Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Kalkışta Stop Etme Sorunu


Emre Şener

Soru

Selamün aleyküm.

yaklaşık 6 ay önce aldığım focus 2009 tdci aracımda günlerdir kafayı yedirten bir arıza ile karşı karşıyayım.

son zamanlarda aracı şehiriçi trafikte dur-kalk yaparken birkaç kez stop ettirdim.   acaba bende mi problem var yoksa arabada mı anormallik var diye düşünmeye başladım. birkaç gün sonra stop etme sorunu ciddi anlamda arttı.  fakat sadece kalkışlarda yapıyor. ayağı debriyajdan yavaşça çekerken arabanın ön tarafından motor şakırdaması gibi ses geliyor ve gaza bassan dahi araba gaz yemeyip stop ediyor. kontağı tekrar kapatıp açınca araba düzeliyor. fakat ne tuhaftır ki kalkış yapıp gittikten sonra en ufak birşey söz konusu değil. tamirciye gittim, aracımın debriyajı yukarıda kavrıyordu, usta bana abi debriyajın iyice bitmeye başlamış. sorun bundan mıdır bilemiyorum ama sen her halükarda debriyaj değiştireceksin dedi.  baskı balata-bilye-volant-şanzıman yağı falan komple değişti.( mazot filtresi dahil).   baskı balata değiştikten sonra bir problem yaşamamıştım sanayiden eve gelene kadar :)

haftasonundan haftasonuna bindiğim için dünkü sürüşümde aracım eski halini tekrar aldı. sürekli kalkışta stop ediyor.  birkaç ustaya sordum, enjektör-pompa elden geçecek deyince arabama elletmedim.   bildiğim kadarıyla enjektör ve pompasında arıza olan araç sadece kalkışta değil, belirli periyotlarda veya sürekli yapar bunu. veya ben öyle düşünüyorum. buna benzer problem yaşayanınız var mı?   şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 1 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

            Şarj dinamosu ile alakalı olabilir belki. Enjektörleri elletmenizi tavsiye etmem. Enjektörler tıkalı olsa araç bilgisayara bağlandığında gösterir. Sıfır enjektör bile taktırsanız onu bile düzgün takmazsa usta, arıza verebilir. Volant-baskı şu bu zaten 4.000 tl harcamışsınız belli ki. Bu konu için bence aracın bilgisayara bağlanması lazım bu 1. Enjektör ile alakalı olsa asla çalışmaz araba. Yakıt olarak çok çok yakar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.