Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Su Eksiltme


Niyazi şenol

Soru

Aracim 2008 1.6 TDCİ araçta suyu komple boşalttırıp antifriz koydurdum. Ama zamanla antifrizi eksiltmeye başladı ve bu olay çoğaldı. Hararet yapmıyor aracı sıkıştırınca yedek su deposunun tahiyesinden eksilme oluyor. Yedek su deposuna devirdaim hortumundan hava geliyor biraz ve bu da basınç oluştuyor ve suyun eksilmesine neden oluyor. Conta konusu beni düşündürüyor ve aracın hararet yapmaması çekişten düşmemesi beni düşündürüyor. Sebebi ne olabilir ve serviste bunu yaptırsak bana ne kadara mâl olur. Servis arıza bulmaya 250 lira istiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 8 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Aynı sorun benimde 2 kere başıma geldi bende de 2010 tdci var. İlk götürdüm tapadan çıktı 20p tl yaptırdım. Sonra yine akıttı yine gittim diğer tapada değişti. 200 ve 250 tl verdim. Şimdi yine akıtıyor nerden bilmiyorum. Ama tamire götürünce iyi ustaya götürün çünkü 4 tane tamirci gezmistim adamlar motor sokulcek dediydi ve 700 tl filan istediler. Sadece benim usta sadece eksantirik kayısı sökerek isi halletti boşa para kaptırmayin

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

250 vermeye verilirde..değişen parça kesin çözüm olmadı diyelim. dediler ki birde şu değişecek..ne olacakmış bir önceki tamirin maliyeti..bozuk olmayan parça değişince ..olsun bak yenilendi parçan mı diyeceklermiş..

tv tamir ettirmiyorsunuz ki..

niye komple antifiriz..max %50-50 konmalı

depo kapağı arızalı olup sürekli buharlaşma da oluyor olabilir.. içeri akma olsa yağ bozulur, dışarı akma olsa leke görülür..ilk etapta su kabı ve kapağına bakmak lazım

--5 dakika sonra eklendi--

birde bu antifirz koyma işlemini ne zaman yaptırdınız.. belki havasını iyi alamadılar, devir daim yaptıkça azalıyordur..eksildikçe doldurun bakalım 3-5 güne geçebilir.. ne kadar sıvı alıyormuş soğutma sistemi ve o kadar sıvı eklendi mi..bunu da sorgulamak lazım yani..

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Beni de o olay tedirgin ediyor. Bura olmadı şura ora olmadı bura sürekli maliyet ama elde bir şey yok. Usta 3 litre antifiriz ekledi sonra eksilirse biraz koy dedi.ama eksilme hiç bitmedi min seviyesinin altına iniyor hep.arkadaşla inceledik havasını aldık ama yedek su deposuna az biraz devirdaimden hava geliyor. Bir ustaya sordum sadece üst kapak sökülecek contadan bu dedi lafı kapattı. Aslında esas sorum şu suyuna antifrizine dikkat edip kullansam şimdilik daha büyük sorunlara yol açar mı ya da sündürmediğim sürece bir zarar verir mi? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

soğutma suyunu komple boşalttı iseniz..yeniden doldurmak için 3 lt yetmez..

iyi soğumayan motorda conta yakmış mıdır..olabilir..ama conta yaksa biryerlere akar yada yağı bozar diye biliyorum

mesela soğutma suyu f3 dizel motorda 7 lt..benzinde 4 lt

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Hocam tapa dediğim motorun üzerinde var kaç tane var bilmiyorum onlar güvenlik amaçlı su basıncında oradan patlıyor. Motor bloğunu catlatmamak için. Su kaçağı içinde bir aparat var su bidonu kapağını usta sokuyor oraya başka saatli pompalı aparat bağladı. O bidona hava basıyor. Zaten kaçak neredeyse oradan su fışkırıyor. Neden tespit için 250 tl istemişler anlamadim. 2 dk lik iş o. Ayrıca motor yağına bakın çubukta damlacık filan yoksa korkacak bir şey yok. Gittiğiniz tamircide aparat yok ise lastiklere hava bastıkları hortumu bidonun hortumunu söküp kendiniz hava basın zaten kaçak nerede ise belli olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.