Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2012 Fiesta Tam Otomati̇k Şanzıman Arızası


Recep A.

Soru

Merhaba arkadaşlar. 4 ay önce almış olduğum 1.4 benzinli 4 ileri tam otomatik fiestam ilk uzun yolda şanzıman arızası verdi. Şanzıman ışığı kontağı kapatınca sönüyor. Işık söndüğü için servis kod olarak bir arıza bulamıyor. Geçen gün yine yandı ilk iki viteste hyyyy diye ses çıkıyor ve 2'den 3'e geçerken devir 4 bine kadar çıkıyor. Özellikle bayırlarda dur kalk yapınca ışık yanıyor. Kontağı kapatıyorum sönüyor ve yola öyle devam ediyorum. Bu durumda ne yapmam gerekli. Önerilere açığım bu konuda tecrübesi olan varsa.

Ek bilgi olarak araç daha 39 binde ve geçen yıl ağustos ayında şanzıman revizyonu geçirmiş. Götürdüğüm servis ve ustalar hem çözüm bulamıyorlar hem de şanzımanı açmak istemiyorlar. Vereceğiniz bilgi ve öneriler için şimdiden çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Acilen aküyü yenileyin hocam, zayıf akü şanzuman beyninde saçmalamalara sebebiyet veriyor, bende bir defa şanzuman uyarısı verdi, ustayı aradım hemen aküyü değiştirdi, hiçbir sorun kalmadı, öyle kullanmaya devam etsen şanzuman beyni zarar görebilirdi dedi. orjinal otosan 60 amper aküyü 275'ye taktılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bende de aynı sorun olmuştu 1'den 2 ye geçerken 4bin devir yapıyor ve vuruyordu. Sonra anladım 2 ve 4 e geçmiyor. Sizde manuel modda vitesleri deneyin geçip geçmediğine bakın. 1 - 3 veya 2 - 4 e geçmiyorsa : Şanzıman içinde kayış diyorlar ama metal ince hilal şeklinde bir parça kırılmış. Değişime 1000 tl demişti. Bende focus 4 ileri var davlumbazın altında şanzımanın yanında kapak var. Oradan açılıyor şanzıman inmiyor. Benim usta teste çıkıp hemen anlamıştı.

Salih Sakaoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

denedim vitesler geçiyor bende. ustayla bende sürüş yaptım o beyinde sorun var demişti. beyini garantili olsun diye serviste değiştirmemi söyledi. otokoç servise götürdüm orda başka beyin denediler ama fark olmadığını söylediler. net bir hata vermediği için şanzımanı da indirip açmıyorlar . şu an çözümsüz bir sorun gibi duruyor. en son sanayide bi ustaya açtıracam artık. çünkü zaman geçtikçe daha fazla masraf açar diye çekiniyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.