Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Göğüs Içinden Gelen Gıcırtı Sesi


ufuk yıldırım kenar

Soru

Merhaba arkadaşlar aracımda (2015 focus trend x) yaklaşık 7 aydır karşılaştığım bir sorunu sizlere danışmak istiyorum. Aracımı özellikle yeni çalıştırdığımda yani soğukken ön taraftan gelen oldukça yüksek sesli ve garip bir gıcırtı sesi var önceleri kaputun içinden geliyor ve motorla alakalı sanıyordum ama dün kaputu açıp inceledim kaynağını bulamadım. Ses özellikle debriyaj kullanımında ve aracı hareket ettirirken yükseldiği için acaba şanzıman ile mi alakalı diye düşünüyorum kaydettiğim sesi ek e eklediğim umarım açabilirsiniz çünkü m4a formatında. Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

Yeni Kayıt 4.m4a

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 8 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Aracım şuan serviste ve bana lpg ile ilgili bir hortumun kelepçesi gevşek olduğu ve motora sürttüğü için bu sesi yaptığını söylediler fakat bana pek mantıklı gelmedi yarın teslim almaya gittiğimde sizin bahsettiğiniz parçayıda söylerim eğer sorun devam ediyorsa.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

benzer olayı bende yaşadım , lpg uygulaması yapıldıgında meydana çıkmıştı ve hatalı montaj oldugu , montajı düzelterek sorunu halletmiştik. sorun da şu ki , montaj yapan ustacık lpgnin hortumlarından tutun , beynine kadar aracın çoğu yerine plastik kelepçe atarak sabitlemeye çalışmasından kaynaklıydı. haliyle en ufak titreşim aracın içinde ses olarak geliyordu. 

sizde montajı yeni yaptırdı iseniz bu durumu değerlendirin derim.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
7 dakika önce, ufuk yıldırım kenar yazdı:

Evet bendede lpg montajından sonra başladığını tahmin ediyorum çünkü montajdan belli bir süre sonra ortaya çıktı fakat hiç bununla alakalı olabileceğini düşünmemiştim.

fikir olması açısından hatalı montajda , işaretli yerler çoğu yerinden araca sabitlenmesinden kaynaklı , en ufak bi esnemede dahi ses geliyordu.

doğru montajı 2 nolu fotoda elde ettik.

 

IMG_20160107_073229.jpg

Screenshot_2016-01-06-17-11-16.png

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.