Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yetkili Servislerin Farklı Görüşleri


Önerilen Mesajlar

Değerli Focus kullanıcıları;

Aracım 2012 focus ps. 125 hp. 143000km'de. Aracımda kısa bir süre önce 6.vites 2000 devir civarında (80km/h civarı) zorlanma, sanki 3000 d/d'de sürüyormuş gibi motorın sesli çalıştığını hissettim. Bu sesli çalışma 100km/h'ye kadar duyulamkta ve hissedilmekteydi. Ayrıca derinden de bir pervane sürtmesi sesi gibi bir ses mevcuttu. Yetkili servise götürdüğümde bana, "aracınızın kavrama aksamı kaçırıyor, komple değişimi söz konusu" denildi. Sorun tamamen bu mu? diye sorduğumda evet aracınızdaki zorlanma ve sesin kaynağı bu dendi. Peki değişelim o zaman dedim. Yetkili servis parça değişimi yaptı ayrıca kendi isteğimle bujilerini de değiştirttim (30bin km'yi geçmişti değişmeyeli). Ayrıca değiştirilen paraçaları da servis bana verdi. Aracı aldım, bir müddet şehir içinde sürdüm bir problemle karşılaşmadım. Aynı gün şehirler arası seyahatim sırasında yani 100km üzerinde yol aldıktan sonra özellikle derinden pervane sürtmesini andıran sesin yeniden başladığını ve giderek arttığını farkettim. Servisi aradım, şanzımandan şüphelendiğimi söyledim, usta bana şanzımanla ilgili hiç bir sorunun olmadığını, kavramanın da orjinal fabrika çıkışı kavrama olduğunu ve ilk defa değiştiğini, yazılım güncellemelerini de yaptıklarını belirtti. En yakın özel servise gittiğimde sesin kaynağının tekerlek bilyelerinden kaynaklandığını, şanzımanda herhangi bir sorun olmadığı söylendi. İkamet ettiğim şehire geldiğimde buradaki yetkili servise götürdüm, diğer yetikili servisin söktüğü kavramayı(baskı-balata aksamı) ustaya gösterdiğimde usta "bu parça sağlam, değişilmesine de gerek yokmuş, balatalarınız sağlam görünüyor, kaçrıması imkansız" şeklinde yanıt alınca şoke oldum. Araçta özellikle sağa virajlarda kendisini daha çok hissettiren sesin kaynağının ise aracı sürdükten ve life kaldırıldıktan sonra anlayabileceklerini ifade ettiler. Daha sonra servisten bana aracın sol tekerlek bilyesinin değişmesi gerektiği, sorunun kaynağının tekerlek bilyesi olduğu belirtildi. Araça hala serviste, 1 gün sonra alacağım. Umarım sorunu giderilebilmiştir.  Burada her iki  yetkili servis ustasının fiyatının hiç de azımsanmayacak boyutta olduğu kavrama aksamı için birbirnden 180derece farklı yorumlarda bulunması konusunda sizler ne düşünürsünüz? Ne yapmamı önerirsiniz? Saygılar.

eroltan durmuş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle geçmiş olsun.

Aslında hak aramanız gerekir diye düşünüyorum. Bilir kişi raporu alıp parçanın gereksiz değiştiğini ispatlarsanız servisten ödediğiniz parayı alabilirsiniz sanırım. Biraz üşengeç olduğumuzdan yapmıyoruz ayrı mesele.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İkamet ettiğim yerdeki servis sol tekerlek bilyesini değişti ve sorun giderildi. Aracı yüksek hızlarda da yüksek devirde de denedim, sorun yok.  Aynı usta, bagajımda duran değişmiş kavrama aksamının içini söküp bakmak istedi, izin verdim (turşunu mu kurcam? dedim içimden), uzun yıllardır tanıdığım usta. Birkaç gün içinde seni ararım parçanın durumuyla ilgili dedi. Bakalım, son kararı ne olacak? İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

eroltan durmuş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.