Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2015 Focus Adaptif Far Sorunu


Özgür Özyılmaz

Soru

Merhaba herkese. Arkadaşlar 2015 Focus Titanium sahibiyim. Araçta ek donanım olarak tekno paket, far paketi vs var. Şimdi sorunumu şöyle özetleyeyim;

Aracı yaklaşık bir hafta önce satın aldım. Geçenlerde gece yolda giderken fark ettim ki, aracın sol farı direksiyonu sola çevirdiğim zaman solda takılı kalıyor. Aracı durdurduğum zaman far kendini tekrar odaklıyor düz noktaya. Buna dair bir kaç video da izlemiştim. Aracı servise götürdüm, farın arızalı olduğunu söylediler. Garanti bittiği için garanti kapsamında herhangi bir müdahalede bulunamadılar. İyi niyet başvurusu yapıldı fakat "RED" cevabı aldık. Farın değişiminden sonra çıkacak faturayı sordum, yaklaşık 3250 TL fiyat çıkardılar. Bu miktar şu an için hayli fazla bana. Merak ettiğim husus, bu farların tamiri mümkün müdür? Bildiğiniz bir yer, birileri var mıdır acaba tamir ettirebileceğim? Ben Kocaeli'de yaşamaktayım. Bu ilde veya yakın çevre illerde anlayan, eden birileri olursa yardımcı olmasını dilerim. Teşekkürler şimdiden.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Üretim şu yönden onemli;

Bizim araçlarda adaptif sistemi neyin veya nasıl bozduğunu bilmiyoruz. Servis eski farı söküp yenisini takıyor, çalışıyor diye teslim ediyor. Arızalı olan başka bir sensör veya parça bende yaklaşık 6 ayda bir farı bozuyor. Fabrikalar bir sürü tedarikçi ile çalışıyor. Bizdeki parça belki visteon marka, sonrakilerde bosch olabilir. Markaları örnek verdim.

--25 dakika sonra eklendi--

 

--28 dakika sonra eklendi--

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Verilen cevapları şimdi gördüm. Benim aracımda 2014 yılının son aylarında üretilmiş. 2015 yılının ilk üretimlerden yani anlayacağınız. Servisten çıkan RED kararına itiraz sonucu bu seferde %50'sini karşılayalım cevabı aldık. Tekrar itirazda bulundum. Serviste ilk incelemeye göre, sol farı değiştirdiklerinde sorun ortadan kalkmış, fakat şimdi cevapları gördüğümde bu far değişse bile sorunun ilerleyen dönemlerde tekrar edeceğine dair bilgi edindim. Bu konuda herhangi bir şekilde net cevap bulabilmiş değilim. Araştırmalara devam edeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Özgur bey, bizim farlar dışarıda 1750 tl, %50 indirimin pek bir anlamı yok. Kronik sorunlu adaptif bi xenon farlı araçları utanmadan satmışlar. Yabancı forumlarda da benzer yazılar var. Bir gelişme olursa bilgilendirin lütfen.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yeni takılan farlar eski üretime göre olmaması gerekiyor stokta kalmadıysa, yeni far ile değişim yaptıranlar parça kodlarını biliyor mu acaba veya üzerinden de okuyabilirler. 2016 Haziran'da yenisi gelmiş gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

adaptif farı kullanmaktan korkar oldum açmıyorum son zamanlarda :) 2014 sonu üretim bu arada tırstım :)

bu arada kontrol ettim benim farların üzerinde böyle bir etiket yok herhalde sonradan değişenlerde var.

uğur özsabır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.