Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kaskodan Değişen Camda Garanti Olur Mu?


Önerilen Mesajlar

Geçen yıl Kasım ayında aracımın ön camındaki çatlaktan dolayı camını değiştirdim. 

Camı değiştirmek için kaskomun anlaşmalı olduğu Kastamonu'daki Bosch Car Servis'e götürdüm. Servis orjinal cam ile muadili olan cam arasında hiç bir fark olmadığını, orjinal cam takmaya gerek olmadığını, boşuna 500-600 TL fark ödememem gerektiğini belirtti. Haliyle 500-600 TL fark vereceğime bu kadar güveniyorsanız takın o zaman dedim bende. 

Sonuç itibariyle Uğurlu Glass üretimi (üzerinde Lucky Glass yazıyor) yan sanayi "orjinaliyle bire bir aynı" cam takıldı. 

Ancak camın içindeki ısıtıcı teller orjinal camda zikzak çizerek döşenmişken bu camda dümdüz döşenmişti. Muhtemelen bir miktar daha geç çözer buzları düşüncesiyle bir şey demedim. Geçen kışı ısıtıcı özelliğini kullanarak sorunsuz bir şekilde geçirdik. 

Ancak yolcu tarafında camda dalgalanma varmış. Eşim bazen bu cam biraz değişik gibi tepkiler verse de ben bunu içerisindeki tellerden dolayı söylüyor sanıyordum. Ancak bir başkası bindiğinde camda çok kötü dalgalanmalar olduğunu söylediğinde camdaki dalgalanmalarında farkına vardım. 

Bu kış bir sabah camlar tamamen buz olmuş. Neyse çalıştırdım ısıtıcıyı, sağ taraftan bi üç beş tanesi çalıştı. Diğer taraf hiç bir şekilde çalışmadı. 

Değişimi yapan servise götürdüm, servisin sahibi biz bunu üreticiyle bir görüşelim size dönelim dediler. Tekrar sordum, üretici geri dönüş yapmadı dediler falan sanıyorum bizi salladılar. 

Üreticiyle görüştüm, üretici firma ürettiği malın arkasında duracak galiba ama çamura da yatma ihtimalleri var tabi. 

Benim sorum ise kaskodan da değişse sonuçta kasko firması benim yerime o camın parasını ödüyor. Haliyle bu ürün piyasada para karşılığı satılan bir ürün. 

Ürünün garantisi olması gerekmez mi? Garantisi varsa garanti kapsamında bu işlemi yapmaları gerekli diye düşünmekle beraber, tüketici hakem heyetinden ürünün değiştirilmesi yönünde bir karar alıp yasal yollardan camı değiştirmeyi düşünüyorum. Bu konuda bilgilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum. 

--2 dakika sonra eklendi--

IMG_5431.JPG

--29 dakika sonra eklendi--

Bilgi olması açısından yazıyorum. 

Garanti belgesi yönetmeliği ekinin 10.8.6 maddesinde emniyet camları belirtilmiş. Bu maddeye göre araç camları 2 yıl garanti kapsamı içerisinde bana göre. 

Bakalım yeni başlayacak olan hukuk mücadelemiz nerelere varacak. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 saat önce, Ümit Vaysaloğlu yazdı:

Bakalım yeni başlayacak olan hukuk mücadelemiz nerelere varacak. 

Destekliyor ve başarılar diliyorum. 

Emsal olma özelliği nedeniyle bilgilendirmenin devamını da rica ediyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 hour ago, Ümit Vaysaloğlu said:

yan sanayi "orjinaliyle bire bir aynı" cam takıldı. 

Cam ureticisi garantisi varsa problem yok, o cami takmaya yetkili olan firma olusan durumlarda on ayak olup uretici firmadan garantisini isletip yeni cam takmali.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

19 dakika önce, Servet Ö. yazdı:

Cam ureticisi garantisi varsa problem yok, o cami takmaya yetkili olan firma olusan durumlarda on ayak olup uretici firmadan garantisini isletip yeni cam takmali.

Bu işi yapan adam parasını kaskodan aldığına göre, illaki fatura edecek. Bana faturayı da biz tutmuyoruz falan dedi ama gerilmeyelim diye sesimi çıkartmadım. 

İş kötüye giderse bir şekilde faturayı temin edebileceğimi düşünüyorum. Gerekirse noterden ihtar çekerim. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.