Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Ilk Çalışmada Gaz Yememe


hüseyin ö

Soru

2016model lpg li 1.6aracım sabah rahat çalışıyor ancak motor ısınmadan gaz yemiyor. Bazen gaza basınca e-posta pat diye ses geliyor yürümek istesem araç yığılıyor. 2 dakika ısındıktan sonra hiçbir problem kalmıyor.nedeni ne olabilir lpg ustasına mı motor ustasına mı götüreyim aracı. Lpg takılalı 10bin km oldu araç daha 15 binde

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 7 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Benim araçta bazen yapıyor. Sabah çalıştırıp hiç beklemeden kalkış yaptığımda gaz yemiyor gibi. Ama 1 dk sonra düzeliyor. Ya da çalıştırdıktan sonra 1-2 dk beklersem ayni sorunla karşılaşmıyorum. LPG ayarı yapıldı değişmedi. 2-3 gün sadece benzinde kullandım LPG sigortası çıkartılarak. Benzinden ayni sorun gözlemlemedi. Samsun merkezdeki brc servisi beynin vakum yerinden araç stop ettiğinizde  gaz bırakıyor falan dedi. ( bana mantıklı geldi) Samsun- Bafra şubesindeki brc servisine geldigimde ise beyinde sıkıntı olmadığını bujilere baktır dedi. Araç 2016 model 18 bin km önce LPG takıldı. Suan 23 binde buji hiç değişmedi. En son 2. Yıl bakımı yapıldı servis de bujileri değiştirmedi. Tekrar servise gideceğim bujilere baktırmaya gerekirse değiştirip tekrar kontrol edeceğim ayni sorun devam ederse Samsun’daki brc servisine giderek beynin garantiden değişimini yaptıracağım.

sizler ne yaptınız cozum bulabildiniz mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sorununuz elektronik gibi duruyor.

 

1-Bobinleri kontrol ettirin. Kaçak ve yüksek gerilim üretimi ile ilgili sıkıntısı oluyor ve alternatör göreve başlayınca bunu telafi ediyor olabilir. 

 

2-Dış hava sıcaklık sensörünü kontrol ettirin. Beyne dış sıcaklık hakkında yanlış bilgi gönderip motorun düzensiz ve güçsüz çalışmasına sebep oluyor olabilir. 

 

3-Akü ve şase bağlantısını kontrol ettirin. Gevşemiş, kutup başında korozyon oluşmuş olabilir. Alternatör göreve başlayınca akü ihtiyacı azaldığı için düzeliyor olabilir. 

 

4-Hepsi 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

1.4 Reno symbol aracımda da aynı sorun vardı. Arabanın Triger kayışı koptu. Motor yapıldıktan sonra o sorun kendiliğinden kayboldu. 

 

Gaz verdiğimde stop ediyordu.

Gaz verince boğuluyordu.

Benzinden gaza geçince oluyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

2015 modeli var bende. Gaz takılalı 20 bin oldu. Aracım 34 binde. Hiç sorun yaşamıyorum. Gaz sistemi ile değil, motor ile alakalı sanırım. Motor ustasına götürün derim. Montaj hatasıda olabilir. Usta anlar zaten. Birde hiçbir zaman direkt marşa basıp gitmeyin. En az 2 dakika rölantide çalıştırın, ben öyle yapıyorum. 2 dakikada tam ısınmaz, bu yüzden motor sıcaklığı 50-60 civarına gelmeden devirli kullanmayın. 2000 devir civarı kullanın ısınan dek. 

Serkan erden tarafından düzenlendi
Eksik bilgi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.