Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

P0420 Hatası / C-max 2012 1.6 Lpg


Alp Kaya

Soru

slm arkadaşlar.aracımın subaplarını yeni yaptırdım.(cmax subap yanması konusu).şimdide başka bir sorunum var.aracımı şu an benzinde kullanıyorum.yapıldıktan sonra 400km oldu.aracım 2 defa p0420 hatası verdi.motor ışığı yandı.ilkini önemsemedim söndürttüm bugün tekrar verince cihaza bağlandı.ustabeni eksozcuya götürdü.eksozcu karşıdan baktı 1600 tl fiyat verdi.(katalizör).+isçilik.başka bir tamirciye gösterdim.1 ve 2 numaralı oksijen sensörü ve katalizör değişecek dedi.yinede deneme amaçlı yakıt katkısı kullan 400-4500 devirde otobanda sür dedi.belki katalizör tıkalıdır.açılırsa sorunun çözülür dedi.dediğini yaptım.otobanda aracımın performansı 2 ye katlandı.öncesinde sadece yokuşlarda biraz çekişi düşüktü.henüz arıza lambası yanmadı        sormak istediğim eğer katalizör arızalı ise yakıt katkısı ile aracın performansı nasıl bu kadar artar.arıza katalizörde olmayabilirmi.siboplar yapılana kadar lpg de bile arıza lambası yanmıyordu.boşyere masraf yapmak istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 5 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Aynı problem bende de mevcut aylardır uğraşıp duruyordum lpgdenmi yoksa katalizör vs bı problem mi var diye... Sonunda usta bir egzozcu sayesinde anladım ki katalizörün içi önceki sahibinde boşaltılmış... Artık kafaya takmıyorum ? sende bı kontrol ettir istersen katalizör dolu mu boş mu diye...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.