Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus Mk3 1.6 tdci Beyaz Duman ve Kalorifer Bilgisi


Furkan Sozer

Soru

Tüm focus ailesine merhabalar;

 

aranıza yeni katıldım daha öncesinden ağırlıklı olarak vw grubu arabasına bindim focus deneyimim ilk kez oldu arabanın durusundan konforundan özelliklerinden çok memnunum fakat arabayla ilgili bir kaç sıkıntım ve sorunum var araştırdım herkes farklı parçalar ile problemler yaşamış, o yüzden anlayamadım sorunlarım şu şekilde

1-) araç soğuklarda çalıştırdığımda bi 20-30 sn kadar hafif beyaz duman veriyor fakat burnu yakarca bi koku ile beraber araştırdığımda bana dizellerde ilk çalıştırmada normal dediler. sizce normalmidir?

2-)yine soğuklarda çalıştırdığımda en az 3-4 dk kadar rölantide bekliyorum sonra hareket ediyorum fakat 1 ve 2. viteste kısa mesafe araç tekleme yapıyor soğuk diye 1500devirde gidiyorum ama tekleme yaparak gidiyor nedeni ne olabilir?

3-) araç yarım saat 40 dk kullanımı öncesinde durduğum zaman kaloriferi açtığımda hararet sıfır a kadar iniyor çok uzun yol yaparsam inmiyor termostat olabilir mi ? dizel araba ısındığı zaman hararet göstergesi dibe inecek kadar oynama olması normal gelmedi

4-) ılık havalarda hararet göstergesi 90 a geldiği zaman 2 günde bi yarım çay bardağı su eksiltiyor. acaba termostat ile alakalı olabilir mi sorduğum kişilerin yarısı olur yarısı olmaz diyor 

5-) focuslarda gizli özellik açılıyor mu ve güncelleme hakkında bilgim yok nereden yapılır ne için yapılır veya yapılması gerektiğini nasıl anlarım

 

yardımlarınız için şimdiden destek veren herkese çok teşekkür ederim 

 

iyi günler

Furkan Sozer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Adaş Selam,

 

İlk soruna cevap vereyim; Sivas'ın hava şartları Ankara ile benzer bizim ki iki üç tık daha soğuk ve senin bahsettiğin Biyaz duman neredeyse her sabah karşılaştığım bir şey. Hatta pis bir mazot kokusuda alıyorum ama aldım alalı hep olan bir şey. Soğuklarla alakalı.

2-) Teklemeden kastın nedir bilmiyorum ama; Soğukta ilk hareketten sonra jjjıırt diye gaza dokununca enjektörlerden ses alıyorum bende. Biraz araç devam edince düzeliyor. Enjektörleri Forscan ile öğrenim değerlerini sıfırlayıp tekrar öğrenim vs. yapınca epey azaldı. Araç KM si yüksekse Forumda araştırma yapınca epey döküman var.

3-)Focus'da hararetle ilgili çok enteresan şeyler oluyo. Bir keresinde -15 lerde gece 3 de her rampa inişinde hararetin sıfıra kadar düştüğüne tanık olmuştum. Hatta 40 KM boyunca yükselmediğini bilirim. Tabi Bahsettiğim yer Yağdonduran diye anılan bir dağ yoluydu. :)

4-) 5 Yıldır Focus sürerim, bir kere kaza dolayısıyla soğutma suyu değişti. Onun dışında hayatım boyunca ne su eksilttiğini gördüm ne de benzer bir şey.. Bu bana hiç olağan gelmedi. Çatlak patlak bir şey olmasın? Bir de contadan dolayı su eksiltme diye bir mevzu var ama sensei abiler o konuda yorum yaparsa daha mantıklı olur :)

5-) 1.6 TDCI dediğine göre makyajsız kasa. Yokuş kalkış desteği eklenebiliyo gerisi hikaye. Kızmasınlar bana :) ELM ile aktif edilen özellikler yazman yeterli google'a, bu sitenin en çok seo alan sayfası o sayfa olsa gerek :) Tabi bir de otomatik hareket edince kitlenme falan varda, bir insan onu neden ister bilmiyorum.

 

Selamlar,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

5- 

3- Araç ısıtırken moıtor sıcaklığını kullandığı için normal. Dizeller geç ısınmakta malesef ve Ankara da malum soğuk bir memleket. Bence bir sorun yok, 20-25 dk,  20 km civarı yol gidip ibrenin çok az oynamışlığını görmüşlüğüm çok var malesef.

 

Diğerlerine dair net bir fikrim yok malesef.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

merhaba adaş ;

yorumlar ve bilgilendirme için teşekkür ederim araç 2012 titanıum ama makyajlı mı değilmi bilmiyorum :) o kadar anlamıyorum yokuş kalkış araçta mevcut o zaman eklenebilecek bişey yok gibi gözüküyor

 

teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.