Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Dün Focus Aldım 8.000 TL Hgs Borcu Çıktı!


BurakHAN

Önerilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Dün Ford focus 1.6 PowerShift sedan otomobil satın aldım. Plakayı noterde değiştirmedim. Aracın üzerinde HGS etiketi var. Bugün HGS borcu varmı acaba diye sorgulamak için hgs sitesine girdim. Aracın 2015 den başlayıp 2017 haziran ayına kadar toplam 8.000 lira hgs borcu var. İşin garip yanı araç 1 aralık 2017 de muayeneden geçmiş. 2019 Aralık ayına kadar muayenesi var. Plakadan çıkan hgs borcu ile ilgili ne yapmam gerekir ? Lütfen yardımcı olur musunuz ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benzer durumu yaşadım. Sıfır araç aldım ve HGS etiketi aldım yapı kredi bankasından. Sistemden bakınca bir önceki seneye ait HGS borcu çıktı plakama kayıtlı. HGS'yi aradığımda o borcun beni bağlamadığını, sorun olmayacağını söylediler. HGS'yi arayıp teyit ettirebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız sürün.

Elinizde noterden satış evrağınız var bu nedenle çok dert etmeyin, söylediğinize görede borç bir önceki sahibine ait.

Bu durumda sizin yapmanız gereken tek şey eski sahibine yazılı olarak haber vermeniz. (sms veya mail)

Geçmiş olsun.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

aynı durum bende de var iki tana köprü kaçak geçişi bir tanede ispark cezası cıktı experde .arkadasların dediği gibi senin aracı aldığın tarih belli.elinde belgeside var.senlik bir durum yok yani.bi yeri aramak gerekirmi bilmem orasını ben aramadım kullanıyorum o şekilde.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aracınız hayırlı olsun. önceki borçlar sizi bağlamaz. Yeni hgs çıkarmak isterseniz de sorun olmaz. Önceki araç sahibini arayıp bilgilendirin. Noterden aldığınız satış sözleşmesini de muhafaza edin bence.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Değerli cevaplarınız için teşekkürler. Karayollarını ve HGS yi aradım durumu izah ettim. Gerekli kontrolleri yaptılar ve O borç ile aracı satın aldığım tarih tutmadığı için benlik bir durum olmadığını, borç sahibine tebligat gideceğini söyledi. Gidip kendi adınıza hgs çıkartıp kullanabilirsiniz dedi. Yalnız plakadan borç ödenmediği taktirde görünecek. Yine de insanın canı sıkılıyor. Plakayı mı değiştirsem ne yapsam

BurakHAN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

şimdi kontrol ettim de benim önceki aracımda bir tane kaçak geçiş görünüyor halen. satarken hgs kacak gecıs cezası gorunuyordu o yuzden de satamamıstım.vergi dairesinden gidip yatırıp sattım aracı.ben bu cezayı odemişmiyimdir yoksa başka cezamıdır bu.makbuz var elımdede sadece odenen tutar var uzerinde.ne yapmak gerekir bu durumda.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

genel olarak baktığımızda belediyeler olsun vergi daireleri olsun birçok kamu kurumu kendilerini her geçen gün hızlı veya yavaş geliştiriyorlar vatandaşın memnuniyetini ve sorunun çözümünü ön plana çıkartıyorlar. Karayolları HGS müşteri hizmetleri de kesinlikle bunlardan birisi.

Aracı aldığım gün ihlalli geçiş yaptım ve birkaç gün sonra plaka değişikliği işlemini gerçekleştirdim. sonra 15 (!) gün içerisinde olacak şekilde HGS etiketimi alıp müşteri hizmetlerini aradım eski plaka ile ihlalli geçişim var yeni plakam ile ilişkili HGS hesabımdan tahsilatını yapabilir misiniz ? şeklinde durumu aktardım. Karşımdaki müşteri temsilcisi veya memur olan görevli gayet güzel bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebileceklerini; eski plakayı gösteren belge olarak satış sözleşmesini, ve yeni plakayı gösteren belge olarak ruhsat örneğini göndermemi istedi. (yıllar öncesinin teknolojisi olması ve kağıt israfına neden olması sebebiyle fax kelimesini hiç sevmiyorum) Mail atsam olur mu dedim ? tabi ki... bu daha iyi olur cevabını alınca resmen sevindim... belgelerin fotoğrafını çekip verilen mail adresine durumu özetler şekilde mail attım ve kısacık bir sürede işlem yapıldı.

sizin sorunuza cevap değildi (servet bey en kısa cevabı vermiş zaten) ama paylaşmak istedim çünkü bu olay gerçekten güzeldi benim için.

herkese iyi günler 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.