Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni 2018 Ford Focus Mk4 Tanıtıldı


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

3 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

Aynı oluşturucu ile mevcut Focus’u oluşturup aradaki fiyat oranını bulun, arada fiyat farkı yok ya da çok az. Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz zaten :) 

Bize son gelen ve fiyatı yakın olan EcoSport ile deneyip oranı buldum, bi ara bunun exel tablosunu vermiştim. Ona göre de aynı paraya geliyor Focus. Bizim donanımlara göre artar veya çıkar işte. 

Golf 7’de çıktığında Golf 6 ile aynı fiyattı. Şu sıralar mca focus alanlar pişman olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 saat önce, Semih G. yazdı:

ford-focus-sw-2018-15.jpg

Büyük ihtimal açıdan kaynaklı ama sanki göstergede sadece ibreler gözüküyor,bir süpriz yapıp dijital yapmış mıdır Ford kalanını :kıhkıh:

Yarı hayalet gibisinden :P

Fiesta gibi işte abi, aynısı.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

36 dakika önce, Halit AYDIN yazdı:

Doğan Kabak incelemiş..İyi seyirler:)

Normal mk3 ile Makyajlı MK3 mca arasında bence dağlar kadar fark var.. Şahsi görüşüm mk4 le makyajlı mk4 arasındada aynı durum olacak. Oturmayan olmayan yerler mk4 makyajlı kasada tam oturmuş olacak...

 

Makyajlı çıkınca sar 1 tane amca demek isterim,  diyemesemde :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

4 saat önce, barisozyurt yazdı:

Göstergelere herkes çok saydırmış.

 

Açıkçası neden beğenilmediğini ben anlamadım. Normal bir analog gösterge işte. Çok kötü değil, süper de değil. Normal olması gereken gibi bir gösterge.

Ben de kadranı beğendim. Yol biglisayarı titaniumda olduğu gibi renkli gelirse on numara. Daha sonradan ya da belki makyajlı kasa ile hayalet gösterge gelecektir. Kadranların düz zemin üzerinde olması onun altyapısı gibi. Daha önce bir resim paylaşmıştım, kontak kapalıyken sadece ibre görnüyor rakamlar görünmuyor sanırım.

 

3 hafta önce 1 haftalığına Edge kiralamıştım. Kadranı beğenmedim açıkcası. Olacaksa vw gibi hayalet gösterge olsun. Yarı dijital kadranı beğenmiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben bu Yeni Focus'u çok beğendim. Ama keşke dedirten bir kaç özellikler var: 
Dijital Gösterge Yok!
Active, ST-Line ve sadece Titanium ile Vignale donanımlısı için Dört Tekerlekten Çekiş seçeneği Yok! 
Aslında Station türevli ve dört çekerli ActiveWagon sadece Kuzey Amerika'da satışa sunulabilir... :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

19 saat önce, Cem Boneval yazdı:

Evet şimdi bir daha baktım da öyle olmuş, kusura bakma. Görüşlerimi yazma fırsatı sağlamış oldun. :)

 

--7 dakika sonra eklendi--

image.png

Ortadaki ekranı sevimsiz bulsam da bu içinde oturulabilecek oldukça ferah, sade ve işlevsel bir kokpit. 

 

image.png

HUD'a ekstra para vermeye gerek var mı sizce? Yani gerekli mi sahiden?

 

2016'da Passat ı alırken bu kez cidden kafama göre dolu dolu bir araç almak konusunda kararlıydım ve öyle yaptım. En üst donanım paketi üzerine (Highline) şu anki liste fiyatı 45 bine yakın opsiyon satın aldım. Ekstra opsyion satın almayı düşünenler için 20 ay ve 50 bin Km tecrübe sonrası bu ekstra opsiyonlarla ilgili kanaatlerimi paylaşmanın faydalı olacağını düşündüm. Şöyle ki;

 

- Panoramik sunroof; Perdesini açınca aydınlıkta içeriyi ferah gösteriyor, açmaya gerek kalmadan en büyük avantajı bu. araç aşırı sıcak altında bekleyince zaman zaman tıkırtı yapması en rahatsız eden tarafı. Çok fazla olmadan bi kaç bin fark ile tekrar alabilirim, pahalıysa çok ciddi eksik değil, gerek yok.

 

- Dynauadio 16 Kanal Ses Sistemi; Çok çok profesyonel ve ses sistemi hastalarının tercih edebileceği kadar üst düzey olmasa da, standart donanımdaki ses sistemine göre bariz daha başarılı (temiz ve yüksek). Tekrar opsiyonlu araç alıcak olsam kesinlikle tercih ederim, zaman zaman müziği seven biri olarak araç kullanımını cidden çok keyifli hale getiriyor. Aynı araca sahip bir arkadaşım bendekinde müzik dinlediğinde opsiyonu almadığına pişman oluyor mesela...

 

- Marakeş Kahve Napa Deri Döşeme ve Zeytin ağacı ahşap detaylar; Gerçekten çok şık gösteriyor. Araca binenin ilk dikkatini çeken detaylardan hatta Passat içeride sınıf atlamış yorumlarına sebep oluyor. Ama çok kullanışlı değil, Yazın sıcak, kışın soğuk. Yaz aşırı rahatsız etmese de kışın koltuk ısıtma olmasına rağmen ilk bi kaç dakikalık sıkıntıyı aşabilmek için koltuk kilimi kullanıyorum çünkü cidden kışın sabahları kumaşa göre çok soğuk hissettiriyor. Tekrar seçicek olsam kesinlikle fark ödeyerek almam. Hatta aynı fiyat bile olsa belki şıklıktan bi miktar taviz verip daha kullanışlı olan kumaşı seçebilirim.

 

- Discovery Pro Multimedya Sistemi (Navigasyonlu); Kayda değer bir fark ödemiştim. Adres bulmak konusunda telefon (Ios Haritalar yada Google Maps) kullanmak daha pratik ve kolay. Hele ki Car Play yada Mirror link varsa ve telefon navigasyonunu aracın medya ekranından kullandığınızda hemen hemen ciddi bir fark kalmıyor. Bu opsiyon için ödediğim farkı düşününce (2016 da 6500 TL civarında) tekrar seçecek olsam kesinlikle satın almam. İşe yarar en ciddi artıları; ekranı standart ürüne göre büyük olduğundan, kokpiti şık ve üst sınıf gösteriyor. 10 GB dahili hafızasına diğer mediyalardan mp3 atabilmek çok pratik ve kullanışlı. Navigasyonda telefon pili harcamadan hedefe kalan km yi ve rakım bilgisini sürekli göstergeden takip edebilmek keyifli. Ama yinede tekrar alacak olsam fark ödemem.

 

- Adaptif Cruise Control ve Şehiriçi Acil Fren Desteği; Şehirlerarası uzun seyahatlerde öndekinin peşine takılıp gitmek konusunda konfor adına oldukça işe yarayan bir sistem. Ama asıl faydası ufak tefek dalgınlıklarda sizin kontrolünüz dışında araca fren yaptırıyor olması. Güvenli takip mesafesini daima dinç tutmak yahut önde aniden çıkan yada yavaşlayan nesneler konusunda çok ciddi bir güvenlik artısı yaşatıyor. Sadece bunun için bile alınır. Opsiyon seçme şansım varsa kesinlikle isteyeceğim donanımlardan.

 

- Sürücü Diz Hava Yastığı ve Arka Yan Hava Yastıkları; Kaza anında güvenliği artıracağını düşündüğüm için çok ciddi bir fark ödemeden (1000 küsür TL) kesinlikle almaya değer bir opsyion kanısındayım. Yine seçerdim

 

- Arka Camda Elektrikli ve Arka Yan Camlarda Manuel Perdeler; Güneşli Havalarda arka koltuktakileri daha konforlu hale getiriyor ve renkli camların üzerine perdeler çekildiğinde arka koltuklakileri hemen hemen görünmez yapabiliyor. Tekrar alırdım ama olmaması da çok büyük bir eksiklik değil.

 

- 230V Soket; Herkesin elektriğe bağımlı yaşadığı bir ortamda birden fazla yolcu varken oldukça işe yarıyor. Yolcular standart şarj aletlerini kullanabiliyor. Notebook konusunda mecbur kalırsanız nadirde olsa bazen hayat kurtarabiliyor. Elektrikli katlanır bisiklet ile aracınızla sehayate çıktığınızda bisikleti araçtayken şarj edebilmek harika. Zamanında ödediğim 300-400 TL farka kesinlikle değer. Tereddütsüz alırdım.

 

- Area View Çevre Görüş Sistemi (4 Yönde Kamera) ; Geri görüş kamerasına alıştığınızda başka aracı kullanınca yokluğunu bariz arıyorsunuz. Çok kullanışlı. Park edebilmekten ziyade güvenlik maksatlı arkada bir cismin yada canlının olmadığından emin olabilmek müthiş kullanışlı. Geri geri çıkarken içeriden göremediğinizde geniş açıyı kullanarak sağ ve soldan gelen araç kontrolü yapabilmek cidden çok avantajlı. Ön ve yan kameralara gelince çok nadir ihtiyaç duyuyorsunuz. Olmasada olur, ama çok nadiren bazen sağda ön tekerin bastığı yeri kontol edebilmek işe yarıyor. Birde içeriden 4 yön kamera görüntüsü geniş ekranda baya havalı gösteriyor. Tekrar seçicek olsam arka kamerayı kesinlikle alırım diğer 3 bölge şart değil. Diğer 3 kamera için 1000 den fazla para ödemeye kesinlikle değmez, ucuzsa keyfe keder alınabilir.

 

- Isıtmalı ve Hafızalı Koltuk; Bu aslında Highline'da standart donanım ama buraya yazmamın sebebi şu. Eğer aracı seyrek bile olsa birden fazla kişi kullandığınız oluyorsa zerre tereddüt etmeden hafızalı koltuğu alın derim. Sandığımdan çok daha konforlu ve işe yarayan birşeymiş. Bir anahtar Peder'de ve nadiren de olsa aracı kullanabiliyor. Ona ait ayarları ona verdiğim anahtara kaydettim. Kapıyı açtığınız an oturana kadar koltukların, dikiz aynaların, klima ayarlarının, multimediadaki ve gösterge görünümündeki bütün customize ayarların sizin seçtiğinize gelmesi müthiş kullanışlı birşey. Kesinlikle olmazsa olmazım oldu diyebilirim. Çok seyrek yılda bi kaç kez kullanan kız kardeşime ait bir profili bile kaydederek kişisel ayarlarıma zeval gelmemesi harika. Ben bu tür ayarlarda huyluyum biraz, keşke ön kalorifer ızgaralarının mekanik üfleme yönü ve hızıda hafıza paketine dahil olsaymış...  :) 

 

Opsiyon konusunda bütün bunları aklıma getiren Cem abinin sorusuna gelince; HUD benimde opsiyonları belirlerken tereddüt ettiğim ve almadığım bir opsiyondu. ne gerek var dediğim ama aslında şimdi seçecek olsam almayı istediğim bir opsiyon. İstememe sebep ise biraz süratli seyahat ederken bazen telefona gelen çağrılara, navigasyona yada sürüş bilgilerine v.s dair bilgileri mümkün olduğunca göz teması yoldan ayrılmadan bakabilmenin güvenli olduğunu düşünüyorum. Bu donanımın özellikle süratli yada yoğun trafikte işe yarayacağını düşünüyorum, diğer durumlarda çok elzem değil. Ama şimdi Yakup'un bunun için 1000 Euro gerekiyor bilgilendirmesini görünce tekrar sorgulayarak bu güvenlik konforundan da vazgeçiyorum. :)

Abdussamed Acar tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

10 saat önce, Yıldırım Polat yazdı:

Ekrandan rahatsız olanlar, buyrun. 

 

2019-ford-focus-trend-trim.jpg

Bu bin beter ve komik ötesi...

Ama maalesef bolca göreceğiz ülkemizde, özellikle kiralıklarda.

--8 dakika sonra eklendi--
3 saat önce, Abdussamed Acar yazdı:

Yakup'un bunun için 1000 Euro gerekiyor bilgilendirmesini görünce

Nerede yazdı bilemedim ama Almanya'da STLine ve Titanium ile opsiyon olarak 450 Avroya alınıyor, Vignale'de standart. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şu olay belli oldu.

 

Otomatik vites olursa bardaklıkların üstünde kapak yok. Manuel vites olursa bardaklıkların üstünde kapak var ve ayarlı. Adamlar, tasarım uyumuna dikkat etmiş sanırım.

Ayrıca Alman pazarı için kol dayama varsa, kapaklı tasarım manuel vites ile standart.

 

2018 Yeni Ford Focus Mk4_28.jpgford-focus-sw-2018-11.jpg

 

En boş ile de böyle, kapak yok ayar var

Screen Shot 2018-04-14 at 11.03.40.png

 

Burada diğer detaylar da var.

https://www.focusclubtr.com/topic/16350-2018-focus-focus-mk4-donanım-ve-fiyat-bilgileri/?page=3&tab=comments#comment-466362

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

11.04.2018 - 21:01 tarihinde, Yakup Çağatay yazdı:

 

Focus mk4 arka.png

 

En azından bi krom çerçeve taksalarmış, böyle çinden sipariş verilmiş gibi duruyor.

13.04.2018 - 06:38 tarihinde, Cem Boneval yazdı:

 

image.png

HUD'a ekstra para vermeye gerek var mı sizce? Yani gerekli mi sahiden?

Gerekli olup olmadığı kişinin günlük araba kullanıma bağlı bağlı bence,

eğer hergün şehiriçi trafikte çok fazla vakit geçiriyorsa çok fazla gerekli değil ama uzun yol yapıyorsa yüksek hızlarda güvenlik ve kullanışlılık bakımından çok faydalı bir özellik.

14.04.2018 - 11:02 tarihinde, Yakup Çağatay yazdı:

Şu olay belli oldu.

 

Otomatik vites olursa bardaklıkların üstünde kapak yok. Manuel vites olursa bardaklıkların üstünde kapak var ve ayarlı. Adamlar, tasarım uyumuna dikkat etmiş sanırım.

Ayrıca Alman pazarı için kol dayama varsa, kapaklı tasarım manuel vites ile standart.

 

2018 Yeni Ford Focus Mk4_28.jpgford-focus-sw-2018-11.jpg

 

Her ne kadar soldaki gözüme daha kullanışlı gelsede sağdaki daha şık duruyor.

Mk 3,5 taki mekanik freni elektronik fren ile değiştirip yola devam etmek yerine sağdakinin kapaklı versiyonunu yapsalarmış ortaya daha güzel birşeyler çıkabilirmiş.

Mehmet Yavuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Yakup Ç. A., başlığı Yeni 2018 Ford Focus Mk4 Tanıtıldı olarak değiştirdi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.