Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus Mk2 TDCI Aracımın Yakıtı Arttı


Olcay Atay

Soru

merhaba arkadaşlar.

 

aracım 2010 model focus II 1.6 tdci trend x 236.000 km'de. yakıt aldığımda menzil 890 veya 920 olarak veriyordu. son 1-2 aydır menzil 725 km gösteriyor ve eskiden menzil 1-2 km olarak düşerken artık 3-4 km olarak düşüyor ( örn. 2 km yol kat ediyorum menzil 10 km düşüyor )

 

istanbul bulgaristan arası 1 depo ile gider gelirken artık 1 depo ile sadece gidebiliyorum. aracın ağır bakımları geçtiğimiz kasım ayında yapıldı. aracın yakıt performansındaki bu denli değişiklik sizce normal mi ? bu problemi nasıl çözmemiz gerekiyor. 

 

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 13 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Tam olarak neden olduğunu bilemem ama depoya bir şişe enjektör temizleyici dökün bakalım bi değişiklik oluyor mu?Yalnız enjektör temizleyiciyi yakıt alımından hemen önce dökün üzerine yakıt dolsun ki karışım iyi olsun.Etkili olması için 20-30 dakikalık uzun yolu devirli kullanın.Benim makinede fark etti.Belki sizin makinenin sorunu enjektörlerin kirlenmesidir.:sofeer:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
2 saat önce, Uğur Akdaş yazdı:

Aracın performansı yada kullanımınız bu birkaç ay içerisinde değişti mi ? Mesela daha sert yada daha fazla şehir içi kullanım gibi. Eskiden git-gel şimdi sadece gidebiliyorum demişsiniz bu çok anormal bir fark.

evet çok anormal. ben hep sakin kullanmaya gayret ediyorum. uzun yolda 120 km hızı pek geçmem. devirim 2500-3000 aralığında. yani aracın kendi devirinde kullanıyorum. şehiriçi de şehirdışı da anormal derecede fark etti. km yükselmesinden dolayı enjektörlerden yapabilir diye düşünüyorum. temizletsem veya enjektör bakımı yaptırsam aşağı yukarı ne kadar tutar acaba ? 

--1 dakika sonra eklendi--

öyle ki şehiriçi anlık tüketimi açtığımda 25-32 lt arası gördüm. şehirdışı ise 7 ile 8.4 arası yazdı. kaldı ki benim aracın fabrika değerleri şehirdışı 4,2 lt idi. 

 

fotoğraf çekersem uygun bir zamanda buraya da atacağım ortalama tüketimi ve anlık tüketimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Fabrika test verileri pek tutmaz ama aradaki farklar bu kadar olmaz. Kaputu açtığınızda bir farklılık, seste bir değişiklik ( benim basınç hortumu patlamıştı, araba gitmiyordu duman atıyordu yakıt baya arttı ve ses geliyordu) yada performansta değişim yok ne diyeyim bilemedim ama en kısa zamanda varsa iyi bir usta yada servise gidin derim. Geçmiş olsun şimdiden.

Uğur Akdaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
35 dakika önce, Olcay Atay yazdı:

kim dedi 50 tl lik aldığımızı uzun yola gidiyoruz fulluyorum her seferinde. ama yakıt tüketiminde aşırı bir anormallik var onu soruyorum

Eren beye yazdım onu, alakası olmadığını söylemek için.

 

05.04.2018 - 09:30 tarihinde, Olcay Atay yazdı:

istanbul bulgaristan arası 1 depo ile gider gelirken artık 1 depo ile sadece gidebiliyorum.

Bu zaten yakıt tüketiminizin anormal olarak arttığını gösteriyor ama bilgim olmadığı için yorum yapmadım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
06.04.2018 - 11:36 tarihinde, Servet Ö. yazdı:

Tum yakit kalitesi, guzergah, hiz, kullanim aliskanliklari ayni ise eger:

Enjektorler, Maf ve Map sensorleri, Turbo performansi, varsa eger DPF saglikli calisma durumu gozden gecirilmeli.

istanbul avrupa yakasında c.tesi günü bir iki özel servise gittim. turbosuna ve enjektörlerine baktırmak için. ustalar hiç ilgilenmedi arıza yapmadıysa problem çıkarmadıysa yapacak bişey yok devam et kullan dediler. ne yani 250.000 e dayanmış arabanın enjektör ve turbo bakımları illa arızalanınca mı yapılması gerekiyor ? şu işin ehli biri yokmu baktırayım hem turbosuna hem enjektörlerine. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

             Benim aklıma ilk gelen, ani bir değişme olduğu için acaba yakıt deposunda ya da hortumlarda bir yerde çatlak mı var ?  Ordan sızdırıyor mu?  Çünkü turbo,enjektör vs.. bunlarla alakalı olsa aracın çekişini çok etkiler. Çekişte problem yok sanırım. O zaman bir tek aklıma gelen yakıt kaçağı olmasıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
10.04.2018 - 17:57 tarihinde, Olcay Atay yazdı:

ne yani 250.000 e dayanmış arabanın enjektör ve turbo bakımları illa arızalanınca mı yapılması gerekiyor ? şu işin ehli biri yokmu baktırayım hem turbosuna hem enjektörlerine. 

 

Enjektor temizligi yapan bir yere gidin, enjektorlerinizi temizlesinler. Istanbulda kim yapar bilmiyorum. Google'dan sorun bircok yer cikar karsiniza.

Varsa DPF temizligi, EGR temizligi yapan biryer bulun. Once bunlari yaptirin derim. Bence EGR ve(ya) DPF inizde problem var. Ki yuksek ihtimal EGR. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.