Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Arka Kapı Açık Uyarısı Grand C-Max


Cihat Tamer

Soru

Selamunaleykum arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Aracım 2011 grand c max TDCİ. Geçen hafta cumartesi yikamacidan çıktıktan sonra şoför tarafı arka kapı açık uyarısı vermeye başladı ve hiç gitmiyor. Şu kaçmıştır kuruyunca geçer dedim ama geçmedi. Kapı açık olunca haliyle iç ışıklar vs sönmüyor. Arka kapı modülü nerededir bulamadım bilen var mı böyle bir olayı tecrübe eden var mı,? Yarın aracı cihaza bağlayıp hatayı silecek diledikten sonra tekrar aynı hatayı verirse demek ki kapı modülü arızalı diyecez dedi. Yikamacidan sonra olduğu için bozulmuş olması yerine su kaçtığını veya yıkamacı akü başını sokmus cahil herif sigortasına zarar vermiş olabileceğini düşünüyorum.

 

İkinci sorunum motorun sarsıntılı çalışmasıyla ilgili. Bugün usta gördü motorda birşey yok dedi ama bence biraz fazla sarsıntılı. Ve sağa sola dönerek anı kalkış yaparsak veya dönüşlerde hızını arttırarak dönersek tak tak tak gibi vurma sesi geliyor. Aks mafsali olabileceğini düşündüğümden ustaya söyledim. Direksiyonu tam sağ veya tam sol yaparak kendi etrafında dönüşler yaptı bahsettiğim ses gelmedi aks mafsali olsa bu s kilden dönerken belli olurdu dedi. Yarın aracı kaldırıp alttan bakacak ama bu konuda da bilgisi olan var mı sorma istedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Herkese hayırlı akşamlar

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 9 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0
Bir saat önce, Ozan Kar yazdı:

modülden önce switche bakın, kilidin üzerinde olması lazım. 

Kilit derken nereyi kastettiniz acaba? Arka kapıdaki kızak önündeki yer ise eğer orada oksitlenme var gibi ama nasıl sökülür?

Cihat Tamer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
24 dakika önce, Cihat Tamer yazdı:

Kilit derken nereyi kastettiniz acaba? Arka kapıdaki kızak önündeki yer ise eğer orada oksitlenme var gibi ama nasıl sökülür?

direk gösterecek fotoğraf bulamadım ama, aşağıdaki fotoğrafta kırmızı dairenin içindeki yerde olması lazım. Mavi dairedeki parça kilidin içine giriyor, onun girdiği yerde switch var. sökmeden dışarıdan temizlemeyi deneyebilirsiniz, contact cleaner gibi bir şey sıkarak. ancak contact cleaner yağıda çözer gereken yerlere gres sürmek lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

İlgilendiğiniz için teşekkürler. Kızaklı kapıda durum farklı sanırım. Takozlar ya da kimisi kulak diyor her neyse kontrol edildi sağlam. Tak tak sesi sol aks kafası bozulmuş. Takım olarak aks takıldı kafası satilmiyormus burada bulamadık. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.