Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Ecoboost Hortum


Hakan Fatih

Soru

herkese merhaba. resimdeki malum hortumum birkaç ay önce çatladı. fakat bu güncellenip değişen hortum değil. dikkatli bakılırsa dönüş hattından ( devirdaimden) yedek su kabına gelen hat üzerinde. araçta antifiriz kokusunu alıp kaputu açtığımda hortumun çatlamış oldugunu gördüm ve silecek hortumu ile ek yapıp eve kadar götürdüm aracı. herkesin aralıklarla kontrol etmesini tavsiye ederim. zira güncellenen hortum değil sizi aldatmasın 

Inked20170814_082604_LI.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0
Bir saat önce, Hakan Fatih yazdı:

arkadaşlar benim fotolarını eklediğim hortum daha önce servisten komple değişti. daha sonra gene patladı resimlerde gördüğünüz gibi. bi hortum kaç para allah aşkına? ford için bir borunun maliyeti nedir ki? 

Stline donanım bir araca Kolçak koyup kaydırmalı Kolçak koymayacak kadar, dikiz aynası koyup karartmalı dikiz aynası koymayacak kadar , kliması olup soğutmalı torpido yapmayacak kadar maliyetli işler bunlar. 

Ramazan D. tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Beyler servisi aradım 2014 1.0 var bende de aradığımda sizinkisi değişmemiş ve sadece kampanyalı araçlarda sorun vardı onlarda değişti sizin şase numarasından kontrol ettiğimizde değişmesine gerek yok deniliyor. Fakat bu hortumda çatlama gördüm ben ne yapmam gerekiyor cepten mi değiştirmeliyim yoksa otosanı arasam mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

arkadaşlar ford direkt hattını arayıp şikayetinizi iletin. bu ecoboost motorlarla ilgili Kanada Avusturalya ve ABD de 1200 den fazla motor yaptıran var( garanti şartlarına bakılmaksızın ücretsiz olarak). facebookta sayfa kurmuşlar bende üyeyim. düzenli olarak takip ediyorum. şuan için 1300 e yakın mağdur var(bilinen).

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
21.11.2017 - 09:56 tarihinde, Kaan Zaim yazdı:

Yabancı forumlarda yazılanlara da bakarsanız, FORD'un bu konuda tüm günya genelinde aksiyon almakta oldukça geç kaldığını görebilirsiniz. Moturun lansmanında motoru öpen  "Alan Mulally" amcayı hatırlayın :).  O kadar emek harcanmış ve inanılmış ki, bu sorunu idrak edip Kabul etmekte zorlandılar sanırım:). Benim yaptığım araştırmalar sonucunda, hortum ve genleşme kabı güncellenerek bu sorun düzeltildi.

Tabi servisler uygulamayı yaparken, yeni genleşme kabı, yeni hortum ve bağlantıları şeklinde yaptılarsa bu durum geçerli. Daha öncede bir kaç kez belirttiğim gibi, sadece hortumun bir kısmını değiştirerek ya da aynı parçayı sökerek yerine aynı parçanın yenisini takarak bu işlemler yapılmamalı. Genleşme kabı,yeni hortum ve bağlantıları hatta antifirizin tamamı (Benim aracıma öyle yaptılar...) değiştirilmeli. Antifiriz burada ekstra bir güncelleme, çok elzem değil tabiki :)

Dogru islem anlattiginiz gibi guncellenen hicbir 1.0 ecoboost sorun yassamadi

--2 dakika sonra eklendi--
21.11.2017 - 17:22 tarihinde, Ercan Çelik yazdı:

Bu hafta gideyim o zaman umarım bişey yok hortumlarda değişim yapamayız demezler.

Sizin hortumunuzda sorun yok araciniz euro6 motor sorun yok 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.