Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Egzozdan Gelen Kötü Koku


ANIL Ö.

Soru

Herkese Merhaba,

 

Forumda araştırma yaptım fakat taşlar kafamda tam olarak yerine oturmadığından sizlerede sormak istedim.Aracım 38.000 km de 1.6 tdci.Sabah garajda arabayı çalıştırdığımda herhangi bir duman vs olmuyor fakat çok aşırı kötü insanın genzini yakan tarzda bir koku geliyor.Yakıtımı hep shel den aldım.yakıtım %60 soğuk motor ile kullandığım zaman dahi 6 litre olmaz.Gemlik-İzmit arası yolun bir kısmı otoban diğer kısmı malum Karamürsel Gölcük bilenler ışıklı dur kalk trafikte 250 km ortalamam 5,3.otobanda zaman zaman yükek süratlere çıkılmıştır.Bu 250 km kısmın ortalama hızı yol bilgisayarında 53 dür.Aracın çekişinde bir problem yok,4 yetişkin otobanda 200 km hıza kadar çıktım(Yanlış anlaşılmasın hızdan övünmüyorum deneme amaçlı yapılmıştır)Tek problemim bu kötü koku,normalmiş gibi gelmiyor çünkü ne şirket araçlarımızda ne de diğer araçlarımızda hiç böyle bir koku ile karşılaşmadık.38.000 KM de enjektörler ile alaklı bir şey olabilir mi diye düşünüyorum ama yakıttan şikayetim yok çekişten şikayetim yok.Konu hakkında değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Sorun çözuldumu anıl bey aynı durum benim aracimdada var sabah ilk çalıştırmada oluyor. Yanık kokusu gbi 30 sn suruyor sonra yok.aracin çekişinde gidişinde yakıtında problem yok .

Salih B tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yakıtla ilgili olduğunu sanmıyorum. İlk çalıştırmada dizellerde arabanın beyni tarafından zilyon tane parametre ile motor ısıtılmaya ve düzgün devirli çalıştırılmaya çalışılıyor. Hava ve ilkim koşullarından dolayı yanma döngüsü çoook acaip hallere bürünüyor. Isınınca böyle bir durumla karşılaşmadığınıza göre endişelenmeyin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

                Altalta yazan yorumları okudum, benim düşüncem aldığınız yakıt markası ile değil; istasyon ile alakalıdır diye düşünüyorum eğer mazotta problem varsa. Bunun markayla alakalı olduğunu düşünmüyorum.

                Benim aracımda da bu koku var, hatta daha da beteridir. Şöyle ki uzun yoldan geldiğimde arabadan indim egzozun yanına rölantide çalışırken çok fena bir koku geliyor. Bir keresinde oto yıkamaya gittim, dedim ki ezgozun içinde biraz tazyikli su tutun ama çok fazla derine gitmeyecek şekilde. Ondan sonra çalıştırdığımda kokunun azaldığını tespit ettim.  O zaman sorun şu ki, bu kokuyu yapan egzoz borusunun içinde birikmiş olan kurumlar. Bu da eğer arabanızda performans düşüklüğü yoksa, doğal bir durum diye düşünüyorum. Bu benim düşüncem. Bu arada benim aracım 183.000 km'de, sizin ki daha 40.000km bile olmamış. Neden bu kadar erken koku verdi, onu sorgulamak lazım bence.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Benim 34 bin km deki dizel egeamda da bu koku son zamanlarda olmaya başladı  yazın bu kokuyu almıyordum. Ancak kışın kısa mesafe kullanmaya başladıkça dpf temizliği de yaptı araç. Kısa mesafe kullanımına bağlı dpf doluluğundan koku yapıyor dşye düşünüyorum. Çünkü başka arabaların egzoslarından da buna benzer kokuları genellikle kışın alıyordum. Muhtemelen yakıtla veya motorla ilgili bir sorun değil. Kurumdaki araçlarda da kış aylarında defalarca aldığım bir koku. Bu araçların da ortak özelliği uzun yol yapmamaları.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

bahsettiğiniz koku bende de var ama garip şekilde bana güzel geliyor ? ? sanayide çalışmamın etkisi sanırım.ama bende bu kokunun motordan yada yakıttan olduğunu sanmıyorum.araba soğukken ilk çalıştırmada geliyor sonra sıkıntı yok.dpf tıkanıklığı da değil bence.çünkü aynı koku 34bn deki araçta da var 180bn deki araçta da var benim araç 83bn de bende de var.benım fikrim egzos ısınırken egzoza yapışan kurumların çıkarttığı koku.bi arızadan kaynaklandığını sanmıyorum.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Kafaya takilacak bir sorun degil bence. Benim araçtan 10.000 km iken gelmeye başladı. 10.000 oncesi sıcak havalara denk geldiğinden ben farkettim muhtemelen. Uzun yola da çok gittim. Yılını doldurmasına 1 ay var, 22.000 km oldu şimdiden.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.