Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kaybolmuş Dağ Yolu Yeniden Keşfediliyor! - Focus RS


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

Çin'in Guizhou eyaletindeki sislenmiş karst dağlarının arasında, sadece dört kilometrelik çakıl yolda 24 adet keskin viraj mevcut.

 

Stilwell Yolu dünyanın en çarpıcı hareketlerinden biridir ancak nefes kesici güzelliği, savaş zamanının geçmişini gizlemekte

  • İkinci Dünya Savaşı sırasında, Müttefik tedarik kamyonları, Çin'deki cepheye malzeme tedarik etmek için yolun zorlu yükselişiyle ilgili müzakerelerde bulunmuş.
  • Dağa tırmanan 24 kör viraj, Hindistan'dan Çin'e uzanan yolun en hain kısımlarından biri. Fakat savaş bittikten sonra Stilwell yolu kullanılmadı ve yeri yaklaşık 50 yıldır unutulmuş.
  • Bu durum, 1995 yılına kadar bir Çinli tarihçinin yolun yerini yeniden keşfedinceye kadar sürmüş. Bugün, Stillwell Yolu'nun korkunç dönüşleri daha yeni ve daha güvenli bir rota ile değiştirilmiş ve yolun gördüğü tek hareket ara sıra geçen köylüymüş. 

 

 

Range Rover'dan sonra bunun gelmesi tesadüf olmuş herhalde :D 

  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aynısı bizim köyde var... (Trabzon Çaykara’da bir köy) üstelik asfalt, beton vs de değil. Tamamen toprak.. yer yer yağmurlardan yarılmış.. o yüzden beni hiç heyecanlandırmadı.. hemen hemen her sene daha heyecanlısını yaşıyoruz :) 

  • Beğen 1
  • Şaşırmış 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.