Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 1.5 TDCI Gri Duman Normal mi?


Murat Turker

Soru

2015 Focus 3 Otomatik Dizel bir aracım var. Araç 30.000 bakımından yeni çıktı ve yağ eksiltme yapmıyor. Ancak aracımdan sıcakken yokuşlarda veya hafif gaza yüklenmede yoğun bir gri duman atıyor. Gündelik kullanımda böyle bir problem ile karşılaşan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 7 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0
29 dakika önce, Murat Turker yazdı:

bakımından yeni çıktı ve yağ eksiltme yapmıyor.

Yogun duman ya yakit hava karisiminin yanlis olduguna yada yanma odasina beklenmeyen birseyin girdigine delalet. Belkide DPF ile ilgili probleminiz var. Herneyse... Yogun duman diyorsaniz eger servise gosterin arabayi. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Gri duman, yanma odasında iş zamanı yakıtla birlikte yağın da yandığının en önemli göstergesidir. Bunun sebepleri bir tek değil, bir çok şey olabilir. Motorda meydana gelen aşınmalar sonucu, turbo, subaplar ve segmanlardan dolayı gibi. Çok düşük olasılık olmakla birlikte pistonlarda bulunan segmanların aynı hizaya gelmesi sonucu kompresyon segmanlarının yağı sıyırma işleminde ince bir çizgiyi sıyıramadan silindir yüzeyinde kalması sonucu yanma odasında kalan bu yağı yakma sonucunda da gri duman atmasına sebep olur. Ama dediğim gibi çok düşük bir ihtimal olup, eğer sebep buysa bir süre sonra geçecektir.

yağ yakan bir motor da gözlenecek en önemli şeyler, aracın yağ seviyesinde eksilme olup olmadığı, düz yolda çok daha süratli gidebilmesi, bayırlarda daha kolay bayılması ve motor hararetinde artış.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.