da dar park alanlarında da çok avantajlı. ön ve arka kapılar birbirinden bağımsız olarak açılabildiğinden, ön ya da arka kabine erişmek çok rahat.

çok yönlü iç tasarım

B-MAX, Ford’un Kolay Giriş Sistemi’ni esnek ve kullanımı kolay bir koltuk sistemi ile birleştiriyor. 60/40 oranlarında katlanabilen arka koltuklar “esnek katlama” sistemi sayesinde çok kolay bir şekilde yatay hale getirilebiliyor. ön yolcu koltuğu da katlandığında önden arkaya doğru tatmin edici düz yükleme alanı yaratılıyor ve böylece uzunluğu 2.35 metreye kadar olan uzun yükler araca kolaylıkla yerleştirilebiliyor.

Araç içerisine kolay erişim sağlayan gövde tasarımı, yatay olarak paketlenmiş mobilyalar ve hatta bisiklet gibi büyük malzemeleri yan kapılardan araç içerisine son derece kolay bir şekilde yüklemeye imkan veriyor. Bagajdaki ayarlanabilir yük zemini, arka koltuklar katlandığında düz bir yükleme alanı oluşturarak önemli eşyaların göz önünden kaldırılabileceği gizli bir alan yaratıyor.

Toplam yüksekliği Fiesta’dan 12 cm daha yüksek olan B-MAX’in içerisinde sürücü, yüksek oturma konumuyla yola “hakim” sürüşün keyfini çıkarabiliyor. Bu aynı zamanda arka koltukta baş mesafesi ve ayak boşluğu alanının da daha geniş olmasını sağlıyor.

Olağanüstü güvenliğe sahip tasarım

Ford mühendisleri B-MAX’in, geleneksel gövde tasarımına sahip araçlarla aynı seviyede darbe koruması sağlayabilmesi için yenilikçi çözümler geliştirdi.

Ford Avrupa Program Mühendislik Direktörü Klaus-Peter Tamm, “Odak noktamız, yolcu güvenliğinden en ufak bir taviz vermeden gelişmiş kapı tasarımının müşteri açısından tüm avantajlarını korumak oldu,” dedi. “çok sayıda patent başvurusuna konu olan akıllı mühendislik çözümleri ile ürün geliştirme ekibi, heyecan verici bir konsepti seri üretime taşıdı.”

Hem ön hem de arka kapıların yapısı, yan darbelere karşı gereken mukavemeti sağlamak üzere güçlendirildi. Kapıların yandan gelen darbelerde oluşan enerjiyi absorbe etmek için sanal bir sütun gibi işlev görebilmesi için yük taşıyıcı alanlar boron çeliği ile güçlendirildi.

özel güvenlik kilitleri ve mekanizmaları, darbe anında ön ve arka kapıların tavana ve zemine birlikte sabitlenerek yolcuların maksimum şekilde korunmasına imkan verecek şekilde tasarlandı. Gövde tasarımına yönelik yapılan yapısal tüm mühendislik çalışmaları ile kullanılan en yeni güvenlik teknolojileri, darbelere karşı üstün koruma sağlamak üzere tasarlanmış gövdenin yapı taşlarını oluşturmaktadır.

Hafif ve aynı zamanda yüksek mukavemete sahip çelik malzemeler, gövde ve kapı yapısının yüzde 58’ini oluştururken bu aynı zamanda toplam araç ağırlığı açısından da büyük avantaj sağlıyor

Kompakt, sportif ve şık

Ford’un MAV segmentindeki ürün gamına farklı karakterini katan kompakt, sportif ve şık yeni Ford B-MAX, hareket halindeki enerjiyi bünyesinde barındıran eşsiz ve göz alıcı görünüşünü Ford Kinetik Tasarım felsefesinden alıyor

“S-MAX’in ruhunu taşıyan daha küçük bir araç yaratmayı amaçladık” diyen Ford Avrupa Tasarım Direktörü Martin Smith, “B-MAX ile küçük bir otomobilin hem ferah ve kullanışlı bir iç tasarıma hem de S-MAX’ı bu kadar popüler kılan etkileyici, dinamik görünüme sahip olabileceğini göstermek istedik” dedi.

Aracın çarpıcı ön tasarımı, Ford’a özgü etkileyici ön ızgara tasarımının yeni ve cesur bir yorumu. B-MAX’in ayırt edici diğer kinetik tasarım unsurları arasında güçlü far tasarımı, gösterişli omuz hattı, arka kapıların arkasında yer alan ve kıvrak yapıya sahip karakteristik cam hattı bulunuyor.

Standart olarak sunulan ve ön tekerlekler arasında motor gücü dağılımını sürekli olarak dengeleyerek aracın sürüş ve yol koşullarına maksimum uyum sağlanmasına ve bu şekilde daha sportif olarak kullanılmasına imkan veren Dinamik Tork Kontrol Sistemi sayesinde B-MAX Ford araçların DNA’sından bulunan o üstün sürüş keyfini kullanıcılarına birebir sunuyor.

Ferah ve konforlu iç tasarım

Cesur tasarım ve en ince ayrıntısına kadar şekil verilmiş yüzeyler, Ford’un küçük ve orta sınıf en yeni otomobillerinde sunulan yüksek kalite temasını daha da geliştiriyor. Bu tasarımda öne çıkan özellikler arasında gösterge panelinin üst kısmında yer alan ince, kanat benzeri kısımdan kapı panellerine kadar uzanan bölüm ile ön koltuklar arasından akarak geçen çarpıcı orta konsol yer alıyor.

B-MAX’te kullanılan kaliteli malzemeler ve detaylı işçilik araçta ayrıntılara verilen önemi açığa çıkartırken aynı zamanda küçük otomobillerin de yüksek donanım seviyesi ve konfora sahip olabileceğinin en büyük göstergesi durumunda.

Segmentinde yüksek yakıt ekonomisi sunan benzinli ve dizel motorlar

B-MAX, Ford’un düşük CO2 emisyonu sağlayan ECOnetic teknolojilerine sahip en yeni benzinli ve dizel motorları ile kompakt MAV sınıfına yakıt tasarrufu konusunda yeni standartlar getiriyor.

B-MAX’in benzinli motor ürün gamında 90PS 1.4 litre Duratec motor, Ford’un gelişmiş çift debriyaj teknolojisine sahip verimliliği yüksek PowerShift 6 ileri otomatik vites ile birlikte sunulan 105 PS 1.6 litre Duratec motor ve düşük hacimden yüksek güç ile birlikte düşük yakıt tüketimi ve egzoz emisyon değerlerinin bir arada sunan 1.0L EcoBoost 120PS yer alıyor.

B-MAX, üstün yakıt tasarrufu sağlayan Duratorq TDCi dizel motor seçenekleri ile de sunuluyor. 95PS 1.6 litre motor, 109 g/km CO2 emisyonu ile 4.1 l/100km yakıt tüketimi değerlerine sahip. ürün gamında yer alan75PS’lik güce sahip 1.5 litre dizel motor ise Ford’un Avrupa ürün gamında ilk kez kullanılıyor. Söz konusu motor, 114 g/km CO2 emisyonu ve 4.3 l/100km yakıt tüketimi değerlerine sahip.

Tüm B-MAX’lerde standart olarak sunulan ECOnetic teknolojileri arasında hidrolik destekli direksiyon sistemlerinden daha az enerji gerektiren Elektrik Destekli Direksiyon Sistemi, en verimli vites değiştirme noktalarını gösteren Vites Değiştirme Göstergesi ve sürücünün daha ekonomik bir sürüş tarzı benimsemesine yardımcı olan sürücü bilgi sistemi Ford EcoMode yer alıyor. 1.0 litre EcoBoost ve 1.5/1.6 litre Duratorq motorlarda ayrıca, aküyü yolculuk sırasında en ekonomik noktada şarj eden Akıllı Şarj Sistemi’de bulunuyor.

Acil Durum Yardımı ile Ford SYNC teknolojisi

B-MAX 2012 yılı son çeyreğinde satışa sunulduğunda, Avrupa’da pazara sunulan küçük segment araçlar arasında en ileri teknolojiye sahip modellerden biri olacak.

Ford SYNC, mevcut Bluetooth & Türkçe Sesli Kontrol Sistemine ciddi ek özellikler sağlayan, araç içi etkileşimi arttıran Ford'un yeni kullanıcı arabirimidir. SYNC, kullanıcıların araç içerisinde Bluetooth ya da USB aracılığıyla sisteme cep telefonu veya müzik çalarını bağlayarak, ellerini direksiyondan ayırmadan telefon görüşmesi yapmasına ve ses komutları aracılığıyla müzik ve diğer fonksiyonları kontrol etmesine olanak veriyor. Sistem, bluetooth ile bağlı bir cep telefonu üzerinden ses komutları kullanılarak telefon görüşmelerinin yapılmasına olanak veriyor ve cep telefonuna gelen metin mesajlarının sesli olarak okunmasını sağlıyor.

ABD’de büyük başarı kazanmış olan sistemin 2015 yılı itibarıyla Avrupa’da 3.5 milyonun üzerinde araçta kullanılacağı tahmin ediliyor. SYNC ayrıca, kaza olması durumunda 112 acil yardımı otomatik olarak arayan Ford Acil Durum Yardımı özelliğini de sağlıyor.

112 acil yardım servisi ile otomatik olarak iletişim kurma yeteneğine sahip olan sistem, araçlarının kullanım ömrü boyunca müşterilere ücretsiz olarak sunuluyor. Araçta bulunan GPS konum belirleyici sayesinde Avrupa çapında acil yardım servis operatörü ile doğru dilde iletişim kurabilen araç, B-MAX kullanıcılarına ve yakınlarına gönül rahatlığı sağlayacak yepyeni bir teknoloji sunuyor.

Şehir yaşamında pratik kullanım için “en doğru boyut”

Yeni otomobilleri için “doğru boyutu” arayanların talep ettiği yüksek teknolojileri sunan B-MAX müşterilerinin yaklaşık yüzde 40’ının önceden daha büyük boyutlu bir araca sahip olması bekleniyor.

B-MAX kullanıcılarını memnun edecek özellikler arasında 8 hoparlörlü Sony müzik sistemi, Geri Görüş Kamerası, Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistem gibi konfora yönelik özellikler yer alıyor.

B-MAX’in tasarım aşamasında şehir yaşamının zorlu koşullarında üstün sürüş konforu sağlayacak olan kıvraklık ve manevra kabiliyeti gibi özelliklere özel önem verildi.

Ayrıca B-MAX kendi segmentinde, durağan ya da yavaş hareket eden trafikte düşük hızlı çarpmaları önlemek için tasarlanmış olan Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi’ni sunan ilk & tek araç konumundadır.

“Yeni Ford B-MAX’in doğru zamanda doğru araç olduğuna inanıyoruz,” diyen Stephen Odell, “Şıklık, çok yönlülük ve yüksek teknolojilerin bileşimini sunarak, kompakt araç pazarına büyük yenilik getireceğine inandığımız B-MAX aynı zamanda Ford markasına birçok yeni müşteri çekecektir” dedi.

Tanıtım Videosu

bmax01.jpg

bmax05.jpg

bmax12.jpg

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Asıl konuşulması gerekenleri konuşmuyoruz.

1.0T 120bg nerede ? Daha önce bahsedilmişti ama burada şimdi adı geçmiyor..

Motor gamına dikkat eden oldu mu

1.4i 90 bg

1.6i 105 bg powershift

1.0T 100 bg

1.5 tdci 75 bg (sanırım 1.4 68 bg Ford-PSA-delphi-bosch motoruna elveda diyoruz)

1.6 tdci 95 bg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1.4i 90 bg de yeni sanırım 96lığı biraz daha tork ağırlıklı yaptılar.

1.5 75 bg dizel buna yetmez zaten 1.6dan daha çok yakıyor..

BU araba 1.6i 105 ile alınır. Kayar kapıya kıl olmayan ve şehir içi kısa mesafe kullanan çocuklu hanımlara ideal olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Güzelmiş cidden..

Mullaly her zamanki gibi kolej kıyafeti gri pantolon , siyah veya laci blazer ile ..

Yalnız kayar kapının çok iyi olacağını söyleyenler 20. saniyeye dikkat edebilir mi. Kayar kapı geriye çok az kayıyor ve fazla büyük olmayan bir açıklık oluşuyor. 0.1 tonluk ben o açıklıktan geçemem gibi geliyor bana..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.