Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Tak Tak Tuk Sesi !


Aykut Kara

Soru

Arkadaşlar başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum.. Seyir halinde ilerlerken rampa tırmanışında 4.vites 2500 devirden 3000 devire kadar çıktığımda şoför camını açtığımda garip bir ses duyar oldum daha önceden bu ses var mıydı yok muydu bilmiyorum (ses çok net şekilde tak tak taakk) acaba araç turbolu oluşundan mı geliyor baya Bi ses geliyor cam kapalı iken,  kabin içlerinden duyulmuyor sadece şoför camı açarsanız duyuluyor, motora ani hız yük verince motordan tam verim alabildiğim devirlerde bu ses geliyor ara ara test yaptım bazen ses çıktı bazen de çıkmadı.. Aynı şeyi 5 viteste de yaptı normal sabit hızımda ilerlerken devir bandını 2500'den 3000'e çıkardım ki  (3000 devirde ses geldi) aynı ses burda da çıktı. Aklıma takılan sorular ise

1-Araç turbolu her turbolu araçta bu kaba ses çıkar mı düz yolda birşey yok hafiften rampa tırmanırken oluyor dediğim şeyler sadece şoför camı açık diğer camlar kapalı iken şoför tarafından bu ses daha iyi net şekilde duyulabiliyor.

2-Gelen tak tak sesi hafiften ıslık sesine benzer turbo sesi değil eminim

3-Araba çekişinde filan sorun yok, turbo bozuk olsa çekişen vs. düşme yaşardı sanırım motor kendini korumaya alırdı her türlü.. 

4-  1.-2.-3. Viteslerde bu sese rastlayamadım.... 

(Bu sesin aynısı geliyor 5.sn 6sn 7sn)

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 7 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Ama araçtaki ses her zaman olmuyor sanki açık hava filtresi varmış gibi bir ses ya da matkap sesi gibi tarif edilemeyen bir ses.. 

Motor takozu.. Şanzıman takozu böyle şeylerde sebep olabilir mi acaba  tuhaf ses çıkarmaya sebep olabilir mi.. Ya da enjektör arızası bu sese sebep verebilir mi..  Vuruntu sensörü arızası.. Avans vuruntu sesi bunlar aklıma gelip takılanlar sorunlar bunlardan kaynaklı olabilir mi.. İşin tuhafı 1-2-3 viteste bu sesleri gözlemlemedim 4 ve 5 viteslerde motordan tam verim aldığım devir aralıklarında gözlemledim, hani bir devir gelir araç tam orada ivmelenmeyi severya siz de bu isteğe karşı gaz pedalına basasınız gelir işte tam aynı orantılı olarak araç ivmelenmeyle birlikte seste beraber olarak geliyor 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.