Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

1.0 Ecoboost Otomatik Fiesta Çok Yakıt Tüketiyor


tamer beştek

Soru

merhaba, 8 sene MK 2 kasa manuel bir focus kullandıktan sonra ilk kez heves edip 1.0 tam otomatik ecoboost fiesta aldım. Araçtan çok memnun olmama rağmen malesef sarfiyat konusunda ciddi canımı sıkan gelişmeler oldu. Aracın deposu 42 lt ve İstanbul trafiğinde 400-430 km ancak yol yapıyor ki bu da 10 lt / 100 km değerini veriyor servis araç normal diyip duruyor ve bu aracın katalog verisi 6,9 lt/100km !! hayatımda başka marka kullanmamama rağmen ford 'la sanırım mahkemelik olacağız gibi konuyu yorumlayabilirmisiniz lütfen . Zira buradaki herkes ciddi bir 1.0 ecoboost kullanıcısı yorumlarınız benim için çok kıymetli (NOT:Bu arada aracı ilk aldığımda sarfiyat 14lt/100 km lerde idi buaralara kadar azaldı şu anda 1500 km de yol yapıldı , Aracı servis uzun yolda denedi onlarda 6 lt/100 km buldu bu denemeninde katalog verisi 4,2 lt/100 km)

tamer beştek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Şu an ikame olarak 2018 1.0 tam otomatik kullanıyorum 4000 km de henüz yakıt ilk servisden aldığım gün 9.1 ortalama gösteriyordu hemen sıfırladım şu an 7.2 litre gösteriyor şehir içi ama çok sıkışık trafik yok Bodrum da çok sakin kullanmıyorum çok sertte de değil orta karar, yani powershift olsa daha ekonomik olabilirmiş ben daha çok titanium bi arabada park sensörü, CC, katlanır ayna olmayışına üzüldüm.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Bir saat önce, Inanc A. yazdı:

8 ileri tam otomatik koysalar bu kadar yakmaz arac.

8 ileri elbette daha az tüketime neden olacaktır. Ancak şanzıman 1 ve 2.viteslerde normal kullanımda 3000 devirlerde vites değiştiriyor. Ve fazla oyalanıyor. Ne zaman 50/60km hıza ve 4.vitese geçti o zaman az yakmaya başlıyor.  Şehir içi eğer limitör varsa 50 km hıza veya 60 km hıza getirin. Şanzıman daha fazla hızlanmayacağınızı algılayıp daha çabuk üst vitese geçiyor. Bu şekilde daha az tüketim yapmanız mümkün.

Ramazan D. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.